Skocz do zawartości
bigzzgib

Paypal Jak Wpłacić?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wplacisz jak nawet nie masz konta w banku, Jak chcesz to moge Ci pomoc (Mam karty kredytowe i konto paypal) tzn przesylasz mi przekazem pocztowym kwote jaka chcesz wplacic + 15zl prowizji na piwo ;) I ja wplacam na paypal ta kwote.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś sie za to płaci dodatkowo?

1722254[/snapback]

Paypal nie pobiera zadnych oplat.

Najprosciej to teraz wyrobic sobie Allekarte ( http://www.allekarta.pl/ ) I do niej odrazu masz konto, i mozesz robic platnosci paypal. Zero oplat za karte i konto.

(Placisz jedynie 10zl za wydanie karty jesli nie miales 500zl obrotu w ciagu zdaje sie 3 miesiecy na koncie, ale wystarczy na 1 dzien wplacic 500zl i nastepnego wyplacic.)

Albo inteligo z ich visa electron dzialajaca w necie

Albo mBank + mkarta za 25zl wydanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą alekartą rozumiem że nic nie płace za konto ani kartę nie mam obowiązku wpłacania tam żadnych pieniędzy nie muszę mieć dochodów itd?

1722432[/snapback]

Tak czy siak bedziesz musiał to zrobić podpisując umowę, więc :rulez:

EDIT:

http://www.allekarta.pl/mycard.php

Ważne:

Nie musisz nic płacić za wydanie karty pod warunkiem, że na karcie, łącznie w ciągu trzech miesięcy, zostanie odnotowany obrót na kwotę min. 500 zł. Jeśli obrót będzie mniejszy, wówczas zostanie pobrana opłata manipulacyjna za wydanie karty w wysokości 10 zł. Opłata zostanie doliczona do Twojego rachunku użytkownika w Allegro.

Edytowane przez fipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą alekartą rozumiem że nic nie płace za konto ani kartę nie mam obowiązku wpłacania tam żadnych pieniędzy nie muszę mieć dochodów itd?

1722432[/snapback]

Tak jak przytoczyl fipa cytat, dochodów nie musisz miec zadnych.

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie jak najlepiej wpłacić komuś w USA $ ? Kwota to ok.300USD.

Wyrabiać kartę kredytową czy jak :-P ?

1722562[/snapback]

Paypalem ? :D No musisz miec jakas karte ktora sie nadaje :-P Albo załóż allekarte :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paypalem ?  :D  No musisz miec jakas karte ktora sie nadaje  :-P  Albo załóż allekarte  :wink:

1722583[/snapback]

a tą allekartą mogą płacić tak, że: kupuje coś w usa, podaje im numer karty, a oni ją obciążają kwotą za zakupy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ci z Paypalu po jakim kursie przeliczają zł na euro

1723615[/snapback]

To musisz sie zapytac w Twoim banku gdzie masz karte. Paypal nie ma nic posrednio do przelicznika

hmm a ze sie tak spytam ;/ moze zalozyc osoba niepelnoletnia ta karte ? bo nie moge sie doczytac ;/

1723635[/snapback]

Nie, allekarta jest powiazana z kontem allegro, a w allegro jak nie masz 18 lat to nie mozesz miec konta :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No konto  z allekarty czyli wbk czy przy przeliczeniu biorą coś za to czy przeliczają po kursie sprzedaży jaki mają u siebie

1723928[/snapback]

przeliczają po kursie sprzedaży jaki mają u siebie, nic dodatkowo nie biora

Jeszcze jedno pytanie: wybrałem że niechcę usług bankowości elektronicznej  czy nie przeszkodzi mi to w płaceniu kartą przez internet?

1723994[/snapback]

Tego akurat niewiem, ale raczej IMHO nie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi