Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Można mieć Equalizer, ale trzeba zmodować stery od 2ZS. Wszystko opisane pięknie jest TUTAJ. Jest tylko jedno małe ale. Plik z obrazem płyty nie chce się ściągnąć ( albo idzie jak krew z nosa).

Chyba przejdę sie do sklepu z komputerami i poprosze o pożyczenie CD ze sterami do Audigy 2ZS i sam sobie zrobie obraz ISO (chyba to będzie to samo? )

Edytowane przez dem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki NoVVy znalazlem, ale kurcze i tak szczerze mowiac po Audigy 2 spodziewalem sie chociaz szczegolowego Equalizera :| kicha na maksa :| Nie wiem w tym momencie za co te Audigy jest tak chwalone skoro nie ma tak podstawowej rzeczy (a jesli jest to trudno dostepne i okrojone) :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki NoVVy znalazlem, ale kurcze i tak szczerze mowiac po Audigy 2 spodziewalem sie chociaz szczegolowego Equalizera :| kicha na maksa :| Nie wiem w tym momencie za co te Audigy jest tak chwalone skoro nie ma tak podstawowej rzeczy (a jesli jest to trudno dostepne i okrojone) :|

1724532[/snapback]

Zainstaluj sobie KX'y, to będziesz miał Equalizer. Ale mi go w ogóle nie brakuje, przecież można sobie wybrać różne efekty EAX, a jest ich tyle, że z pewnościa coś dla siebie znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ale widzisz, problem jest w tym ze ja gram i slucham muzy :]. jak slucham muzy to musze zalaczac w EAX efekt Advanced EQ Techno. wtedy dzwiek jest na bardzo przyzwoitym poziomie i wszystko ladnie gra. ale jak chce pograc sobie w cos z EAX -em to musze znowu wlazic w konsole i wylaczac efekt techno. bo z zalaczonym efektem EAX w windowsie EAX nie dziala w grach, i nawet nie wiesz jak bardzo mnie to za kazdym razem irytuje, bo przeciez mozna by zapodac jakis porzadny Equalizer, ustawic sobie taki dzwiek jaki sie kazdemu podoba, dobrac odpowiednie brzmienie, i bylby spokoj. Ale Creative mysli inaczej, i raczej moim zdaniem jest to troszke zle myslenie. Bo skoro w zintegrowanej karcie dzwiekowej mam wypasiony Equalizer, i gdy nim pokombinuje mam naprawde dobry dzwiek, i rozni sie od Audigy 2 tylko troszke mniejsza iloscia szumow i brakiem efektow, to powoli sie zastanawiam za co ja dalem te 110zl :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze zmoduj karte na Audigy4 (modowane stery + oprogramowanie od A4)?

Ew. po prostu skorzystaj z equalizera w odtwarzaczu, z ktorego korzystasz, zamiast tego w sterach (wylaczasz wtedy efekty w sterach na stale i problem z glowy)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi