Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 7600 jest dłuższe i bedzie zaczepiac o żelmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 W sumie to zależy jak założy tego zalmana i ew można go przyciąć przecież :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Jak zle go zalozyz to nawet 7300 nie wejdzie. Zeby 7600 sie zmiescilo trzeba niezle zgnębić tego zalmana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 To co taniego proponujecie na chipset, żeby sie zmieścil z 7600GT i był cichy/bezgłosny? Nikt nie zna pomysłu na jakis dziwny dzielnik wiekszy od 100 i mniejszy o 133?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 To co taniego proponujecie na chipset, żeby sie zmieścil z 7600GT i był cichy/bezgłosny?Thermalright Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ale to jest chyba drogie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 no i niestety pora pożegnać sie z tym wątkiem... płyta padła(to mobo mojego brata)... sądze ze raczej jej nie naprawia a nowych nie ma.. to zapowiada coś nowego:) a w sumie szkoda bo płyta była bardzo dobra, bardzo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Pewno zaproponują ci Infinity na AM2 albo zwrot pieniedzy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Pewno zaproponują ci Infinity na AM2 albo zwrot pieniedzy ;)dokladnie tak, pewnie zakupie u nich dfi infinity na am2 jesli naprawa obecniej mobo okaze sie niemozliwa. jeszcze sie upewnie co moglo pasc: wlaczam komputer: dysk pracuje, procesor sie nagrzewa, wiatraki kreca, grafika pracuje jedynie chipset pozostaje zimny - stawiam na 99% na padnieta płyte - jak sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 No niby... ja zjarałem wczoraj 2 płytę w życiu (asus na sA) i takie objawy właśnie miała... Resztę sprawdziłem (prócz CPU) na moim kompie i działa normalnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 No niby... ja zjarałem wczoraj 2 płytę w życiu (asus na sA) i takie objawy właśnie miała... Resztę sprawdziłem (prócz CPU) na moim kompie i działa normalnie :)sprawdzilem tez procesor na innym kompie- oczywiscie sprawny. tak jak sadzilem: plyta wyzionela ducha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janasjh Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Witam słuchajcie czym zastąpić wyjący już wiatrzaczek na chipsecie, niebieski zalman niewchodzi w gre poniewarz karta graficzna jest zadługa i całego go zasłania! Może znacie jakiś wiatraczek o takich samych wymiarach co ten orginalny ale cichszy albo jakiś radiator płaski, wiekszy ale wydajniejszy!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Witam słuchajcie czym zastąpić wyjący już wiatrzaczek na chipsecie, niebieski zalman niewchodzi w gre poniewarz karta graficzna jest zadługa i całego go zasłania! Może znacie jakiś wiatraczek o takich samych wymiarach co ten orginalny ale cichszy albo jakiś radiator płaski, wiekszy ale wydajniejszy!?jest cały wątek o chłodzeniu do DFI. Poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Poszukaj na alledrogo radiatorow z revolteca. Naprawde wydajne. Przykrecasz do niego tego buczka i dajesz na min rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janasjh Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Witam ponownie słuchajcie kto ma założonego na chipsecie taki oto radiator:Thermalright HR-05-SLI Chipset Cooler!? Prosił bym "Tego kogoś" o podpowieć czy były z nim jakieś problemy (chodzi o założenie) i czy dobrze chłodzi NB?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mernest Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Nowy ---- (( Wersja biosu 1.0 Final zawiera w sobie : )) ---- Nowy 1) Dodane dzielniki pamięci : - 183mhz - 216mhz - 233mhz - 250mhz 2) Dodanie kilku opcji w "Advanced Chipset Features" : - System Perforance - Integrated Peripherals -> - USB Memory type - Integrated Peripherals -> - USB Mouse Support - Integrated Peripherals -> - USB Park Mode - Integrated Peripherals -> - USB TD Reads - Integrated Peripherals -> - USB Perodic data Reads - Integrated Peripherals -> - USB Asyn Data Reads 3) Dodane opcje "HT Frequency" : - 1,5 - 2,5 4) Dodanie Timingów pamięci : - Cas (1,5) - Tras (1, 2, 3, 4) - Ras to Cas (1) - Trp (1) Uwaga używasz biosu na własną odpowiedzialność. Download nowa wersja: http://www.biosdfi.yoyo.pl/biosy/mernest100.rar Download stara wersja: Screeny: Edytowane 10 Lipca 2007 przez Mernest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Moja dfi chyba niestety dead... Coś innego może być jeszcze jak normalnie komp może chodzić i chodzić, jak wchodzę do biosu i cokolwiek zmieniam to nie mogę zapisać-komp sam się wyłącza i po tym nie odpala (wiatraki kręcą się chwilkę), konieczny jest znowu reset i nie mogę włączyć bo error jakiś wyskakuje związany z biosem... i co teraz?! programatora nie mam-odpada, nic nie pomaga, nie wgram nowego bo nie ma jak <_< tylko gwara? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdEk2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 A ja mam takie chłodzenie bez obcinania pinów :) Jeszcze tylko Artic Cooling i w droge :D http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8608352bb618c8ef.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Jest jakiś specjalny clock generator (SetFSB) do tego mobo? czy mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to co do P35 używam, czyli: CY22551LFXC_DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 lol, po co mi clockgen? Ja się pytam o SetFSB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 (edytowane) Jest jakiś specjalny clock generator (SetFSB) do tego mobo? czy mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to co do P35 używam, czyli: CY22551LFXC_DFI NF4 ma swój "specyficzny" generator umieszczony w chipsecie - w SetFSB go nie ma. Chyba nie wydaje ci się, że wszystkie płyty DFI korzystają z tego samego? :D Edytowane 21 Września 2008 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Chyba nie wydaje ci się, że wszystkie płyty DFI korzystają z tego samego? :DWłaśnie dlatego się pytam :P Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 To którą wersję clockgena pobrać? Post z odpowiedzią zniknął :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 http://www.techpowerup.com/downloads/248/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Dzięki ;) http://www.hwbot.org/result.do?resultId=776260 - przed chwilą udało się ;) Szkoda tylko, że memki nie chcą działać stabilnie nawet na 130mhz (rzeczywiste) 3-3-3-8, bo bym inne benchmarki porobił - memki to 2x256 D43 jednostronne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 To jest niemożliwe żeby D43 na cl3 nie robiły 200MHz (chyba, że są walnięte). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Orthos wywala się po 4s (brałem tylko sprawdzenie memek), spi na najmniejszej próbce. Na auto jest wszystko ok, ale manualne ustawienia = brak stabilności. Napięcia dawałałem, różne, od 2.6-2.9v i to samo. Jakieś pomysły? Może spróbuję zrobić na jedej kostce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...