jooseph Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Posiadam takiego na plycie GIGABTE GA-K8N SLI ULTRA nForce4 i aktualnie 200 Mhz FSB na nim. Napiecie jest normal 1.4 V i dziala wysmienicie. Cooler BigTyphoon Heatpipe. Chcialbym podkrecic go ale o dziwo niestety nie da rady :mur: Wystarczy ze dam na 210@1.55 V przy HTT 4x i komp startuje za 2,3 razem. W SuperPi 16M bledy, bledy... Nie rozumiem przecie RAM bez OC CPU mam na 233 Mhz CAS 2.5-3-3-6@2.7 V i jest :wink: ,a gdy szyna FSB = 233 i pamiec 200 przy tych samych timingach co daje znow 233 i juz niestabilnie :cry: . Co wiecej pamiatki obnizam na 166 Mhz i tez lipa. W czym moze byc problem??? Chipsecie, szynie, procku, ramu no juz nie wiem...HELP! Pisze posta poniewaz nie chce zrezygnowac z mozliwosci jakich drzemia w A64. A probujac juz wszystkiego zostane chyba na 2.26 Ghz. :? ewentualnie jak ktos poradzi co trza zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 problem może byc w procku - może 2.26G to jego maksimum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 problem może byc w procku - może 2.26G to jego maksimum 1722089[/snapback] albo w mobo ... ja bym podbił Vcore, obniżył mnożnik HT i popróbował ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) najlepiej jakby kolega kręcił wg mojego poradnika - szybciej by ustalił co go blokuje :P Edytowane 27 Października 2005 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 A jakie są temperatury ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jooseph Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) W idlu 35*C, w windzie 40 Na razie testuje SuperPi 16M= wynik 14,02 s na 235 Mhz@1,55 V i pamieci dalem na 200 Mhz --------------------------- Niestety jak Athlon jest zimny to nie odpala przy takich ustawieniach w ogole. Dopiero kiedy temp. wzrosnie czy jaki czort to bootuje za kazdym razem i stabilnie zarowno w 3dmark05 i SPI. Chyba poprawia mu sie z czasem :lol: Ale swoja droga powrocilem na standardowe 200 Mhz po chyba juz nic nie da rady zrobic :sad: NIE BEDZIE OC... (przynajmniej tu dziala na 100% zawsze) Jakies refleksje? Edytowane 28 Października 2005 przez jooseph Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jooseph Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 No to jak? Co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...