Skocz do zawartości
hpx4000

Dfi Czy Coś Innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę w tym tygodniu zmienić trochę sprzętu i chwilowo wybrałem następujące elementy:

DFi Lanparty Ultra (chyba że w warszawie znajdę SLI-DR)

Athlon 64 3200+ OEM

Kingston HyperX 2x512Mb

I zastanawiam się nad takim chłodzeniem… http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1071

Prośba do Was abyście poprawili proponowany przeze mnie zestaw jeśli można któryś z tych elementów zastąpić innym tańszym a o takich samych możliwościach lub trochę droższym ale bardziej odpowiednim do OC.

Jeśli chodzi o te chłodzenie to zdaje sobie sprawę że jego wydajność nie jest najlepsza ale z chęcią bym spróbował. Jeśli miałbym kupić inne to będzie to Scythe Ninja + wentyl 120mm.

Jeśli ktoś zna miejsca gdzie w warszawie od ręki można dostać płyty DFI (najlepiej SLI-D lub SLI DR) i wie w jakiej cenie to proszę o info.

Edytowane przez hpx4000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myslales..moge ci tu zaraz zapodac chyba z 10 tematow z serii "a jaka plyta mam kupic" ktore powstawaly w tym miesiacu

nie dosc ze piszecie w nieodpowiednim dziale to jesce nie raczycie ruszyc dupska i uzyc szukajki..albo chociaz zobacyc jakie sa tematy na pierwszej stronie tego dzialu..bo jest ich chyba z 5 !!!!

I na dodatek jestes uzywkownikiem AN8...to hanba dla mnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę w tym tygodniu zmienić trochę sprzętu i chwilowo wybrałem następujące elementy:

DFi Lanparty Ultra (chyba że w warszawie znajdę SLI-DR)

Athlon 64 3200+ OEM

Kingston HyperX 2x512Mb

I zastanawiam się nad takim chłodzeniem… 1721271[/snapback]

Ja bym tu troche pozmienial:

DFI Lanparty nF4 Ultra-D/SLI-D

A64 3000+ (moze selekt?)

Pamieci, napisales HyperX bylo wiele modeli w ronych cenach, ja bym polecil Geil UltraX na BH5.

Chlodzenie, szkoda zabawy w takie WC, kupiz jakiegos OEMa 3200 który zrobi max 2300MHz z WC, lepiej te pieniadze przeznaczyc na lepszego proca i kupic Artic Freezera64 który bez problemu sobie poradzi z procesorem nawet 2.9GHz i przy tym kosztuje ok 70zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na dodatek jestes uzywkownikiem AN8...to hanba dla mnie :P

1723002[/snapback]

Chciałoby Ci się codziennie rano (jeśli komputer był wyłączony na noc) wyjmować jedną kostkę ramu, włączać komputer, czekać aż się nagrzeje, wyłączać, wkładać brakujący ram, ustawiać bios i dopiero zaczynać normalną prace? Mi się nie chce.

W obronie AN8 mogę tylko powiedzieć że problem powstał z winy użytkownika…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

specjalna edycja dla LAM -erow :wink:

1722872[/snapback]

Skoro jest "EXPERT EDITION", musi też wyjść "LAMER'S EDITION" :D

hpx4000 z wyjmowaniem i wsadzaniem kości mialem taki problem przy DFI- pamięc poszla na gware i mam nową.

a nie chcesz kupić SLI-DR przez net :?: wiem że w apollo mieli , bo ja tam kupiłem:

www.apollo.net.pl

Edytowane przez mieciop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi