Kosiarz_1987 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Jest taki człowiek na Forum który zwie sie focus i fajnie by było jakby wziął płyte i przetestował i wrzucił testy na egielde do płyt z PCI-E (ten post był pisany w formie prośby :D :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Mam takie pytanko do posiadaczy tej płyty, czy natknęliście się na JAKIES NIEDOCIĄGNIĘCIA W PŁYCIE?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 johnson mam prosbe, daj screen z biosu, z zakladki health KLIK Mam takie pytanko do posiadaczy tej płyty, czy natknęliście się na JAKIES NIEDOCIĄGNIĘCIA W PŁYCIE??Poza glosnym chlodzeniem chipsetu jak dla mnie plyta jest ok, nie ma wad takich, ktore by jakos razily, zreszat za bootowanie z ustawionym w biosie htt 360 wybacze jej wszystko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Jest taki człowiek na Forum który zwie sie focus i fajnie by było jakby wziął płyte i przetestował i wrzucił testy na egielde do płyt z PCI-E (ten post był pisany w formie prośby :D :wink: )juz wyslalem mu maila i odpisal mi ze zamowil juz plyte do testow:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 juz wyslalem mu maila i odpisal mi ze zamowil juz plyte do testow:)No to ja juz ostzre se ząbki, coprawda płyte juz zamówiłem w komputronik, ale z tego co widze to nie maja jej na stanie, wiec jeszcze z tydzien poczekam :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 No to ja juz ostzre se ząbki, coprawda płyte juz zamówiłem w komputronik, ale z tego co widze to nie maja jej na stanie, wiec jeszcze z tydzien poczekam :lol:ja zamowilem ja w imperium, nastepnego dnia rana juz byla u mnie w domu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 taa...a ile kosztuje przesykka, bo jesli wydjzie tyle co w komputronik lub 10zl wiecej to biore w takim razie w imperium(w komputronik zamówiłem tylko przez telefon wiec moga mi pol...ać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 taa...a ile kosztuje przesykka, bo jesli wydjzie tyle co w komputronik lub 10zl wiecej to biore w takim razie w imperium(w komputronik zamówiłem tylko przez telefon wiec moga mi pol...ać ;) imperium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 taa...a ile kosztuje przesykka, bo jesli wydjzie tyle co w komputronik lub 10zl wiecej to biore w takim razie w imperium(w komputronik zamówiłem tylko przez telefon wiec moga mi pol...ać ;)przesylka 15zl kurierem badz 20zl kurierem za pobraniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Zamówiłem płytkę, w związku z tym mam pytanie czy ktoś wie czy wszystkie porty SATA są zablokowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Zamówiłem płytkę, w związku z tym mam pytanie czy ktoś wie czy wszystkie porty SATA są zablokowane?jak bede w domu to sprawdze, ja dzialam na 3 i 4, tak jak na dfi nf3, te na pewno sa zablokowane, 1 i 2 przetestuje w domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Johnson napisz koniecznie o tych SATA, bo tez czekam na info :wink: Aha, i jeszcze 3 pytanka - co jest w pudelku z plyta (kabelki i.t.p.) Czy przy wysokim OC jest problem znany z nf3 - cold boot ? Czy ktos testowal, albo natknol sie na testy tej plyty z Hynixami D43 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) Johnson napisz koniecznie o tych SATA, bo tez czekam na info :wink: Aha, i jeszcze 3 pytanka - co jest w pudelku z plyta (kabelki i.t.p.) Czy przy wysokim OC jest problem znany z nf3 - cold boot ? Czy ktos testowal, albo natknol sie na testy tej plyty z Hynixami D43 ? ja nigdy nie mialem klopotow z zadnym dfi :) na 8x275 system uruchamia sie na kazdym z portow SATA, mysle ze mozna uznac ze sata sa zablokowane :) Edytowane 8 Listopada 2005 przez johnson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 No i zamowiłem w imperium tego dfi, najpóxniej w czwartek, bedzie to powiem ja dziala i zapodam screeny z OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 proponuje www.apollo.pl..... Mają po 300 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 chyba 309,a u nich przesylka duzo kosztuje, w imperium koszt plytki rwaz z wysylka kurierem to 320zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 no i jak chodzi ta plytka?? jak ktos zrobi testy to niech napisze cos kakretnego.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) no i jak chodzi ta plytka?? jak ktos zrobi testy to niech napisze cos kakretnego.:) Skladam klientowi kompka na owej plycie i musze powiedziec, ze jest calkiem niezle. Mam mozliwosc zabawy z plyta do jutra:D Konfig: Semp 64 2800+ oraz 3x256mb hynow d43 Screen ponizej: Oczywiscie wszystko full stabilne :] Edytowane 9 Listopada 2005 przez MaciusieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 niezle?? poprostu masakra...niezly proc ci sie trafil(ponad 2500MHz przy 1,44v :blink: )...no i co najlepsze przy pelnym obsadzeniu bankow tak wymiata???zapusc pi albo cos i sprawdzimy czy oby napewno tak stabilnie:)) powiedz jeszcze ze pamieci na 1T chodza to juz wogole zbledne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 niezle?? poprostu masakra...niezly proc ci sie trafil(ponad 2500MHz przy 1,44v :blink: )...no i co najlepsze przy pelnym obsadzeniu bankow tak wymiata???zapusc pi albo cos i sprawdzimy czy oby napewno tak stabilnie:)) powiedz jeszcze ze pamieci na 1T chodza to juz wogole zbledne :? Coz...procek wybierany z paru sztuk - klient nasz Pan, jak to mawiaja, chcial to ma:D Pamieci na 2T, obsadzone wszystkie banki oczywiscie 3x256mb :] Pamieci na 2.8V biosowo, guardian pokazuje 2,72V. Czas na PI16 nie bedzie cos czuje rewelacyjny ze wzgledu na to 2T, ale zapodam zaraz i ide spac, bo od 6 rano latam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 płytka z imperium przyszla bardzo szybko i jestem bardzo zadowolony wlaśnie siedzę na 2800Mhz na 1,55V :-P i testuje stabilność proc 2600+ HTT350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 niezle?? poprostu masakra...niezly proc ci sie trafil(ponad 2500MHz przy 1,44v :blink: )...no i co najlepsze przy pelnym obsadzeniu bankow tak wymiata???zapusc pi albo cos i sprawdzimy czy oby napewno tak stabilnie:)) powiedz jeszcze ze pamieci na 1T chodza to juz wogole zbledne :? Jak mowilem czas nierewelacyjny przez 2T:/ Ale jak mowilem wczesniej w gierkach stabilne, SP2004 1h tez, wiec nowy wlasciciel powinien byc happy :D Dobranoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoniaK Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Mam do wyboru tego dfi lub asusa k8n4 s754, HTT ma być w okolicach 280-300 więc każda z nich powinna sobie poradzić. Różnic między nimi zbytnio nie ma oprócz innego ustawienia socketa i wentyli na chipsecie. Czy ten z dfi naprawdę jest taki głośny i czy można z biosa/speedfana kontrolować prędkości wiatraków na CPU i chipsecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 E ram jaki problem zawsze można wmontować famnate albo zmienić wyjca na zalmana za 1zl. Ja bym brał i mozę za jakiś czas kupie dfi B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Ide zaraz oddac kompa klientowi, a tyle udalo mi sie z tego configa wycisnac - oczywiscie w pelni stabilne: Czyli calkiem, calkiem, coraz bardziej zastanawiam sie nad zmiana mojego K8NE na tego DFI :D Edytowane 10 Listopada 2005 przez MaciusieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Ide zaraz oddac kompa klientowi, a tyle udalo mi sie z tego configa wycisnac - oczywiscie w pelni stabilne: [obrazek] Czyli calkiem, calkiem, coraz bardziej zastanawiam sie nad zmiana mojego K8NE na tego DFI :D :blink: ładnie...szczególnie procesor, wymiata...powiedz nam co to za seria :>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) :blink: ładnie...szczególnie procesor, wymiata...powiedz nam co to za seria :>?? Kurcze juz oddalem kompa, ale to bylo o ile dobrze pamietam 0533 EPEW lub EPAW :D Przyznam, proc wymiata, a dodam, ze jeszcze ma zapas mocy mysle do tych 2800mhz, ale to juz nowy wlasciciel sobie bedzie cisnac, jak bedzie chciec;) Chcial miec wydajnosc athlona za cene semprona - to ma :P (przynajmniej w jakims stopniu;P) SP16m troche lepiej o ponad 30s niz wczoraj wieczorem ;) Edytowane 10 Listopada 2005 przez MaciusieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emperator Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 A ma ta płyta funkcję która reguluje prędkość obrotową wentylatora ze względu na temperaturę procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Heja kupiłem taką płytkę :) potrzebuję pomocy... a64oc jestem lamą semp 3100+ na razie na boxie,, mem - KHX TCCD, 2-2-2 z t2 230mhz stabilnie w dualu na nf2, neotec 420w ustawiam mnożnik ht na 3 lub 2 pamięci na 1-2 100mhz, ustawiam 280ht,, voltaż na 1,45 - 1,5 juz przy ekranie startowym mam zwis ;] tylko reset biosa,, moze ktoś napisze w 3ech zdaniach jak ją pociągnąć dalej ;) coś muszę robić źle edit: ustawiałem - mnoznik procka na 6, ht na 1, vcore na 1,4, ht na 260, mem na 1-2, kurde znowu to samo,, albo coś mijam albo sam nie wiem ;) -> ustawienia z instrukcji testowania max ht na amd64 wzucam fotki biosa,, może powiecie co źle ustawiam i czemu nie lata BIOS 1 MEM BIOS2 - RESZTA MEM BIOS3 - CPU ciekawostka -> działa win bez reinstalki O_O,,, poprzednio abit nf7, 6800le, teraz nasz dfi z x800gto,, działa bez zająknięcia ;) na nim katujemy sprzęt testami,, nowy stanie juz po oc.. Edytowane 10 Listopada 2005 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Ide zaraz oddac kompa klientowi, a tyle udalo mi sie z tego configa wycisnac - oczywiscie w pelni stabilne: Czyli calkiem, calkiem, coraz bardziej zastanawiam sie nad zmiana mojego K8NE na tego DFI :D ha, tak jak mowilem czujnik temp procka na bank zle wskazuje, 17 stopni jest raczej niemozliwe :) sadzicie ze nowy bios moze pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...