hary Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Hehe... z tym ze ja tez bede sie bawil DI w rurze ent'a :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Teraz skonczył się sezon do kręcenia (zima cooling rox :lol: ) więc bedzie trudniej o takie wyniki jak zimą, no chyba ze wlasnie ktos dysponuje odpowiednim sprzętem...bo ja jako biedny posiadacz freezera mogę się schować ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 ma1y mi pożyczy wielbłądy i zjem Cie na śniadanie :D:D No ale ładnie, chociaz dobrze ze te 2839 wycisnąłes ... bo wczoraj było dosyć krytycznie. heh :D a ile Ci brakuje do tomcata ??? mysle ze dasz rade, ja je teraz testuje, odkryciem sezonu one nie sa ale zadowolony jestem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Hehe... z tym ze ja tez bede sie bawil DI w rurze ent'a :wink:to kimplikuje sprawe... no ale mozę msz wrednego proca i co cb złapie :wink: a mozę sobie kupisz np petiawe 805? to bym se sempa kupił B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja? Pentiawe? :lol: Bez jaj! :D No na DI to z CB może być problem, ale jak co to jeszcze moge podskoczyć do kszonka na FC (może nawet w maju to zrobie, jeśli bede miał jakoś wolny weekend pomiedzy kolokwiami) :wink: Tylko boje sie ze moje dfi nf3 to juz duzo htt nie zrobi, trza by se infinity sprawic :wink: Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Tylko boje sie ze moje dfi nf3 to juz duzo htt nie zrobi, trza by se infinity sprawic :wink:lepiej nie bo już w ogóle będzie 0 konkurencji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitton Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Sorka, ze sie wepne ...ale zauwazylem u Strongmena w sygnaturce przy mobo "unlock sata II" da sie ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Sorka, ze sie wepne ...ale zauwazylem u Strongmena w sygnaturce przy mobo "unlock sata II" da sie ? :Pa da sie:) patrz topic o płycie abit nv8 tam masz linki itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Czy ktoś z Was podłączał pamięci Kingstona, najlepiej HyperX. Pytam, bo mam możliwość nabycia bh-5 na nich. A wcześniej miałem już cyrki z patriotami i goodramami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 a udało sie komus uruchomić MBM 5 na infinity? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Czy ktoś z Was podłączał pamięci Kingstona, najlepiej HyperX. Pytam, bo mam możliwość nabycia bh-5 na nich. A wcześniej miałem już cyrki z patriotami i goodramami. Mam KHX 3500 smigaja bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Z tymi memkami to już totalna lipa bynajmniej u mnie. Wpiąłem od kumpla 2x512Geil (u niego latały na 466 bez zająknięcia) a u mnie lekko powyżej 400 się wywalają! :( Memki są dwustronne 6-3-3 z niebieskimi radiatorami. Jakie najlepiej kupić? Może być jedna kość 1GB (planuję późniejszy zakum o dodatkowe 1GB), żeby wysokie takty pociągnęły albo chociaż to co teraz? Teraz mam TwinMos (2x256MB-jedna na M-Tec, druga na TwinMos) i chodzą przy 340HT na 133. Trzeciej kości nie wpinam bo ledwo na 400 wszystko działa. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Może twój problem tkwi w ustawieniu alpha timingów i ustawieniach kontrolera? Ja bym na to obstawiał, watpie zeby mobo mialo az takie problemy i to jeszcze z markowymi pamieciam. Jak wogole to predzej proc ma cos nie tak z kontrolerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Tylko boje sie ze moje dfi nf3 to juz duzo htt nie zrobi, trza by se infinity sprawic :wink:Kurde widze ze moja rura bedzie miala pelne rece roboty :D Masta wciagnij jakies Infinity bo bez tego to moze byc ciezko. Tomcat jak cos to moge Ci moje BeHy pozyczyc, moze lepiej pobiegna, a jak chcesz mobo zmodowowac to w ten weekend bede mial czas, jakbys wpadl z bloczkiem na CPU i nagrzewa to mozemy nawet wody sprobowac bo pompke gdzies mam :D Edytowane 1 Maja 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Manty nie polecam. To jest dobre jak ktos nie wymaga jakosci obrazu/dzwieku albo posiada stary lub slaby tv. Z tanich modeli moge polecic panasonica S295 - dziala divx bezproblemowo. Obraz z dvd bardzo solidny, dzwiek po podlaczeniui coaxialem rowniez. PS. Bawilem sie manta u znajomej. Darmo bym tego nie chcial. Dekoder dvd jest fatalny, przy duzym ekranie widac normalnie kwadraty. Wiesz jak to jest, za pomocą badań statystycznych można udowodnić wszystko ;) memki to chętnie stestuje, z modem sie łamie tylk lutlampy brak :P Niestety mam pare waznych zaliczeń w weekend wiec ten odpada... :sad: Nagrzewe mam ale bloków niet-miśka molestuje ale on teraz bawi sie swoją machiną piekielna :wink: :wink: Edytowane 1 Maja 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Witam moze moje pytanie bedzie glupie ale co tam mam teraz ustawione HT x2 HTT 320 czyli efektywnie 640mhz czy to nie bedzie przeszkadzalo? bo z tego co wiem chip pracuje defaultowo na 800mhz czy moze ustawic HT3x HTT 320? Edytowane 1 Maja 2006 przez Jeffrey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Masta wciagnij jakies Infinity bo bez tego to moze byc ciezko.No właśnie rozkminiam taką opcje ziom :wink: Kurde widze ze moja rura bedzie miala pelne rece roboty :DA to to i tak chyba na wakacje bedziem myśleć, bo tera to trudno bedzie czas jakiś znaleść :D Edytowane 1 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Witam moze moje pytanie bedzie glupie ale co tam mam teraz ustawione HT x2 HTT 320 czyli efektywnie 640mhz czy to nie bedzie przeszkadzalo? bo z tego co wiem chip pracuje defaultowo na 800mhz czy moze ustawic HT3x HTT 320? Na wydajnosc to zadnego wplywu nie ma, ale niektore plytki moga swirowac przy niektorych mnoznikach HTT, no i oczywiscie lepiej nie przekreaczac standardowych 800 czy tez 1000. Genralnie jak na 2x chodzi to zostaw na 2x. hary86 >> rozkminiaj to ziom bo to dobra opcja :D No wlasnie chyba nie da rady przed wakacjami nic wykminic niestety :( (chyba ze juwenalia w Poznaniu Cie skusza i wpadniesz :D), ale spoko jak juz zmasakruje wraz z tomcatem jego proca to wtedy popsujemy Twojego :D tomcat >> szkoda ze nie da rady w ten weekend, ale ja od czwartku praktycznie do sesji siedze w Poznaniu wiec jakos sie czas znajdzie :D Edytowane 1 Maja 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 A czasem problemu nie ma kontroler? CNie pamiętam w jakim temacie było napisane, że kontroler obniża wydajność pamięci jeśli zastosujemy dwustronne pamięci lub w 3slotach. I to by się zgadzało bo Twiny mam jednostronne a Geile są dwustronne. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 A czasem problemu nie ma kontroler? CNie pamiętam w jakim temacie było napisane, że kontroler obniża wydajność pamięci jeśli zastosujemy dwustronne pamięci lub w 3slotach. I to by się zgadzało bo Twiny mam jednostronne a Geile są dwustronne. :/ 3 sloty na pewno są mniej wydajne z tego tytułu, że Command Rate nie pracuje na 1T, tylko 2T. Co do dwustronnych to nie wiem, bo całe życie miałem jednostronne pamięci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 kurde nie wiem co jest ale na tej plycie system nie chce wykryc dobrze Pada pod USB cos niby wykrywa ale nie wie dokladnie co a jak zostawie pada podlaczonego do portu to komp sie nie uruchamia wyskakuje tylko napis dfiinfinity pomaga dopiero wyjecie wtyczki i uruchomienie jeszcze raz kompa wczesniej mialem epox 8rda3i i wszystko dzialalo jak trzeba szukalem sterownikow do usb 2.0 na plytce od dfi ale ich tam nie ma :( macie jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) po pierwsze jaki Pad, po drugie jaki system, po trzecie spróbuj podłączyć jak już uruchomisz system. Edytowane 2 Maja 2006 przez Sawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Co do 2 stronnych kostek obsadzonych w 2 slotach to mam tak wlasnie obsadzone ( 2 bankach 2 stronne wielblondy) i elegancko smigaja na 254-255 na stockowym maxymalnym zasilaniu oferowanym przez plyte. (niby 3,2 w rzeczywistosci najprawdopodobniej 3,16) Chcialem sie upewnic czy wlozenie 2 x 2 stronne obniza O/C - dlatego tez wkladalem pojedynczo kostki i dla kazdej testowalem maxymalne ustawienia ... i okazalo sie ze jedna moze pracowac na 256 druga na 254 Tak wiec w przypadku DFI i 2 kostek - 2 stronnych - Nie ma wplywu na NAJMNIEJSZY spadkek O/C pamiatek *przynajmniej u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 możesz podać timingi dla swoich pamiatek właśnie sobie dokupiłem drugą kość na winbondach nawet po pieniądzach http://www.allegro.pl/item99082852_512mb_ddr_400mhz_fv.html, a nie mam czasu żeby zaczynać od zera , tak będe miał jakiś punkt wyjścia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Z tego co kupiles to jak wyjedziesz powyzej 210MHz 2-2-2 to juz dobrze bedzie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Z tego co kupiles to jak wyjedziesz powyzej 210MHz 2-2-2 to juz dobrze bedzie :lol: ale co ci w tych pamięciach nie pasuje :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 To ze sa to seiteci, i w zasadzie malo sztuk robi stabilne 200 mimo iż na bh-6 byly tylko robione :D Seitec na winbondach to marnotrawstwo potencjalnie fajnych chipów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 wszędzie gdzie czytałem wychodziło że dobrze się kręcą np. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...7entry2005277 nawet na niższym napięciu http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-B...D-BH-TAISEI.htm dostane je dzisiaj to się zobaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 To ze sa to seiteci, i w zasadzie malo sztuk robi stabilne 200 mimo iż na bh-6 byly tylko robione :D Seitec na winbondach to marnotrawstwo potencjalnie fajnych chipów... Mialem takie Seiteci, tylko 256Mb i latały stabilnie na 245 2-2-2-5 1T przy 3,6V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Mialem takie Seiteci, tylko 256Mb i latały stabilnie na 245 2-2-2-5 1T przy 3,6V.Perełki się zdarzały(245@3,6V) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...