Skocz do zawartości
sudzio

Benq 1640

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem

Dzisiaj kupiłem tego benka i wydaje mi sie bardzo głośny. Jak odpale jakis film dvd to z początku strasznie buczy. Podobnie przy kopiowaniu plików. Dopiero po chwili sie uspokaja i jest cichutko. Czy to normalne? LG mojego qmpla jest o wiele cichszy. Nie weim czy to wada fabryczna czy tez moze te nagrywarki juz takie są?

Jak ktos ma ochote to mozna posłuchac tutaj:

http://sudzio.tivi.net.pl/benek.mp3 (tylko 140 KB)

Co o tym myślicie?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

ja kupilem sobie tego benia wczoraj

co do glosnosci to jedyne co mnie razi to ze podczas wysuwania/chowania tacki robi to BAAAAAARDZO glosno (poprzednio mialem LG GSA-4163 i tam tacka byla bezglosna), pozatym chodzi oki - zadnych wiekszych halasow (oczywiscie poza momentem w ktorym sie rozpedza - ale to raczej normalne:) )

zastanawia mnie jednak cos innego - chodzi mi o sygnalizacje dioda:

zazwyczaj dioda sie swieci jak naped czyta / zapisuje plyte, u mnie natomiast (w tym beniu), dioda dziala nastepujaco:

- brak plyty w napedzie - led zgaszony

- plyta w napedzie (bez czytania/pisania) - led swieci caly czas

- zapis plyty - led miga "wolno i miarowo"

- odczyt plyty - led miga "bardzo szybko"

moje pytanie - czy takie dzialanie diody jest normalne w tym modelu czy to wada ??

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gloochy napisał(a):

witam

ja kupilem sobie tego benia wczoraj

co do glosnosci to jedyne co mnie razi to ze podczas wysuwania/chowania tacki robi to BAAAAAARDZO glosno (poprzednio mialem  LG GSA-4163 i tam tacka byla bezglosna), pozatym chodzi oki - zadnych wiekszych halasow (oczywiscie poza momentem w ktorym sie rozpedza - ale to raczej normalne:) )

zastanawia mnie jednak cos innego - chodzi mi o sygnalizacje dioda:

zazwyczaj dioda sie swieci jak naped czyta / zapisuje plyte, u mnie natomiast (w tym beniu), dioda dziala nastepujaco:

- brak plyty w napedzie - led zgaszony

- plyta w napedzie (bez czytania/pisania) - led swieci caly czas

- zapis plyty - led miga "wolno i miarowo"

- odczyt plyty - led miga "bardzo szybko"

moje pytanie - czy takie dzialanie diody jest normalne w tym modelu czy to wada ??

pozdrawiam

1723342[/snapback]

To normalne. Też tak mam. Poprostu tak juz jest ta nagrywarka skonstruowana.

Moglibyście sprawdzic jak głosno chodzi wam nagrywarana na bardzo porysowanych płytach. Cos mi sie wydaje ze to było powodem hałasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi