Skocz do zawartości
99tomcat

Dfi Nf4x Infinity Nforce-4x S754

Rekomendowane odpowiedzi

johnson mam prosbe, daj screen z biosu, z zakladki health

KLIK

Mam takie pytanko do posiadaczy tej płyty, czy natknęliście się na JAKIES NIEDOCIĄGNIĘCIA W PŁYCIE??

Poza glosnym chlodzeniem chipsetu jak dla mnie plyta jest ok, nie ma wad takich, ktore by jakos razily, zreszat za bootowanie z ustawionym w biosie htt 360 wybacze jej wszystko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taki człowiek na Forum który zwie sie focus i fajnie by było jakby wziął płyte i przetestował i wrzucił testy na egielde do płyt z PCI-E (ten post był pisany w formie prośby :D :wink: )

juz wyslalem mu maila i odpisal mi ze zamowil juz plyte do testow:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz wyslalem mu maila i odpisal mi ze zamowil juz plyte do testow:)

No to ja juz ostzre se ząbki, coprawda płyte juz zamówiłem w komputronik, ale z tego co widze to nie maja jej na stanie, wiec jeszcze z tydzien poczekam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja juz ostzre se ząbki, coprawda płyte juz zamówiłem w komputronik, ale z tego co widze to nie maja jej na stanie, wiec jeszcze z tydzien poczekam :lol:

ja zamowilem ja w imperium, nastepnego dnia rana juz byla u mnie w domu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa...a ile kosztuje przesykka, bo jesli wydjzie tyle co w komputronik lub 10zl wiecej to biore w takim razie w imperium(w komputronik zamówiłem tylko przez telefon wiec moga mi pol...ać ;)

przesylka 15zl kurierem badz 20zl kurierem za pobraniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Johnson napisz koniecznie o tych SATA, bo tez czekam na info :wink:

Aha, i jeszcze 3 pytanka - co jest w pudelku z plyta (kabelki i.t.p.)

Czy przy wysokim OC jest problem znany z nf3 - cold boot ?

Czy ktos testowal, albo natknol sie na testy tej plyty z Hynixami D43 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Johnson napisz koniecznie o tych SATA, bo tez czekam na info :wink:

Aha, i jeszcze 3 pytanka - co jest w pudelku z plyta (kabelki i.t.p.)

Czy przy wysokim OC jest problem znany z nf3 - cold boot ?

Czy ktos testowal, albo natknol sie na testy tej plyty z Hynixami D43 ?

ja nigdy nie mialem klopotow z zadnym dfi :)

na 8x275 system uruchamia sie na kazdym z portow SATA, mysle ze mozna uznac ze sata sa zablokowane :)

Edytowane przez johnson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i jak chodzi ta plytka?? jak ktos zrobi testy to niech napisze cos kakretnego.:)

Skladam klientowi kompka na owej plycie i musze powiedziec, ze jest calkiem niezle.

Mam mozliwosc zabawy z plyta do jutra:D

Konfig: Semp 64 2800+ oraz 3x256mb hynow d43

Screen ponizej:

Dołączona grafika

Oczywiscie wszystko full stabilne :]

Edytowane przez MaciusieK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezle??

poprostu masakra...niezly proc ci sie trafil(ponad 2500MHz przy 1,44v :blink: )...no i co najlepsze przy pelnym obsadzeniu bankow tak wymiata???zapusc pi albo cos i sprawdzimy czy oby napewno tak stabilnie:))

powiedz jeszcze ze pamieci na 1T chodza to juz wogole zbledne :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezle??

poprostu masakra...niezly proc ci sie trafil(ponad 2500MHz przy 1,44v :blink: )...no i co najlepsze przy pelnym obsadzeniu bankow tak wymiata???zapusc pi albo cos i sprawdzimy czy oby napewno tak stabilnie:))

Coz...procek wybierany z paru sztuk - klient nasz Pan, jak to mawiaja, chcial to ma:D

Pamieci na 2T, obsadzone wszystkie banki oczywiscie 3x256mb :]

Pamieci na 2.8V biosowo, guardian pokazuje 2,72V.

