G73 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 (edytowane) aha dziekuje za odp, myslalem ze bedzie zaczepial o kostki ram ale rozwiales moje watpliwosci edit: zalozylem a temp sa wyzsze niz na stand :blink: Edytowane 16 Marca 2007 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 aha dziekuje za odp, myslalem ze bedzie zaczepial o kostki ram ale rozwiales moje watpliwosci edit: zalozylem a temp sa wyzsze niz na stand :blink: na tych samych obrotach? w sumie to 80 tylko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 na stand radiator mialem zalozony wiatrak ktory osiagal ~4000rpm (nie dalo sie wytrzymac), myslalem ze na Al Cu pentagramie bedzie lepiej a tu temp wyzsze na max obrotach niz na badziewnym radiatorze z kompletu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdEk2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Witam dziś znów pobiłem rekord z 2,6 ghz Clawhammer poszedł na 2,7 Ghz coś czuje ze robi sie gorąco wokół chipsetu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) zapodaj wyniki z testami, odczyty temperatury podczas testow oraz napisz jakie masz chlodzenie do tego athlonika 2.7GHz (a nawet 2.8 ) to i moj sempron 2800+ robi na tym napieciu ale zadnego testu typu prime nie przechodzi :) Edytowane 20 Marca 2007 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdEk2007 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Witam niestety nie przechodzi testów chyba dlatego że jest chłodzony BOXEM :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 2.7GHz (a nawet 2.8 ) to i moj sempron 2800+ robi na tym napieciu ale zadnego testu typu prime nie przechodzi :)nie porównuj oc semprona z athlonem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) chodzilo mi o testy stabilnosci i dlatego zasugerowalem to porownanie p.s. a czy to niezgodne z regulaminem forum :D Edytowane 21 Marca 2007 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdEk2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Twój osiąga te 2,7 Ghz czy 2,8 GHz bo jest napewno w procesie 0,09 a mój Clawhammer 0,13 to jest różnica ;) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 tak tak wszystko ok, tylko ze co z tego ze mam 2.8 a ty 2.7 (pomijajac ze to athlon i sempron oraz proces technologiczny) skoro komputer bedzie niestabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 chodzilo mi o testy stabilnosci i dlatego zasugerowalem to porownanie p.s. a czy to niezgodne z regulaminem forum :D niezgodne ze zdrowym rozsądkiem i ogólnie przyjętymi kanonami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdEk2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Ale na 2,6 Ghz stabilny jak skała ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Czy ktoś ma jeszcze na dysku rara z biosem Mernesta? Poprzedni link już jest martwy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 ja Cię niestety nie poratuję, bios gdzieś wsiąkł :| i nie ma :? może pw do mernesta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Teoretycznie mogę, tylko że: Ostatnio aktywny 13 luty 2007 - 02:43 Także szybciej będzie popytać najpierw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Miał ktoś taki problem, ze płyta nie łapie jednego z 2 dysków nie wykrywa go dopiero za któryms razem i to nie zawsze sa takie problemy, jak zmienie taśme to dzial normalnie pare dni i znowu nastepna tasme.....nawet taka co juz byla założona wczesniej...czy to wina biosu?? zmiana biosu pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Teoretycznie mogę, tylko że: Także szybciej będzie popytać najpierw. Jak byś miał to daj znać ;). Miał ktoś taki problem, ze płyta nie łapie jednego z 2 dysków nie wykrywa go dopiero za któryms razem i to nie zawsze sa takie problemy, jak zmienie taśme to dzial normalnie pare dni i znowu nastepna tasme.....nawet taka co juz byla założona wczesniej...czy to wina biosu?? zmiana biosu pomoże?Zmienić bios nie zaszkodzi... mam dwa dyski i jest ok, nic nie muszę przepinać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 1. Jest jakis bios z dzielnikiem pamieci 120?? albo jakims innym deczko wiekszym od 100 a mniejszym od 133?? 2. Czym chłodzicie chipset u siebie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 2. Czym chłodzicie chipset u siebie?? niebieski zalman+plus delikatny nawiew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 1. Jest jakis bios z dzielnikiem pamieci 120?? albo jakims innym deczko wiekszym od 100 a mniejszym od 133?? 2. Czym chłodzicie chipset u siebie?? 1. Po co Ci takie dziwne? :P Nikt tutaj nie chwalił się takim... 2. Standard czyli zalman niebieski+nawiew ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja tez zalman + nawiew. ^_^ Mam takie pytanko, jak sie ma v ustawiene w biosie do rzeczywistego, sa jakies przeklamania +- ? W ktorym miejscu na mobo mozna zmierzyc vcpu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 V ustawione w biosie jest niższe od rzeczywistego, w stresie jest około 0.05 do 0.06V więcej niż ustawione w biosie. Mierzysz w miejscu w którym nie ma kondensatora w tym rządku gdzie są kondy od zasilania cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 V ustawione w biosie jest niższe od rzeczywistego, w stresie jest około 0.05 do 0.06V więcej niż ustawione w biosie. Mierzysz w miejscu w którym nie ma kondensatora w tym rządku gdzie są kondy od zasilania cpu. Wlasnie cos okolo tego obstawialem, tak wynikalo z moich testow wzgledem starej mobo. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Dzielnik 120 (lub cos w tym stylu) jest mi potrzebne bo na 133 nie wyrabia mi jedna słaba kostka a na 100 mam przy 350x8 tylko @176mhz dlatego bardzo by mi sie przydal dzielnik 120 lub podobny bo narazie nie moge zmienic ramu... Czy ten niebieski Zalman nie bedzie kolidował z 7600GT Palita ?? Nawiem mam z przodu budy arctic 12cm także bucha nieźle....;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) A jakiego masz proca? Bo dla niektórych monozników dzielnik 120 jest taki sam jak 133, np. dla mnoznika 8 tak jest czesto. Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Sempron 2800@2800mhz 1,55v (max 2928mhz ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 No to i tak nic ci ten dzielnik pewnie nie da bo na większości płyt 133=120 dla mnoznika 8x jak napisałem wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 To 110 by sie przydał :D Cos zeby chociaz na 200mhz chodziły.... A czy ten zalman niebieski bedzie kolidowal z 7600GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 To 110 by sie przydał :D Cos zeby chociaz na 200mhz chodziły.... A czy ten zalman niebieski bedzie kolidowal z 7600GT? Tą płytę ma z 5 osób na krzyż i nikogo nie stać na takie burżujskie grafy :P najlepiej jak byś sobie sam zmierzył linijką/miarką odległości i będzie ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Tą płytę ma z 5 osób na krzyż i nikogo nie stać na takie burżujskie grafy :P najlepiej jak byś sobie sam zmierzył linijką/miarką odległości i będzie ok ;)moj brat ma te mobo + niebieski zalman + 7300gt z z zalmanem i wszystko sie miesci idealnie. stawiam ze 7600gt od galaxy tez wejdzie bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...