SynMajstra Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Jestem architektem, poszukuje dobrego aparatu do robienia zdjęć w różnych, skrajnych warunkach oświetleniowych (przede wszystkim zdjęcia wnętrz). Zależy mi na dosyć dużej rozdzielczości obrazu i przetw. CCD. Moja uwaga skupila się na dwóch aparatach: Nikon 7600 Coolpix Vs Canon POWERSHOT A 620. Co o tym myślicie? Mam do wydania 1400zl. Proszę Was również o inne sugestie. :mur: THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Ja bym stawial na A610 a nie A620 o czym juz pisalem w innych tematach. Jakbys poszukal... to do takiego typu pytan sa tematy w stylu: "Najlepsza Cyfrowka Do 1500zl?" itd. i tam zadal takie pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Mam Nikona 7900 i powiem tak - aparat nie ma manuala co prawda, ale za to ma kilka zalet: - małe szumy (porównywałem do Canona A95 przy ISO 200 i 400 i Nikon lepiej się sprawuje mimo 7mpix) - mała abberacja chromatyczna a w zasadzie jej brak - małe wymiary Ale Canon ma zapewne inne zalety za to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 @SKRYTOBOJCA 620 a 610 to nie 520 i 510. matrycą się różnią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 @SKRYTOBOJCA 620 a 610 to nie 520 i 510. matrycą się różnią 1726496[/snapback] Sprecyzuj co masz na mysli. Wielkosci fizyczna matrycy w A610 i A620 jest taka sama, a MP wiecej wepchneli w A620 :> wiec bedzie bardziej szumiec. No i poza tymi 2mp niczym sie nie roznia wiec po co przeplacac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 rozmiar fizyczny się liczy a nie ile napchają pikseli :> 2MP z niczego ? interpolacja = szum :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...