Skocz do zawartości
Chomal

Co Sądzicie O Tej Budzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Właśnie zamierzam zmienić bude w moim kompie i zastanawiam się kto będzie następcą obecnego Tracer'a Aurora Black?? Zależy mi na obudowie bez zasilacza bo mam już Chieftec'a 420 DF, no i z kasą też krucho :P Aha, i jeszcze jeden warunek, mianowicie wymiary. Długość obudowy musi wynosić co najmniej 48cm (tyle mam w tej chwili i wszystkie bebechy rozmieszczone są optymalnie).

Znalazłem ciekawą obudowe Chieftec'a BH-01B-B-B która spełniałaby te wymogi i jestem właśnie ciekaw co Wy o niej sądzicie. Mile widziane opinie od posiadaczy owej obudowy. Może ktoś mógłby doradzić ewentualnie jakąś inną :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fajna ale ja bym sie pomartwil o chałas bo jak zamontulesz we wszystkich miejscach przeznaczonych wiatraki to moze byc raczej głośna no chba ze kupisz jakies naprawde ciche ale wtedy zjedza ciebie koszty wiec proponuje cos takiego ewentualnie to

lub jak masz wiecej kasy to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ja ma z tej serii bude tylko typu BigTower. I mam dodaatkowo zamontowane 5 wentyli takich po 20 zeta i nie jest tak zle z chalasem, obudowa dobrze pochalania i wibracje i halas emitowany przez powietrze przeplywajace przez nie.

Szem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem ciekawą obudowe Chieftec'a BH-01B-B-B........

Posiadam takowa obudowę i jestem z niej cholernie zadowolony

Zasiłkę wsadziłem TAGANA 480-U22 i chula wsio aż miło. Miejsca jest aż nadto (chyba że bawisz się w WC to wtedy wsio bedzie na miejscu w sam raz). Montaż wszystich komponentów bez uzycia śrubokręta i nic sie nie zacina.

Ja w środku mam wentylki 2 x 92 mm (dmuchaja na procek i grafę) i 1 x 120 (wyciągający na poziomie procka) PAPST mocowane na gumowych kołkach i nadal mało co słysze obudowę (oczywiście wentylki podłączone są do kontrolera obrotów AEROGATE3).Pamietaj aby dodatkowo i od razu zakupić kółka (nie są w komplecie) wtedy bedzie to prawie komputer mobilny :D

Aha jeszcze jedno - polecam filtry przeciwkurzowe na te siateczki od wentylków....

I cy fotki mojej budy:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez hassanbey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki hassanbey za zdjęcia. Tylko że mnie zależy na obudowie Midi Tower (do wysokości 53cm bo większa nie wejdzie w półke :P ) No i nie wiem czy mój kontroer obrotów Akasa 3.5 zmieści się pod tymi drzwiczkami. Nie wiem czy będę mógł je wtedy zamknąć

Ostatnio zacząłem zastanawiać się nad jeszcze jedną opcją Cooler Master Centurion 530 Jest równie przewiewna i solidna jak Chieftec, ma podobne wymiary i nie ma bocznej ściany na zawiasach :) Poważny konkurent dla Chiefteca ale jeszcze się waham

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi