LukeXE Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Shit, no i nie widać tego biosu :| :| Ja chce HTT ponad 392 :/ :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) pytanie Czy w tej mobo jest dzielnik Ht 2,5 ? oraz jakie maxymalne HTT udalo sie wam wyciagnac na tym mobo ? Edytowane 19 Grudnia 2005 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Nie ma dzielnika 2,5 (niestety) Dla mojej mobo max HTT to 395....na 396 jebie sie odrazu w S_PI :/ :/ A ze mam sempa 2500+, to HTT ~410-420 byloby mile widziane :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 a moge wiedzieć po co wam to wyższe HTT ? jakoś fajniej jest czy co ? przeciez to nic nie daje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Dla mojej mobo max HTT to 395....na 396 jebie sie odrazu w S_PI :/ :/ A ze mam sempa 2500+, to HTT ~410-420 byloby mile widziane :/ a moge wiedzieć po co wam to wyższe HTT ? jakoś fajniej jest czy co ? przeciez to nic nie daje ... Mam sempa 2500+....mnoznik to 7x, wiec przy HTT 400 mam 2,8Ghz przy jakis 1,7V...proc ma potencjał, a mobo go trzyma, po to mi wyższe HTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) O kurde faktycznie ta płyta to masakrer :o 3000 mhz z Semprona 2600 ... Rany jakby sie udało utrzymać taki wynik stabilnie przy sempku 2800+ to by była potęga nie zestaw , slekty Vience by raczej szybsze niebyły gdby sie miało 300 mhz przewagi :) Edytowane 19 Grudnia 2005 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) Mam sempa 2500+....mnoznik to 7x, wiec przy HTT 400 mam 2,8Ghz przy jakis 1,7V...proc ma potencjał, a mobo go trzyma, po to mi wyższe HTT.błehehehe przyjedź do mnie :P jutro zobaczymy czy LP jest warta wyższej ceny ;) Edytowane 19 Grudnia 2005 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Narazie taki wyniczek na tej mobo...mam małe problemy, bo przy mnożniku HT 2x i 1x płyta nie jest zbyt stabilna :/ pozostaje 3x, a na nim niekoniecznie komp chce pracować przy HTT >390 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 uu no ładnie ją gonicie ;) moja propozycja - podawajcie ile sobie mobo życzy v na czipset przy takich taktowaniach i czym to chłodzicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 witam, jakis czas temu pisalem ze mam zwalony model,mam jeszcze pare pytań Czy zdażyło sie komukolwiek, ze plyta po odlaczeniu od pradu wtyczki od zasilacza tracila w ogole ustawienia biosu ??o_O Czy zdaża wam się CMOS coś tam error i tez zeruje?? o_O(zawsze tak jest jak 2 dni nie wlączam kompa:/ PS sprawe ze plyta nie wstawala po ponownych rozruchu juz naprawilem, mianowicie producent DFI podaje ze plytka powinna simgac HT 1600, tymczasem jak przekracza 1200 plyta nie wstaje.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 przekraczasz 4*300?? jak tak to ma prawo sie wieszac, bo te 1600 to jest wlasciwie 2*800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Do HTT395 potrzebuje chipset 1,6V....przy 1,7V przy probie wejscia do windy mam BSOD`y...stand. coolerek, na dniach przyjeżdza do mnie zloty zalman, mam nadzieje, że to chipset mnie trzyma na takim HTT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Na codzień smigam na 8x275 1,475v i przy tym mo\noznik HT max 4 czyli 4x275= 1100 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 czyli ht u ciebie wynosi 2*1100=2200 czyli o jakies 600 za duzo w stosunku do tego co podaje producent zmien sobie mnoznik na x3 to bedziesz mial ht 1650 a to juz jest w normie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 heja małe techniczne pytanie, mam nowy zasialcz, jutro pewie podłącze, topowr 526 420w. zasialcz ma dużego atxa - rozpinanego, do tego są jeszcze dwie wtyczki p4/12v jak podłączyć ?? sam duży atx ? duży + p4 ? jak to lata u was ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Atx + P4 jak zawsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 atx wąski + p4 czy atx szeroki + jeszcze p4 ?? :) jak na razie na neoteku mam wąskiego + P4 i lata s zeroki tj 24pin, wąski 20. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) jak na mobo jest wtyka 24pin to wsadzaj 24pin ;) a jak nie masz to jak wsadzisz 20pin to sie nic nie stanie... a bez p4 mobo by niestartowało ;) Edytowane 24 Grudnia 2005 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 hmm czyli 24 + P4 będzie prawidłowo ? mój kumpel ma taką mobo i kupił ze mną taki zasialcz, podpiął włąśnie 24 + p4 i miał dzisiaj jakieś problemy ze stabilnością :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 ja na LP mam podpiete 24pin + p4. a te 2 * p4 to laczysz w jedna wtyczke i podpinasz do mobo. np DFI RDX i DFI sli expert maja taka wtyczke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Widzę temta trochę zamarł.... Zauważyłem, że pojawiło sie nowe rev. płytki, jakie jest w porównaniu do poprzedniego? Zalezy zebyscie mi powoiedzieli, gdyz mam zamiar odeslac moje dfi(felerny model) do servisu i mam pewnosc ze mi zmienia na nowa plyte i pytanuie czy wyslac teraz i dostac stare rev czy poczekac ze 2 tygodnie z wysylka az pojawi sie nowe rev ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Jaka nowa rev ? C ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) wywnioskowalem ze jest nowe rev bo stronie producenta http://us.dfi.com.tw/Support/Download/bios..._FLAG=A&SITE=US sa nowe biosy tylko dla rev B? Edytowane 31 Grudnia 2005 przez tanx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) jakie macie tempy na chipsecie na - standardowym chlodzeniu - zalmanie oczywiscie chodzi o stresik (prime itp)?? (w speedfanie czujnik oznaczony "local" :) ) Edytowane 2 Stycznia 2006 przez dzidzion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 sorka ze tak wyrywam ale jak ma sie ABIT nv8 o ktorym nic nie slychac do tego DFI infinity nikt tej plyty nie kupuje a wyglada niezle wiem jednak ze na pewno DFI ma wiecej opcji w biosie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 gdzies widzialem test abita, chyba na jakiejs ruskiej stronie, wypadł średnio ale ma spore mozliwosci regulacji vcore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 ok dzieki stary chyba kupie asusa bo ani DFI niedostepne ani epox ani abit ....lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) ej powiedzcie mi idzie to gdzies dostac? bo wszedzie gdzie pytanie "nie i nie wiemy kiedy..." jako alternatywa zostaje mi epox ale to jednak nie to samo... a epoxa moga miec w ciagu 3 dni w komputroniku...w sumie juz zamowilem ale moze jakos bym ugadal:P Edytowane 9 Stycznia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 ok dzieki stary chyba kupie asusa bo ani DFI niedostepne ani epox ani abit ....lipa tylko w asusie nie ma mozliwosci regulacji vcore dla sempronów bez CnQ, wiec imho lepiej kupic EPoXa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 ja moge sprzedac :P ale jak juz to razem z procem(tylko) oferty na PW :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...