kojak_ct Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Kilka dni temu napisałem maila do DFI w naszym języku w sprawie tych pamięci. Niestety naszprechali mi Apologizea, że nie rozumieją ani nie mają nikogo, kto znałby nasz język (a stronę po PL mają ;)). Proszą o ponownego maila w języku angielskim hehe. Będę musiał coś naskrobać in english. :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 zworka ta pod dzwiękówką zintergrowaną tam są 2 i w manualu napisane jak mają być ustawione ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Dzis pochowalem swoja Mobo ... R.I.P Padla - Sama z Siebie - pozostaje wyslac tylko na gwarancje ... Co ciekawe ... plyta normlanie sie odpala ledy sie swieca ... ale nie wydaje zadnych Dzwiekow ani piskow .. bez wzgledu czy wsadzowny jest procek czy ramy czy tez nie ... porostu jak roslinka :sad: a szkoda bo niezla ta mobo byla ... dla zainteresowanych Procek - z siga for Resale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Z tego co widze robiłeś vmoda, tak? tątpie żeby to miało aż taki związek ale zawsze to jakieś wyjaśnienie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Nie ma to zwiazku - z ta sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 no to kolejna do piachu-a było już nideco spokojnirej bo harego to padła z innego powodu :) z ciekawosci mialeś rev a czy b? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 mialem Rev A ... Parodia z ta plyta - musze powiedziec ze plyta swietnie sie nadawala do O/C chodz miala sporo tez bugow i defektow Teraz najprawdopodobniej bede sie przerzucal na 939 - o ile koszta pozlowa bo w AM2 nie ma sie jeszcze co pchac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Rev.A powiadasz ... hmmm ... mam nadzieje, że moja tego szcześcia nie bedzie miała i nie zawita w serwisie. Jak narazie sprawuje sie dobrze mimo ciepła na dworzu i pracy przez cały dzien pod 100% loadem + o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Nie wiem czemu ale mam wrazenie ze plyta jest sprawna ... tylko ma jakis defekt ... poniewaz normalnie sie zalacza ledy sie swieca - wentylatory kreca ... tyle ze nie wydaje zadnych piskow jak np ramu nie ma wsadzonego ... poprostu jak roslinka :( Szkoda - teraz to sobie poczekam troche na naprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 a proca sprawdziłeś? mozę jemy sie zdechło? bo plytka troche lipa-kolejna do kolekcji :-| no ale moja już gdzieś na poczice sie kula od środy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 To normalny efekt padnięcią tej płyty. Jeśli umiera to właśnie w ten sposób. Włączysz ją i na tym koniec. Wszystko się kręci i świeci ale nie wstaje ani nie daje sygnałów dźwiękowych. Identyko jak u mnie. Po wyłączeniu kompa już się nie włączyła. Coś wadliwego jest w niej. Moze jakiś element się przywiesza bo mobo wygląda na sprawne. No nie wiem. Ale dostaniesz nową. ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Procesor jest sprawny - tak jak pozostale elementy to na 99,9 Plyta ;( najgorsze bedzie tylko to oczekiwanie na wymiane - w apollo to pewnie 3-4 tyg na bide ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ja bym hotflasza spróbował... w dużej częsci płyt jest tak jak padnie bios (np.. abit :D ) że niby wszystko działa, wiatraki sie kręcą, a obrazu nie ma. Jak masz kogos w podlizu z mobo i cepem amd to bierzesz kostke, biosa i winflasza i pod winem szybki flaszyk i sprawdzamy czy działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ile moglbym chciec za taka plytke?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ja wiem... 230pln to chyba góra za używke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ja wiem... 230pln to chyba góra za używke...kutrde bym wiedzial jak te sempy manila na am2 sie kreca i czy sa jakies na ta platforme tanie dobre plytki to bym sie przesiadl :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Nie ma dobrych płytek na AM2 jeszcze, imo jak już sie przesiadać to tylko na 939 w tym momencie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 no wiesz...moze i plytki sa ale biosy musza jeszcze dopiescic bo wiadomo ze to nowosc :/...no i nie wiadoma jak z potencjalem tych prockow bo poki co nic o oc nie znalazlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Nie znalazleś bo nie ma na czym kręic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 milansa sie pytaj o AM2 on testowal kilka procków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_zn Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Mam pytanie-jest bois, który zmienia dzilnik pamieci na 120, bo nie moge skrecić procka na tej płycie-mam niebieskie Geila :mur: ? Edytowane 27 Czerwca 2006 przez lukasz_zn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Istnienia nie stwierdzono... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Niestety nie ma i nie będzie :/ Pozostaje Tobie tylko seta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Niestety nie ma i nie będzie...A skąd wiesz że nie będzie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 W sumie racja, ale imho trochę za dużo czasu minęło od ostatniego offi biosa :/ Ale dzielniki 120 i 180 mogłyby trochę namieszać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 W sumie ten 120 by sie masakrycznie przydał, zwłaszcza przy procu tak na 3300-3400MHz... Bez niego to troche lipton.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_zn Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) W sumie ten 120 by sie masakrycznie przydał, zwłaszcza przy procu tak na 3300-3400MHz... Bez niego to troche lipton..Mi potrzebny by przejść 2630, bo jak czytałem to dużo nie zrobie z moimi pamieciami, bo na dzielniku 100 nie chcą iść, mimo zmiany timingów-read...i tp. <_< Chciałem zwiekszyć timingi-3-4-4-7 lub 8 i nie poszły, jednak LanParty lepsza, ale nie ma pci <_< Edytowane 28 Czerwca 2006 przez lukasz_zn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mernest Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Witam ja mam jedno małe pytanie czy próbował już ktoś Raida na sata na tej płytce ?? jak tak to prosze żeby opisał jak działa (bo gdzieś tam słyszałem że są małe problemy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Ja sprawdzałem. U mnie wyglądało to tak. Gorsze OC, gubienie danych przy wyższym HT i wydajność taka sama jak przy pojedyńczym dysku. Zrezygnowałem bo nie warto! Szkoda danych bo pliki znikały niewiadomo kiedy. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 User Strongmen miał raid zrobiony i wszystko było tak samo jak bez raida, czyli żadnych problemów ani nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...