Gość amapi3d Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 mogę przytrzymać palca-gorąco ;) no i zainstalowalem tego zalmana, wszystko ladnie, temp tez da sie przezyc(poki co stabilnie, nie testowalem jakos specjalnie). Ogolnie bardzo dobrze pomyslana konstrukcja. Jestem zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 W sumie j jak się nie zawiesza to jest OK. Ja zachowawczo postawiłem na dole budy arctica, który owiewa zalmana. Radiatorek jest ledwo ciepły. Ostatnio zauważyłem, że jeśli będe chciał przykleić radiatorki na pamięci grafiki to będzie problem, po założeniu xc-80 też może być problem :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 no i mam powazny problem: plyta nie daje oznak zycia zaraz po wlaczeniu: tzn pojawia sie nazwa procesora ale nie pokazuje juz pamieci itd... na tym konczy sie dzialalnosc plyty. reset biosu nie pomaga. plyta reaguje na calkowity brak pamieci piszczac. na innych pamieciach plyta rowniez nie dziala. a moze to procesor padl? czy jest gdzies serwis dfi w warszawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Nie chce cię martwić, ale DFI podobno nie ma serwisu w Polsce :( popróbuj na innym procku bo mozliwe ze to on jest przyczyną tych zwisów...(u mnie sie tak dzieje gdy za mocno podkrece pamieci, ale ja mam epoxa :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Nie chce cię martwić, ale DFI podobno nie ma serwisu w Polsce :( popróbuj na innym procku bo mozliwe ze to on jest przyczyną tych zwisów...(u mnie sie tak dzieje gdy za mocno podkrece pamieci, ale ja mam epoxa :P)zajebiscie, czyzbym musialczekac poltoramiesiac na naprawde??? proc nie jest podkrecony, reset biosu tez byl. ale co dziwne plyta startuje i w pewnym momencie zwis:tzn wielki napis infinity) i na tym koniec.... wszystko pracuje, wentyle sie kreca itd... co moze byc grane? sadzicie ze to moze byc jednak procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 czasami mi na mojej poprzedniej mobo(tyle ze na zupełnie innym chipsecie) pomagało odłaczenie od prądu ->clear cmos->popstrykanie pare razy włacznikiem na wyłaczonym dopływie prądu, spróbuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 czasami mi na mojej poprzedniej mobo(tyle ze na zupełnie innym chipsecie) pomagało odłaczenie od prądu ->clear cmos->popstrykanie pare razy włacznikiem na wyłaczonym dopływie prądu, spróbuj.to juz probowalem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 na myśl przychodzi mi jeszcze rozłożenie na atomy sprzętu i złożenie go ponownie, no i podmiana procka...jeżeli to nie pomoze to mobo=trup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 na myśl przychodzi mi jeszcze rozłożenie na atomy sprzętu i złożenie go ponownie, no i podmiana procka...jeżeli to nie pomoze to mobo=truprozebralem plyte, przesmarowalem wszysrtko i co? i dziala ;) wniosek jeden: dfi jest jak kobieta, lubi byc rozbierana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 rozebralem plyte, przesmarowalem wszysrtko i co? i dziala ;) wniosek jeden: dfi jest jak kobieta, lubi byc rozbierana ;) :) miło że rada sie przydała ;] możliwe ze coś zle stykało, jakiś brud/kurz wleciał czy cos :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 :) miło że rada sie przydała ;] możliwe ze coś zle stykało, jakiś brud/kurz wleciał czy cos :)dobrze ze juz wszystko dziala bo perspektywa serwisu byla przytlaczajaca ehh ciekawe kiedy dfi wyda nowy bios do tej plytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Teoretycznie jest, na stronie dfi z beta biosami, jest nowy, jedynie notka przy nim że obługuje Gf6600DualGpu :/ Wgrałem, ani troszkę większego oc nie ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 bosik faktycznie nic nie zmienia:/....najbardziej mnie drazni to , ze w idle proc ma 24 stopni a w momencie zalaczenia np prime temp gwaltownie skacze do 34(jak tylko obciazenie proca skacze do 100%)dziwne to troche...pozniej temp proca stabilizuje sie na 37 stopnicha wiec ok, tylko dlaczego wystepuje ten skok.po wylaczeniu prime gdy obciazenia proca spada do kilku % temp na wskazniku znowy wskakuje na 24 stopni...dziwny en wskaznik :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 bosik faktycznie nic nie zmienia:/....najbardziej mnie drazni to , ze w idle proc ma 24 stopni a w momencie zalaczenia np prime temp gwaltownie skacze do 34(jak tylko obciazenie proca skacze do 100%)dziwne to troche...pozniej temp proca stabilizuje sie na 37 stopnicha wiec ok, tylko dlaczego wystepuje ten skok.po wylaczeniu prime gdy obciazenia proca spada do kilku % temp na wskazniku znowy wskakuje na 24 stopni...dziwny en wskaznik :-| ten wskaznik temp jest po prostu zrabany i nie ma sie co nim sugerowac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Prośba do użytkowników którzy zmienili chłodzenie chipsetu. Czy każdy mógłby sprawdzić max htt dla mobo ze stand. chłodzeniem (u mnie 392HTT)...a potem ze zmienionym, np. Zalman czy inny... Bo stand. radiatorek potwornie sie grzeje i to moze ogranicza max HTT dla tej płyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 bosik faktycznie nic nie zmienia:/....najbardziej mnie drazni to , ze w idle proc ma 24 stopni a w momencie zalaczenia np prime temp gwaltownie skacze do 34(jak tylko obciazenie proca skacze do 100%)dziwne to troche...pozniej temp proca stabilizuje sie na 37 stopnicha wiec ok, tylko dlaczego wystepuje ten skok.po wylaczeniu prime gdy obciazenia proca spada do kilku % temp na wskazniku znowy wskakuje na 24 stopni...dziwny en wskaznik :-| To jest cech prockow 0.09, mam taka sama sytuacje, proc osiaga 37-38 z 29 zaraz po wlaczeniu prime a potem rosnie max do 39-40 po paru godzinach. Po wylaczeniu prima temp momentalnie w ciagu kilku sekund spada do 29. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Prośba do użytkowników którzy zmienili chłodzenie chipsetu. Czy każdy mógłby sprawdzić max htt dla mobo ze stand. chłodzeniem (u mnie 392HTT)...a potem ze zmienionym, np. Zalman czy inny... Bo stand. radiatorek potwornie sie grzeje i to moze ogranicza max HTT dla tej płyty... mi po zmianie chlodzenia HTT wytrzymuje takie same, z tym ze mam boczny nawiew na zalmana. jest to jakies 350-360... do 392 sie nie zblizylem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 No własnie, chodzi mi naprawdę o max HTT tego DFI...jestem ciekaw, czy wszystkie kończą sie na 392HTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) No i wygrzewalem calutką noc na 1,65V i 1500Mhz...i co ? i NIC sie nie poprawilo OC, nawet o Mhz :P Edytowane 11 Grudnia 2005 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) max htt to okolice 350-360 MHz iwecej nie ma mowy....no hcyba ze zobacze na mnozniku 1x na mnozniku 1x max htt cos w granicach 380 MHz :) czyli naprawde DFI wymiata :))....chlodenie wodne wiec temperaturka nie za wysoka czyli mysle ze to maksimum tej mobo:) Edytowane 11 Grudnia 2005 przez dzidzion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 max htt to okolice 350-360 MHz iwecej nie ma mowy....no hcyba ze zobacze na mnozniku 1x zwiekszałeś napięcie na chipsecie czy na 1,5v tyle wyciaga? (jeśli zwiekszałeś napięcie, to na 1,5V jakie max HTT?), mam zablokowany mnoznik w procu i nie mam jak sprawdzić na ile mój egzemplarz pójdzie to samo pytanie odnośnie napiecia do LukeXE. na jakim napieciu HTT 392? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 A ja mam pytanko z innej beczki, mam ego dfi, trafil mis ie padniety model(nie wstaje po ponownym uruchomieniu, zapomina ustawienia biosa, nie moge podpiac 2 ani 3 pamieci ram tylko 1)zretsza psialem juz, ale nie w tym rzecz, otóż kupiłem sobie niebieksiego zelmanka na chipset i chce zamontowac, ale obawiam sie czyu nie strace gwaranjci(bo plyte po nowym roku jak nie bede potzrebowal odsylam do serwisu) i czy nie strace gwarancji jak zamontuje niebieskiego zalmana?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 jelsi chcesz odeslac na gw - poczekaj miesciac na std chlodzeniu. bedziesz mial pewność ze nie wróci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 zwiekszałeś napięcie na chipsecie czy na 1,5v tyle wyciaga? (jeśli zwiekszałeś napięcie, to na 1,5V jakie max HTT?), mam zablokowany mnoznik w procu i nie mam jak sprawdzić na ile mój egzemplarz pójdzie to samo pytanie odnośnie napiecia do LukeXE. na jakim napieciu HTT 392? 1,6V na chipsecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 ja testowalem na standardzie czyli 1,5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Nie ma ktoś ochoty sie wymienić za Sempa 2500+ (stable 2766Mhz 1,625V) na jakiegoś 2600+ za dopłatą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 LukeXE i dzidzion dzieki za odp dzis wieczorem mam nadzieję będzie 2,9Ghz 16M narazie tylko tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 ktory tydzien tego sempa 2600+??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) ktory tydzien tego sempa 2600+??? 37 z promocji w apollo (niestety w apollo nie mają już sempów 2600+ od ok 2tygodni) niestety 2,9Mz niestabilne pi wywala po 2 minutach (pentagram nie daje rady z chłodzeniem, powyżej +0,3V oc proca takie samo - niezaleznie czy dam +0,3V czy +0,45V; temperatury w Biosie ok 26stopni) max scren jaki zdobyłem to 3,033Ghz oczywiscie neistabilne, ale zawsze coś Edytowane 14 Grudnia 2005 przez pawell262 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) No to od wczoraj mam nowe mobo... Przesiadka z DFI NF3 na pierwszy rzut oka - plyta jest mniejsza :huh: Teraz cholernie mi brakuje dzielnika 180 i jakichs sensownych odczytow temperatury z proca - ciekawe czy to jest do poprawy biosem czy juz na stale uwalone :? Na mostku mam połowkowego zlotego zalmana (obciety pod Silencera) i sie wczoraj oparzylem o niego przy HTT 260.. oj nawiew trzeba bedzie kombinowac.. Co cieszy - to brak coldboota z ktory mnie namietnie irytowal na NF3 :razz: . . . EDIT I jeszcze jedna sprawa - pamietacie jak was meczylem zeby ktos sprawdzil alternatywne Cool & Quiet ? Tylko Forest odpowiedzial na moj apel, ale polegl B) (rozumiem ze reszta ma sempy bez C&Q) no wiec przed chwila sprawdzilem i DZIAŁA PIĘKNIE :razz: obniża mniożnik i vcore w locie jak ta lala... kolejny plus dla tego moboska :D . . EDIT2 Nom niestety z tym programowym C&Q nie jest tak rozowo... Działa generalnie wtedy jesli w biosie damu vcore na default Jezeli recznie ustawimy vcore na wieksze niz nominalne proca to mnoznik bedzie sie zmienial, ale vcore pozostanie na swoim poziomie... Edytowane 17 Grudnia 2005 przez sensei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...