Sawa Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 No właśnie co tam nowego oprócz tychże 2 rdzeni :> 1.Fix ATI 1XXX VGA logo fail. 2.Fixed IRQ assigments error if device behind P2Ps. 3.Add Day of Month Alarm "0". 4.Fixed sometime hang POST"50' if have USB device. 5.Support SST49LF040B EEPROM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Czyli praktycznie nic przydatnego :/ Nie ma sensu zmieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Wszyscy siedzicie na jakiejs becie?;] Bo mam najnowszy oficjalny wgrany i nie wiem czy zmieniac. BTW narazie dfi pokazało klaczki i procek poszedl 100mhz wyzej w porownaniu z poprzednimi plytkami [[[; Bedzie wiecej :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Mozesz zmienic dla zasady %) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Dla zasady to się zmienia bete na oficjalny, a nie odwrotnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Nie wiem czy kres proca ma tutaj coś do rzeczy... bo przecież wynik w 3dmarku nie są niższe jak cpu jest taktowane wyżej :lol: Wg mnie idąc do góry z htt, musiałes zmienic dzielnik, przez co memki są teraz znacznie niżej i z tąd ten spadek w 3dmarku... PS. Dałeś dopiero ~ 1.5V do 1.7 jeszcze daleka droga :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) kurde poszedl pot przy modzie psu-coś ten mod nie działa :( edit: 2 podejście chyba sie entowi pojebały strony przy lutowaniu pota ;] może wyjdzie ale pota 10k chyba już ni ma... Edytowane 13 Maja 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 a 1.85 to co? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) kurde poszedl pot przy modzie psu-coś ten mod nie działa :( edit: 2 podejście chyba sie entowi pojebały strony przy lutowaniu pota ;] może wyjdzie ale pota 10k chyba już ni ma... Pisałem o tym... :P ------ htt 300 div 133 czyli ramy 180 ? 200? htt 325 div 100 czyli ramy 162 chyba, ze mi sie div 133 pomyliło... tak czy inaczej róznica jest.. i albo to jest 20MHz, albo 40MHz... czyli w ddr odpowiednio więcej ;) Edytowane 13 Maja 2006 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 ...chyba sie entowi pojebały strony przy lutowaniu pota ;] Oj, ten ent... :P Może znowu po browarku moduje? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 czy ktoś może pokazać FOTY ładnie zmodowanego sensa? Bo żaden schemat, fotki czy opis nie rozwiewa moich wszystkich wątpliwości... niby prosty, a nikt tego dobrze opisać nie umie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Bo tego nie trzeba opisywać :) Luke wrzucał schemat i to powinno wystarczyć :) Czego nie wiesz ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Ten schemat Luke'a jest slaby i latwo sie pomylic :D, zadnych obrazkow ani nic :D, za drugim razem poszlo w 100% dobrze, tomcat wlasnie zmierza do domu ze zmodowanym PSU i mobo. victor >> Tu masz bogato ilustrowany przewodnik :D Edytowane 13 Maja 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 .... tomcat wlasnie zmierza do domu ze zmodowanym PSU i mobo.I był taki podekscytowany, że z tego wszystkiego do mnie zadzwonił. Ale od tamtej pory sie nie odezwał, czyli pewnie siedzi i katuje teraz pamięci. Mozna sie niedługo spodziewać nowego wyniku w Spi :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) na razie mam boxa moda z memkami nie testowałem noze będzie jak u hary-ego i będzie mi na mem zbijać o 0.2v ? :? Ale chyba będzie ok :] A co do modów to mimo tragedii pomyłek wszystko wyszło i nic mi nie padło..a zasilacz puścił już siwy dymek .....delta rula :wink: acha schemacik dany prze luke działa tylko trzeba pilnować z której strony reza lutować pota :wink: acha podobno bez problemu mozna lutować berz reza na samym pocie-jest szybciej i pewniej... Edytowane 14 Maja 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 acha podobno bez problemu mozna lutować berz reza na samym pocie-jest szybciej i pewniej...To ja odrazu tam taki uproszczony schemacik jak to się robi: CLICK! