poraj Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Witam Proszę o informację jak podłączyc matryce od laptopa do komputera zamiast moniotra. Ten temat znalazłem już wraz z linkiem (http://130.236.229.26/?section=hard&project=vgalcd) niestety nie działajacym. Link ten wpisał @Andew^ w opdowiedzi na pytanie @eMTi3. Będę wdzięczny za kazdą pomoc. Pozdrawiam poraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) zamiast monitora... moze być problem. pod lpt są odpowiednie sterowniki do różnych wynalazków... a nie wyszło by ci taniej kupić jakiś urzywane lcd 14-15'' na allegro (jak poszukasz to znajdziesz coś znośnego za 200-400 zł - omho zdecydowanie wygodniej, taniej i szybciej niż sie babrać z robieniem stosonych sterowników) link nie działa... :( Edytowane 27 Października 2005 przez Ganeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 lpt nie ma takeij przepustowości żeby robić za medium transmisji danych do monitora LCD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poraj Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Witam Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Otóż matryce takie mam i chciałbym je wykorzystać do zrobienia projetkora w/g pomysłów przedstawinych na forum. Po przeczytaniu postu o którym wczesniej pisałem wydawało mi się, że potrzebuję tylko opisu aby podłączyć matrycę do kompa. Byłoby to nowe wyzwanie, a może udałoby się zrobić ten projektor. Zacząłbym oczywiście od podłączenia matrycy i gdyby to się udało kombinowałbym dalej, ale bez opisu podłaczenia nie ruszę. Pozdrawiam poraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 z tego co slyszalem, to bedzie ci potrzebny jeszcze ten sterownik od LCD co sie znajduje wewnątrz obudowy laptopa a nie samej matrycy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poraj Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Sterownik mam. Nadal jednak nie wiem jak wszystko podłączyć, może ktoś ma opis? Pozdrawiam poraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) z tego co czytalem to nie dalo sie podlaczyc matrycy pod nic innego jak karte graficzna pod port vesa albo jak juz w nowych pod d-suba :/ po za tym trzeba bylo podlaczyc ten driver od matrycy i chyba napisac program do niego :/ napewno jest mozliwe podlaczenie matrycy pod grafe, ale czy bedzieci sie chcialo tyle robic ?? i wydaje mi sie ze takie polaczenie matrycy do karty graficznej nie pozwoli na wyswietlenie jakis ruchomych obrazow takich jak film tylko jakiegos textu czy cus - tak jak to z reszta opisywal autor tamtej strony a jesli chodzi o driver to nie zebym sie czepial ale mam nadzieje ze wiesz ze driver w sensie modulu sterujacego nie sterownik softwearowy potrzebny do matrycy jeszcze driver hardwearowy aby nia zarzadac Pozdro5000 Edytowane 29 Października 2005 przez Andrew^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poraj Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Dzięki za informację. Wiem teraz, że gra nie warta świeczki. Jak już się zdecyduję na budowę projektora to z matrycy monitora, tak jak to znalazłem na forum. Myslę, że temat jest do zamknięcia. pozdrawiam poraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...