Mysz3k Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Witam wszystkich mam pytanie czemu po tym jak wyszlifowalem radiator (nie na lustro ale troche odbija i napewno jest gladki bo nie czulem juz chropowatosci jak przed szlifowaniem) na dodatek posmarowalem rdzen (athlon 64 3000+) pasta arctic silver 5 i temperatura w spoczynku wynosi 49 stopni C :/ trohe to duzo.. bo przed tymi zabiegami mialem okolo 47 :/ nie wiem co zrobilem zle.. pasty za duzo ani za malo nie jest bo sciagalem radiator jeszcze raz i pasty jest raczej ok.. przynajmniej jak na zdjeciach gdzie bylo pokazane gdzies w necie ps. chlodzenie to boxowy wentylator.. no ale czemu temp wzrosla zamiast spasc :| nie rozumiem tego :/ chipset tez posmarowalem a z radiatora zerwalem takie zolte cos co bylo na srodku i temp mam w granicach 49 C :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Pelna przewodnosc AS5 osiaga dopiero po kilkudziesieciu godzinach... cierpliwosci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Popieram kolege melonowy :D ale jest tez taka możliwosc że krzywo przeszlifowałes tego radiatora i cos nie bardzo styka z rdzeniem procesora :? zobacz czy dobże wyszlifowałes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysz3k Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 hmm no patrzalem przed smarowaniem i byl gladziutki.. moze nie byl totalne lustro, a krzywy chyba tez raczej nie bo szlifowalem na szkle, dzis temp ma juz 44 C.. czyli troche spada :) heh dziwne te pasty robia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) fredusowi chodzilo o to czy przypadkiem jakiegos mikrodoleczka nie zrobiles :P np srodek jest o 0000.1 cm glebiej niz krawedzie :D Takie cus jest mozliwe Przyloz linijke po przekatnej, rownlolegle itp i sprawdz czy nie ma szparki ;] Edytowane 28 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 0000.1 cm Jak już to 0.00001cm :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 No wlasnie to mialem na mysli ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysz3k Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) ehehe.. ale jak mikrodoleczek mozna zrobic szlifujac na szkle ?? w dodatku przeciez jest pasta.. heh no dobra sprawdzimy :) edit: wlasie sprawdzilem radiator na procku i okazalo sie ze troche za duzo pasty nalozylem.. chusteczka zdjalem paste z radiatora i troche z procka tak zeby zostala polowa tego.. i temp na procku ma 31 C w spoczynku :) jutro musze zdjac znow wiatrak z plyty glownej i tam pewnie tez przesadzilem ;) Edytowane 28 Października 2005 przez Mysz3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 paste naklada sie tylko na procesor czy tez na radiator:D?? na serio nie wiem, chyba dlatego mam 43 w idle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysz3k Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 ja nalozylem odrobine na radiator rozsmarowalem ją pozniej nadmiar ztarlem i na procesor nalozylem tez troche pasty wielkosci ziarna ryzu ale juz nie rozsmarowywalem tylko nalozylem radiator i idealnie sie rozeszlo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Lepiej bedzie chyba nałorzyc na sam rdzen procesora, ja osobiscie robie tak : nakładam na srodek troche pasty (troche wiecej nic ziarnko ryzu) biore cos podobnego do karty kredytowej i ładnie, równomiernie rozsmarowuje po całym rdzeniu :D temperaturki są piekne :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ja wole ryża walnąc i palcem rozsmarowac. nie zbyt piękne, ale działa:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Ja daje na środek i rozsmarowywuje tak jak fredus kartą. Jak jest zaduzo to scieram szmatką czy czyms podobnym i montuje cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Popieram kolege Melonowy to jest chyba najlepsza metoda ale kazdy powinien wyprubowac swoją własną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...