krystek_16 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Czy ja za malo szukam czy rzeczywiscie tego nie ma. Gdzie do kur...... jest Equalizer w tym Audigy 2?????? Toc moja zintegrowana dzwiekowka miala Equalizer w oprogramowaniu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Surrond Mixer, zakladka Basic. Tam masz regulacje... wysokich i niskich tonow :lol: :lol: Niestety w tym miejscu Creative dal [gluteus maximus] na calej linii. Pozostaje Ci equalizer w odtwarzaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Można mieć Equalizer, ale trzeba zmodować stery od 2ZS. Wszystko opisane pięknie jest TUTAJ. Jest tylko jedno małe ale. Plik z obrazem płyty nie chce się ściągnąć ( albo idzie jak krew z nosa). Chyba przejdę sie do sklepu z komputerami i poprosze o pożyczenie CD ze sterami do Audigy 2ZS i sam sobie zrobie obraz ISO (chyba to będzie to samo? ) Edytowane 28 Października 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Poszukaj pliku CtPanel.exe bo tam był prosty equalizer. Powinien być w \Creative\SBAudigy2\Program\WDM\COMMON\. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystek_16 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 dzieki NoVVy znalazlem, ale kurcze i tak szczerze mowiac po Audigy 2 spodziewalem sie chociaz szczegolowego Equalizera :| kicha na maksa :| Nie wiem w tym momencie za co te Audigy jest tak chwalone skoro nie ma tak podstawowej rzeczy (a jesli jest to trudno dostepne i okrojone) :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 dzieki NoVVy znalazlem, ale kurcze i tak szczerze mowiac po Audigy 2 spodziewalem sie chociaz szczegolowego Equalizera :| kicha na maksa :| Nie wiem w tym momencie za co te Audigy jest tak chwalone skoro nie ma tak podstawowej rzeczy (a jesli jest to trudno dostepne i okrojone) :| 1724532[/snapback] Zainstaluj sobie KX'y, to będziesz miał Equalizer. Ale mi go w ogóle nie brakuje, przecież można sobie wybrać różne efekty EAX, a jest ich tyle, że z pewnościa coś dla siebie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystek_16 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 tak ale widzisz, problem jest w tym ze ja gram i slucham muzy :]. jak slucham muzy to musze zalaczac w EAX efekt Advanced EQ Techno. wtedy dzwiek jest na bardzo przyzwoitym poziomie i wszystko ladnie gra. ale jak chce pograc sobie w cos z EAX -em to musze znowu wlazic w konsole i wylaczac efekt techno. bo z zalaczonym efektem EAX w windowsie EAX nie dziala w grach, i nawet nie wiesz jak bardzo mnie to za kazdym razem irytuje, bo przeciez mozna by zapodac jakis porzadny Equalizer, ustawic sobie taki dzwiek jaki sie kazdemu podoba, dobrac odpowiednie brzmienie, i bylby spokoj. Ale Creative mysli inaczej, i raczej moim zdaniem jest to troszke zle myslenie. Bo skoro w zintegrowanej karcie dzwiekowej mam wypasiony Equalizer, i gdy nim pokombinuje mam naprawde dobry dzwiek, i rozni sie od Audigy 2 tylko troszke mniejsza iloscia szumow i brakiem efektow, to powoli sie zastanawiam za co ja dalem te 110zl :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 To moze zmoduj karte na Audigy4 (modowane stery + oprogramowanie od A4)? Ew. po prostu skorzystaj z equalizera w odtwarzaczu, z ktorego korzystasz, zamiast tego w sterach (wylaczasz wtedy efekty w sterach na stale i problem z glowy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystek_16 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 ja wiem ze to wszystko jest do zrobienia. ale zawiodlem sie poprostu na tej karcie i tyle :] caly czas tylko o to mi chodzi. czegos sie spodziewalem za ta kaske :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...