99tomcat Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 tak trudno skapować? msz 2.9v na mam a standard to 2.5..dlatego msz na czerwono... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Po prostu ma problem z poprawnym odczytaniem dividera... tak jak na początku cpuZ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Jak masz obciazone tyloma programami to niektor ci nie obciazaja, jak widzisz prime i sp2004 spauzowało, nie przeliczylo nawet 1 tesu, czyli tak samo jaby bylo wylaczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 czy moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego na pamieciach pokazuje na czerwono tak jak by byla przekroczona jakas granica, everest pokazuje ze ustawione sa na 200 czyli efektywnie 400, o co chodzi w tych wskaznikach bo sie jakos nie moge polapac co to za programik na obrazku? I skąd go mozna sciagnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) dostalem go na cd razem z plyta glowna, nazywa sie nTune http://www.nvidia.com/object/ntune_2.00.23.html - do sciagniecia Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Mam prosbe zarzucil by ktos Linka ew na jakis server Najnowsze Sterowniki do SATA dla tej mobo bo chce wlasnie Reinstalnac system i dyskietka ze sterownikami Sata do mobo mi padla ;-/ Btw Plyta ma czujnik temp chipsetu nf4 (w gruncie rzeczy ma ich 3 + 2 inside/outside) Zazwyczaj w programach do odczytywania jest on jako SYSTEM1 - chipset system2 - procesor(skopane u mnie) system 3 (prawdopodobnie otoczenie plyty) Wiem bo sprawdzalem ale nie wiem jak jest w pozostalych rewizjach np. A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 http://eu.dfi.com.tw/Upload/Driver/nForceRaid_5p34.zip Driver RAID Driver System Operacyjny Window XP Pojemność 565,912 bytes Data 2005/03/10 Opis NForce RAID Driver for Windows 2K/XP/2003. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ale masz wielki trfc daj max 16. trrd trp daj na 3...choć nie wiem co masz za kości ale generalnie mało które chodzą stabilnie z 2. po za tym chyba wsio ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Z dwoma kościami spróbuj z Enable All Dimm clock - enable Możesz także burts lenght na 8... Reszte timingów trtw twr twtr... proponuje ręcznie ustawic na 2 lub wyższe wartości... bo czasem jest tak, że automatycznie np ustawi Ci na 1 i wtedy mozę być róznie przy takich kościach... ;) No i oczywiscie mal i rp... ale skoro goldemem przechodził... wiec nie wiem czy jest sens to ruszac... ;) Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Mam prośbę drodzy posiadacze 2600 i 2800 :) Podajcie tempy swoich cpu na 8x300 1.4v i 8x325 1.5v. Wystarczą mi tempy w czasie sp2004. Napiszcie też czym chłodzicie. Big thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 dziwne sa te czujniki bo z 38 w ciagu sekundy spada mi do 32 stopni To ze sa takie gwaltowne spadki miedzy STRES a IDLE to normalne w tych procesorach Ciesz sie ze masz przynajmiuej dobry czujnik proca - chyba jako nieliczny Podaj jeszcze swoja wersje biosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Chłopaki. Nvidia Ntune dobrze podaje temp proca. Przecież to nie mobo mierzy tylko dioda w CPU. Na tym uli mam takie same tempy co na DFI. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 To ja mam nieco inny problem (nowo napotkany) Zainstalowalem Windowsa - standardowo DX9.0c I zabieram sie za instalacje driverow do Nforce4 ... Sciagnelem ze strony Nvidii Ver 8.22 dla nf4 I instalacja przebiega prawidlowo -Do szyny SW do IDE i do eternetu czyli 3 punkty ... Po czym restart kompa NIestety po restarcie zadnych zmian nie widac, chodzi tutaj glownie o to ze nie ma sladu po zainstalowanych sterownikach, winda laduje sie dlaej b.dlugo a w menadzer urzadzen dalej widac standardowe kontrolery windowsa - tak jaky instalacja wogole sie nie odbyla. probowalem kilkakrotnie i dalej qpa Wie ktos moze o co kaman ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Stery nie do tego chipsetu :D Tu masz właściwe: Nforce4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Stery nie do tego chipsetu :D Tu masz właściwe: Nforce4 dzieki MIstrzy myslem ze NFORCE 4 to nforce 4 :) te co podales to sa NAJNOWSZE do tego chipsetu ? a moze cos wiadomo o jakis Remixach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Tamte starczą w zupelności. To najnowsze oficjalne. ;) PS. Instalował ktoś WindeXP64? Działa to jako tako? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Na wcześniejszych stronach zdaje się coś pisali ;) Niestety wielkie problemy ze sterownikami i grami (a raczej ich brakiem). Czy nikomu nie chce spojrzeć się na odczyt termometra? :) Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez `fdl` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 U mnie jest non stoper w przedziale 25-28 bez wzgledu jakbym katowa kompa - ewidentnie skopany czujnik Btw. Drivery zgralem Te Remixy 8.22 v5 - polecam niezle zasuwa na nich komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Co znaczy komp zasuwa? A do tej pory na oficjalnych nie zasuwał? :) PS. Czym mierzyłeś temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Co znaczy komp zasuwa? A do tej pory na oficjalnych nie zasuwał? :) PS. Czym mierzyłeś temperatury? hehe chodzilo o to ze teraz sie szybciej windows laduje i mam katalogi z ponad 4 tys zdjec i jak otwieram to tez szybciej je laduje = to samo lista w winampie roznica moze nie jest kolosalna aczkolwiek odczuwalna dlatego polecam Temp sprawdzalem za pomoca programu Guardian Smart I dodatkowo Termometrem Elektronicznym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 To odpal SuperPi i tak jak wcześniej mówiłem zmierz tempy przy pomocy Nvidia nTune. Zalożę się, że pomiar będzie prawidłowy. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Sciagnelem Ntune 3 Zainstalowalem i wogole nie podaje zadnych temperatur :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Też spróbowałem ntune'a ... cpu 15* system 27* :lol: A w smartguardianie i speedfajnie temp skacze od 15* do ~30*... :lol: Jedynie Everest pokazuje mi niby temp koło 25* na cpu... ;) jedyne wyjscie to olać te temp i tyle... Mi sie czujnik na cpu przydaje wtedy jak jestem w biosie i dokręcam blok... to można zobaczyć wtedy różnice w temp i optymalnei dokrecic... potem jak wszytko działa to nie ma sie co przejmować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Podaje podaje. Start/Programy/Nvidia/nTune Monitor! Piszę z pamięci więc lekko może się różnić od rzeczywistości. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 No mam ten monitoring ale nie pokazuje temperatur ... Tylko napiecie dla rdzenia pamieci no i RPM wentyaltorow :/ Qpa jednym slowem %%) mam pomysla piszmy do DFI masowe MAILE zeby napisali nowego biosa co by Czytnik temp procka naprawili :-) moze jak ich tak bedziemy meczyc Mailami to ulegna %) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Twierdzą że w którymś ze starszych bios-ów już było to zrobione ;) Ale nie mogę pojąć jak produkując tak zaawansowane technicznie produkty typu MoBo, można pomylić (?) się przy dodawaniu zwykłego termometra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 no we ntune to tpzyunajmniej czujnik reaguje na obciążenie-2wyglada to troche tak jakby w smart guardianie 1 czujka była od chipsetu a 2 nie waidomo od czego bo na pewno nie od proca... jedyne co mnie amrtwi to tempy powyzęj 40 stopni w stresie..na k8ns było chłodniej.... za to puszczam spi i w ntune tempy rosną w maire normalnie... jak ten monitor wrzucić z autostarta? musze to bęcznie robić? nie widze opcji jak to w traya wrzucić... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Myślę że ta druga tempa w smarcie to temp. w obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 fdl to 220 na ch-5 to stable czy do spi? moje coś lecą 254 w spi do tego trójka nic im nie daje-aż zaczynam watpić czy to ch-5.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Btw jaka wam sie udalo uzyskac srednio maxymalna wartosc HT bo wedlug specyfikacji dla tego chipsetu to 800 czy 1000 mhz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...