Czas na PI16 nie bedzie cos czuje rewelacyjny ze wzgledu na to 2T, ale zapodam zaraz i ide spac, bo od 6 rano latam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezle??

Jak mowilem czas nierewelacyjny przez 2T:/

Dołączona grafika

Ale jak mowilem wczesniej w gierkach stabilne, SP2004 1h tez, wiec nowy wlasciciel powinien byc happy :D

Dobranoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do wyboru tego dfi lub asusa k8n4 s754, HTT ma być w okolicach 280-300 więc każda z nich powinna sobie poradzić. Różnic między nimi zbytnio nie ma oprócz innego ustawienia socketa i wentyli na chipsecie. Czy ten z dfi naprawdę jest taki głośny i czy można z biosa/speedfana kontrolować prędkości wiatraków na CPU i chipsecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ide zaraz oddac kompa klientowi, a tyle udalo mi sie z tego configa wycisnac - oczywiscie w pelni stabilne:

Dołączona grafika

Czyli calkiem, calkiem, coraz bardziej zastanawiam sie nad zmiana mojego K8NE na tego DFI :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ide zaraz oddac kompa klientowi, a tyle udalo mi sie z tego configa wycisnac - oczywiscie w pelni stabilne:

[obrazek]

Czyli calkiem, calkiem, coraz bardziej zastanawiam sie nad zmiana mojego K8NE na tego DFI :D

:blink: ładnie...szczególnie procesor, wymiata...powiedz nam co to za seria :>??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: ładnie...szczególnie procesor, wymiata...powiedz nam co to za seria :>??

Kurcze juz oddalem kompa, ale to bylo o ile dobrze pamietam 0533 EPEW lub EPAW :D

Przyznam, proc wymiata, a dodam, ze jeszcze ma zapas mocy mysle do tych 2800mhz, ale to juz nowy wlasciciel sobie bedzie cisnac, jak bedzie chciec;)

Chcial miec wydajnosc athlona za cene semprona - to ma :P (przynajmniej w jakims stopniu;P)

SP16m troche lepiej o ponad 30s niz wczoraj wieczorem ;)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heja

kupiłem taką płytkę :) potrzebuję pomocy... a64oc jestem lamą

semp 3100+ na razie na boxie,, mem - KHX TCCD, 2-2-2 z t2 230mhz stabilnie w dualu na nf2, neotec 420w

ustawiam mnożnik ht na 3 lub 2

pamięci na 1-2 100mhz, ustawiam 280ht,, voltaż na 1,45 - 1,5

juz przy ekranie startowym mam zwis ;] tylko reset biosa,,

moze ktoś napisze w 3ech zdaniach jak ją pociągnąć dalej ;) coś muszę robić źle

edit:

ustawiałem - mnoznik procka na 6, ht na 1, vcore na 1,4, ht na 260, mem na 1-2, kurde znowu to samo,, albo coś mijam albo sam nie wiem ;) -> ustawienia z instrukcji testowania max ht na amd64

wzucam fotki biosa,, może powiecie co źle ustawiam i czemu nie lata

BIOS 1 MEM

Dołączona grafika

BIOS2 - RESZTA MEM

Dołączona grafika

BIOS3 - CPU

Dołączona grafika

ciekawostka -> działa win bez reinstalki O_O,,, poprzednio abit nf7, 6800le, teraz nasz dfi z x800gto,, działa bez zająknięcia ;) na nim katujemy sprzęt testami,, nowy stanie juz po oc..

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

ha, tak jak mowilem czujnik temp procka na bank zle wskazuje, 17 stopni jest raczej niemozliwe :) sadzicie ze nowy bios moze pomoc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi