Skocz do zawartości
99tomcat

Dfi Nf4x Infinity Nforce-4x S754

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mojej mobo max HTT to 395....na 396 jebie sie odrazu w S_PI :/ :/ A ze mam sempa 2500+, to HTT ~410-420 byloby mile widziane :/

a moge wiedzieć po co wam to wyższe HTT ? jakoś fajniej jest czy co ? przeciez to nic nie daje ...

Mam sempa 2500+....mnoznik to 7x, wiec przy HTT 400 mam 2,8Ghz przy jakis 1,7V...proc ma potencjał, a mobo go trzyma, po to mi wyższe HTT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurde faktycznie ta płyta to masakrer :o

3000 mhz z Semprona 2600 ...

Rany jakby sie udało utrzymać taki wynik stabilnie przy sempku 2800+ to by była potęga nie zestaw , slekty Vience by raczej szybsze niebyły gdby sie miało 300 mhz przewagi :)

Edytowane przez Ower_lolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam sempa 2500+....mnoznik to 7x, wiec przy HTT 400 mam 2,8Ghz przy jakis 1,7V...proc ma potencjał, a mobo go trzyma, po to mi wyższe HTT.

błehehehe przyjedź do mnie :P jutro zobaczymy czy LP jest warta wyższej ceny ;) Edytowane przez Dejot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, jakis czas temu pisalem ze mam zwalony model,mam jeszcze pare pytań

Czy zdażyło sie komukolwiek, ze plyta po odlaczeniu od pradu wtyczki od zasilacza tracila w ogole ustawienia biosu ??o_O

Czy zdaża wam się CMOS coś tam error i tez zeruje?? o_O(zawsze tak jest jak 2 dni nie wlączam kompa:/

PS sprawe ze plyta nie wstawala po ponownych rozruchu juz naprawilem, mianowicie producent DFI podaje ze plytka powinna simgac HT 1600, tymczasem jak przekracza 1200 plyta nie wstaje..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli ht u ciebie wynosi 2*1100=2200 czyli o jakies 600 za duzo w stosunku do tego co podaje producent zmien sobie mnoznik na x3 to bedziesz mial ht 1650 a to juz jest w normie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heja

małe techniczne pytanie, mam nowy zasialcz, jutro pewie podłącze, topowr 526 420w.

zasialcz ma dużego atxa - rozpinanego, do tego są jeszcze dwie wtyczki p4/12v

jak podłączyć ?? sam duży atx ? duży + p4 ? jak to lata u was ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę temta trochę zamarł....

Zauważyłem, że pojawiło sie nowe rev. płytki, jakie jest w porównaniu do poprzedniego?

Zalezy zebyscie mi powoiedzieli, gdyz mam zamiar odeslac moje dfi(felerny model) do servisu i mam pewnosc ze mi zmienia na nowa plyte i pytanuie czy wyslac teraz i dostac stare rev czy poczekac ze 2 tygodnie z wysylka az pojawi sie nowe rev ?? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej powiedzcie mi idzie to gdzies dostac? bo wszedzie gdzie pytanie "nie i nie wiemy kiedy..." jako alternatywa zostaje mi epox ale to jednak nie to samo...

a epoxa moga miec w ciagu 3 dni w komputroniku...w sumie juz zamowilem ale moze jakos bym ugadal:P

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi