hpx4000 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Chcę w tym tygodniu zmienić trochę sprzętu i chwilowo wybrałem następujące elementy: DFi Lamparty Ultra (chyba że w warszawie znajdę SLI-DR) Athlon 64 3200+ OEM Kingston HyperX 2x512Mb I zastanawiam się nad takim chłodzeniem… http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1071 Prośba do Was abyście poprawili proponowany przeze mnie zestaw jeśli można któryś z tych elementów zastąpić innym tańszym a o takich samych możliwościach lub trochę droższym ale bardziej odpowiednim do OC. Jeśli chodzi o te chłodzenie to zdaje sobie sprawę że jego wydajność nie jest najlepsza ale z chęcią bym spróbował. Jeśli miałbym kupić inne to będzie to Scythe Ninja + wentyl 120mm. Jeśli ktoś zna miejsca gdzie w warszawie od ręki można dostać płyty DFI (najlepiej SLI-D lub SLI DR) i wie w jakiej cenie to proszę o info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) Przecież ta wymiana nic ci nie da :mur: Kup kartę graficzną, a nie myślisz o płycie głównej, procku i RAM-ie. Maksymalnie będzie on wtedy o 5% szybszy. A zapłacisz za to sporo kasy. Jeśli chcesz wymienić grafikę to weź GF7800GTX lub GT i jakąkolwiek płytę główną ze SLI. Karty graficzne: GF 7800GT 256MB [1440 zł] GF 7800GTX 256MB [1665 zł] Płyty główne: Gigabyte GA-K8N SLI [367 zł] ...i to by było na tyle... //edycja// Sprawą priorytetową jest karta graficzna, więc płytę główną kupisz dopiero gdy będziesz potrzebował korzystać z dwóch kart graficznych. Najwcześniej za jakieś półtora roku. Edytowane 27 Października 2005 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Teoretycznie masz racje ale… za płytę, procesor i ram nic nie płacę. Płytę muszę zmienić bo zaczyna nawalać (jest po bardzo ciężkich przejściach) i przydałby się SATA II Procesor jest starszej „generacji” – winchester. Chcę go wymienić bo nie zadowala mnie jego takt oraz duże napięcie które trzeba stosować do stabilnej pracy. Z chęcią zmieniłbym na Opteron’a. Ram chcę wymienić (działa ok.) ale 225MHz przy 2.5/3/3/9 to kpina… Karty graficznej chwilowo nie zmieniam. Nie gram i nie grałem nigdy w żadne gry więc jest mi zbędna. Możliwe że grafikę do końca roku zmienia ale chciałbym wtedy na 2x6800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 No chyba, że tak. To kup jakąś płytkę ze SLI - ECONO to GigaByte - POWER to DFI. Co do procka to weź Venice'a. Najlepiej 3000+ lub 3200+ bo nie są tak śmieszne drogie jak już choćby 3500+. Chłodzenie to polecę swojego Pentagrama, ale możesz również pomyśleć o AC Freezerze 64 Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...