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Jednak musze przeprosic kolego wczesniej co pisal o niestabilnosci najnowszego beta biosu :cry: nie wiem czemu ale dzis wieczorem odpalam kompa i wogole myszka nie dziala ;/ i nic nie pomagalo ;/ musialem sciagnac innego biosa z neta i sflashowac wszystko tylko za pomoca klawiatury po omacku ;/ ale w koncu sie udalo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Jednak musze przeprosic kolego wczesniej co pisal o niestabilnosci najnowszego beta biosu :cry: nie wiem czemu ale dzis wieczorem odpalam kompa i wogole myszka nie dziala ;/ i nic nie pomagalo ;/ musialem sciagnac innego biosa z neta i sflashowac wszystko tylko za pomoca klawiatury po omacku ;/ ale w koncu sie udalo :D a jednak :) probowalem wgrywac za kilka dni jeszcze raz i nadal te same objawy, bios jakis skopany jest :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 kurde a ja dzisaij po raz 1 odpaliłem vdimma. I niestety chyba hary miał racje. Według odczytów z mobo, które niebyt się rózniły na teście od odczytu z mioernika przy lini 3.3 ustawionej na 3.52 mam jedynie 3.38 na mem :/ W stresie pewnie nawet to nieco spada...troche lipa :/ Musze kupić sobie miernik i podciągnać jeszcze vsense ale niebyut mi sie to podoba :( mamki skoczyły w parce z 253 na 257 spi stable.... zobacze ejszze wieczorem jak sobie radzi ta lepsza kostka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) no u mnie po wgraniu smigal b.ladnie przez 2 dni wczoraj wieczorem wlaczam kompa i myszka nie reaguje .,.. no to rest ... i znow to samo ;/ to kolejny rest .. dalej to samo :blink: pozniej clear comos ;/ pomyslalem Myszka sie zjeb... ;/ ale nagle sobie przypomnialem o tym co pisales o nie dzialajacej myszce na najnowszym biosie i postanowilem zaryzykowac i po omacku zgralem poprzerdnia bete (ta z listopada) no i myszka juz dziala :wink: btw ... Wczoraj zrobilem mega porzadek w obudowie wszystkie kable ulozylem malo co je widac - wyczyscilem cala obudowe i komponenty ... wyglada to tak ... wywalilem rowniez wszystkie wentylatory - zostal tylko cooler na 700rpm i nawiew na wielblondy B) Jest Bloga cisza ... :wink: ale martwi mnie jedno a mianowicie temp Chipsetu Troche goraco ;/ musialem rowniez zmodyfikowac Zalmana nieco bo wsadzajac jakas ciut wieksza grafike - komponenty jej (kondensatory) zawadzaly i niebiskiego a po modyfikacji wyglada to tak %) przypomina nieco ZALMANA - FLOWER - niegdys montowanego na CPU :) Edytowane 16 Maja 2006 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Jeżeli tak fatalnie z tym zalmanem to bym chyba podłączył z powrotem dfi na 5v :/ Spróbuj jeszcze dać nawiew na niego! Wydmuch z tyłu też nie zaszkodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Wiesz, na passywnym zalmku i tak beda lepsze tempy niz na oryginalnym bzyczku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Jeżeli tak fatalnie z tym zalmanem to bym chyba podłączył z powrotem dfi na 5v :/ Spróbuj jeszcze dać nawiew na niego! Wydmuch z tyłu też nie zaszkodzi ;) Nom nagrzewal sie max do 58 stopni :) ale jedynym coolerkiem krecacym sie byl ten na procku i w zasialczu ... teraz dalem bezposredni nawiew 40x40 na zalmana i mam 34 (ale juz nie jest tak cicho jak przedtem) ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Wiesz, na passywnym zalmku i tak beda lepsze tempy niz na oryginalnym bzyczku... Chcesz powiedzieć, że może u stronga dojść nawet do 60*? :blink: To ja bym chyba zakładał blok wodny :lol2: Pozostaje ewentualnie próba wentylacji budy. teraz dalem bezposredni nawiew 40x40 na zalmana i mam 34 (ale juz nie jest tak cicho jak przedtem) ;/ Jakie napięcie? Na twoim miejscu kombinowałbym chociaż z 80mm @ 5V. Chyba że jest możliwość przestawienia 40 na 5V :x BTW Jakim cudem mam 38* w stresie na 2.5ghz? Chodzi mi oczywiscie o nf4 z zalmanem bez nawiewu... Edytowane 16 Maja 2006 przez `fdl` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 BTW Jakim cudem mam 38* w stresie na 2.5ghz? Chodzi mi oczywiscie o nf4 z zalmanem bez nawiewu...Możesz rozjaśnić co tu napisałeś bo niezbyt łapie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Chodzi mi o temp. chipsetu z owym zalmanem po o/c mojego sempa na 2.5ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 A czym mierzyłeś temp chipsetu? Bo to DFI nie ma czujnika temperatury chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Mój kolo kiedyś przyniósł do mnie termometr laboratoryjny, fakt że to było w czasie tych mrozów i było zimno w pokoju. Niemniej sprzęt z zewnątrz. Co prawda czujka była nie pod ale na zalmanie. Mogło to wpłynąć mocno na temp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Względem jądra chipsetu to pewno z 10 stopni, co niezmienia ze i tak niska temp jak na passywnego zalmana (chyba że dość zimno w pokoju to jest 0*C albo niżej - jak ja miałem swego czasu przy zabawie pi :wink: ) Pozatym temp chipsetu zalezy tez od tego czy masz wszystkio wlaczone w biosie co chipset obsluguje, czy masz dyskli sata podpiete itp. Ewentualnie może chłodzenie grafy owiewało zalmana i nie był tak całkiem passive... Edytowane 16 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Te czujniki na tym DFI to o kant .... rozbic :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...