Skocz do zawartości
poraj

Matryca Od Laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o informację jak podłączyc matryce od laptopa do komputera zamiast moniotra. Ten temat znalazłem już wraz z linkiem (http://130.236.229.26/?section=hard&project=vgalcd) niestety nie działajacym. Link ten wpisał @Andew^ w opdowiedzi na pytanie @eMTi3. Będę wdzięczny za kazdą pomoc.

Pozdrawiam

poraj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamiast monitora... moze być problem. pod lpt są odpowiednie sterowniki do różnych wynalazków...

a nie wyszło by ci taniej kupić jakiś urzywane lcd 14-15'' na allegro (jak poszukasz to znajdziesz coś znośnego za 200-400 zł - omho zdecydowanie wygodniej, taniej i szybciej niż sie babrać z robieniem stosonych sterowników)

link nie działa... :(

Edytowane przez Ganeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Otóż matryce takie mam i chciałbym je wykorzystać do zrobienia projetkora w/g pomysłów przedstawinych na forum. Po przeczytaniu postu o którym wczesniej pisałem wydawało mi się, że potrzebuję tylko opisu aby podłączyć matrycę do kompa. Byłoby to nowe wyzwanie, a może udałoby się zrobić ten projektor.

Zacząłbym oczywiście od podłączenia matrycy i gdyby to się udało kombinowałbym dalej, ale bez opisu podłaczenia nie ruszę. Pozdrawiam

poraj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co czytalem to nie dalo sie podlaczyc matrycy pod nic innego jak karte graficzna pod port vesa albo jak juz w nowych pod d-suba :/ po za tym trzeba bylo podlaczyc ten driver od matrycy i chyba napisac program do niego :/ napewno jest mozliwe podlaczenie matrycy pod grafe, ale czy bedzieci sie chcialo tyle robic ?? i wydaje mi sie ze takie polaczenie matrycy do karty graficznej nie pozwoli na wyswietlenie jakis ruchomych obrazow takich jak film tylko jakiegos textu czy cus - tak jak to z reszta opisywal autor tamtej strony

a jesli chodzi o driver to nie zebym sie czepial ale mam nadzieje ze wiesz ze driver w sensie modulu sterujacego nie sterownik softwearowy potrzebny do matrycy jeszcze driver hardwearowy aby nia zarzadac

Pozdro5000

Edytowane przez Andrew^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi