witek_p Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 jasne ale GFTI za jedyne 6 baniek troche duzo jak na mnie a jaka karta za powiedzmy 300-350zeta?? Jak dobrze poszukasz np. na allegro to powinieneś znaleźć jakiegoś GF3Ti200 lub odpowiednika ATI. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Poprzednio miałem GF2MX 32ddr Creative'a (z 64bit szyną) i na celku 600@900 miałem ponad 3500 3DMareczków :lol: Nawet jeżeli koleś ma MX100/200 to 1500 jest żałosnym wynikiem. Ale karta na DDRach z 64 bitową szyną ma taką samą (może troche nawet lepszą) jak karta na SDRach z 128bitową szyną !!! W skrócie - jeśli o wydajnośc chodzi : DDR 64bit = SDR 128bit I w dodatku zwykły GF2MX jest szybszy i to sporo od GF2MX200. Więc Lort VATer jak widać nie masz pojęcia o grafach (bez urazy). Kto nie ma, tem nie ma. Napisałem to by uwidocznić, że są i dobre 64bitowe karty 8) A co do wyników - wystarczy zajżeć na stronę MadOnion (np.: http://service.madonion.com/servlet/Index?...b/projectsearch ) i sprawdzić ile można wyciągnąć z takiej karty - przy podobnych parametrach 1500 jest najniższym wynikiem a najwyższym 1900 z kawałkiem. Widac można się postarać :wink: Więc kolego ostrożnie z atakami, bo nie bardzo o to tu chodzi :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 No dobra Vater ale ciągle nie rozumisz że karta 64bitowa ale z DDRami jest nawet w miare .... ale koleś ma 64 bit na SDRach !!!! a to już totalny syf .... a mówienie że są dobre karty 64bitowe jest bezsensu ... bo można to tylko powiedzieć o kartach z DDRami ( a itak są poroiwnywalne z SDR 128 bit). :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 VATer sory ale widac jak na dloni ze nie umiesz sie przyznac do bledu. "Poprzednio miałem GF2MX 32ddr Creative'a (z 64bit szyną) i na celku 600@900 miałem ponad 3500 3DMareczków Nawet jeżeli koleś ma MX100/200 to 1500 jest żałosnym wynikiem." -- A co to ma niby znaczyc? Wcale nie porownujesz SWOJEGO wyniku (karta dobrze. ponad 2x szybsza od jego) do JEGO wyniku mimo olbrzymich roznic konstrukcyjnych kart ?" -- "Kto nie ma, tem nie ma. " Ta ,ty jestes bogiem,typowy kompleks polaka, "Ze co?!? ze niby ja nie (xxx-tu wstawic cokolwiek-xxx) ?!!?" -- A szczerze jesli najlepsi wyciskaja 1900, to koles w sumie nie ma zlego wyniku, to tak jak ja mam na radku 9200 aktualnie a najlepsi maja kolo 14tys. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 1500 pozostaje nadal najniższym wynikiem... ale miło jest być bogiem :lol: i co do tego ma radek 9200? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 OK. Nie chcę się kłócić... Dałem ciała z tym MXem Creative'a... Chodziło mi o dyżurną odpowiedź na każdy problem - mam mało punktów - wina 64bitowej szyny... Nie wziąłem pod uwagę, że miałem jedyną kartę z takową szynę, która jest coś warta (jeżeli nie njlepsza wśród MXów :wink: ) PRZEPRASZAM WSZYSTKICH URAŻONYCH. A tak przy okazji - testowałem wiele kart (choć MX100 nie zaliczył grona moich "kochanek") i śmiem twierdzić, że mam jakieś pojęcie o "kartach graficznych" :roll: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Nie na radku 9200 a na Radku mam 9200 punktow :-) ,konkretnie na 8500 modelu ;] . " Dałem ciała z tym MXem Creative'a" A widzisz ,jednak sie da przyznac .Dac mu wodki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 "]Nie na radku 9200 a na Radku mam 9200 punktow :-) ,konkretnie na 8500 modelu ;] ... Cieszy mnie to, bo już myślałem, że naprawdę coś przeoczyłem z nowości :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Komaros - chcesz karte z 64 bitowa szyna pamieci zamienic na taka sama tylko 2002 roku ? :) Przeciez gf4mx440 SE to najgorszy badziew swiata jaki wymyslila nvidia. To sam tyczy sie gf4mx420. Te karty sa sobie rowne. Jezeli masz wydac 350 pln to na karte ze 128 bitowymi ddrami. Np. wspomniany juz przez kolegow radeon 9000. Obsluguje juz wszystkie funkcje directx 8.x wiec i w tym ceniowanie wielokontow i pixeli (tzw. vertex i pixel shader). We wspomnianych przez Ciebie 3 kartach tego nie ma. Te zaawansowane mozliwosci kart dopiero teraz zaczynaja byc wykorzystywane w najnowszych grach wiec i pozytek z tych funkcji jest coraz wiekszy. Rozumialbym jak mialbys do wydania z 250 -300 pln ale w tym wypadku to juz nie ma o czym gadac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 ja na moim 100/200 -podkreconym mam 4800 3Dmarks 2001 !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 ja na moim 100/200 -podkreconym mam 4800 3Dmarks 2001 !!czekamy na link :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 To jest MX100/200 więc na wiecej nie masz co liczyc. Ma tylko musi trochę OC się pobawić ja ze swojego Prolinka wykszesałem he he 1667 punkof :P a podkręcałem tylko pamięć i to mało (c175@175 m143@183, a w wyszukiwarce wściekłej cebuli najwyższe wyniki w mojej kategori procków (non oc D750) to przeszło 2.2k. Więc przy dużym OC karty nawet 4k jest możliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 ja na moim 100/200 -podkreconym mam 4800 3Dmarks 2001 !! Co to wogole za karta graficzna ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 dla porównania: celek 700@1050+diamond viper 550 (riva tnt), 3dmark 2001 miałem 1200 punktów, więc chcąc nie chcąc wynik 1300 na antku 1700+ i g2mx200 ? hmmm... powinieneś mieć przynajmniej 2500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 jasne ale GFTI za jedyne 6 baniek troche duzo jak na mnie a jaka karta za powiedzmy 300-350zeta?? Radeon 9000!!! GF4MX440 nie kupuj bo nie obsluguje najnowszych technologii - to praktycznie to samo co ty masz tyle, ze podkrecone nieco. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 jasne ale GFTI za jedyne 6 baniek troche duzo jak na mnie a jaka karta za powiedzmy 300-350zeta?? Radeon 9000!!! GF4MX440 nie kupuj bo nie obsluguje najnowszych technologii - to praktycznie to samo co ty masz tyle, ze podkrecone nieco.troche iecej niz nieco. ja za gf3 glosuje jak zawsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 ja na moim 100/200 -podkreconym mam 4800 3Dmarks 2001 !! Co to wogole za karta graficzna ? Sparkle GF2 MX 200 DDR -wykrecona jak w podpisie dzieki wiatrakowi z Pentium II :P (standardowo bez wiatrka i tez niezle sie krecila) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Ale z tym wynikiem to troszke przesadziles :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 ja na moim 100/200 -podkreconym mam 4800 3Dmarks 2001 !! Co to wogole za karta graficzna ? Sparkle GF2 MX 200 DDR -wykrecona jak w podpisie dzieki wiatrakowi z Pentium II :P (standardowo bez wiatrka i tez niezle sie krecila) Chcę to zobaczyć, bo 4800 to najwyższy wynik GF DDR, a nie jest to raczej żaden z 2MXów a tym bardziej 2MX200. Jest to wynik wart publikacji :wink: Zostaw coś dla potomnych :lol: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 słowo daje!!!! nie wiem czemu-sam sie dziwie ale i tak to jest nedza. Troche kasy uzbierac i jakiegos Ti 4200 bo na tym juz dlugo nie pociagne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Nie dawaj slowa tylko linka do wyniku. Stary tutaj taki walek nie przejdzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 qrcze mam modem ale jak znajde czas to postaram sie wrzucic na madonion >Bez krecenia mam prawie 1000 pkt mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Hehe, 3mamy za slowo :D Pamiec mamy nadzwyczajna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 qrcze mam modem ale jak znajde czas to postaram sie wrzucic na madonion >Bez krecenia mam prawie 1000 pkt mniej Dużo czasu do tego nie potrzeba :P nawet o ten 1k mniej bedze jednym z najlepszych (jeśli bedze :wink: ) PS. To jest DDR to się nie liczy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Yo Co do tego 4800 na mx'sie 200 dlatego ma tyle ponieważ ma DDR tak przynajmniej ma napisane w opisie kompa zobaczcie i to ta karta jest nieźle wykręcona 260/395 robi swoje, skoro ma taką karte i tak podkręconą jest to możliwe mx200 (sdr) za nic nie wykręcisz ja na swoim starym mx'sie wycisłem 1500 co uważam za dobry winik jak na MX'a 200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 jasne ale GFTI za jedyne 6 baniek troche duzo jak na mnie a jaka karta za powiedzmy 300-350zeta?? Dwa tygodnie temu mialem podobny problem. Kupiłem Sparkle Geforce 4 MX 440 270/400 VIVO.za 290zł i jestem z niej (jak za ta cene) zadowolony. Karta w eleganckim pudellku + stery, WinDVD, Kabelek, instrukcja. Wygląd karty nie budzi zastrzezen, zamontowany calkiem niezly coolerek. Sparkle: mało znana firma ale prezna. Planuje jako 1 wypuscic na rynek Europejski karty oparte o uklad GeforceFX. przesiadłem sie z 32mb Ati Rage fury i roznica jest olbrzymia. Jesli masz pare zeta wiecej polecam Radka 9000 Warto przeczytac: http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/gefo...ce_mx440-1.html http://benchmark.pl/artykuly/testy/radeon9...0/strona-1.html PS: Wysłałem identycznego posta pod inny temat za co wielkie sorrki,Zwiazane jest to z badziewnym działaniem mojej sieci kablowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 jasne ale GFTI za jedyne 6 baniek troche duzo jak na mnie a jaka karta za powiedzmy 300-350zeta?? Dwa tygodnie temu mialem podobny problem. Kupiłem Sparkle Geforce 4 MX 440 270/400 VIVO.za 290zł i jestem z niej (jak za ta cene) zadowolony. Karta w eleganckim pudellku + stery, WinDVD, Kabelek, instrukcja. Wygląd karty nie budzi zastrzezen, zamontowany calkiem niezly coolerek. Sparkle: mało znana firma ale prezna. Planuje jako 1 wypuscic na rynek Europejski karty oparte o uklad GeforceFX. przesiadłem sie z 32mb Ati Rage fury i roznica jest olbrzymia. Jesli masz pare zeta wiecej polecam Radka 9000 Warto przeczytac: http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/gefo...ce_mx440-1.html http://benchmark.pl/artykuly/testy/radeon9...0/strona-1.html PS: Wysłałem identycznego posta pod inny temat za co wielkie sorrki,Zwiazane jest to z badziewnym działaniem mojej sieci kablowej. jasne ale GFTI za jedyne 6 baniek troche duzo jak na mnie a jaka karta za powiedzmy 300-350zeta?? Dwa tygodnie temu mialem podobny problem. Kupiłem Sparkle Geforce 4 MX 440 270/400 VIVO.za 290zł i jestem z niej (jak za ta cene) zadowolony. Karta w eleganckim pudellku + stery, WinDVD, Kabelek, instrukcja. Wygląd karty nie budzi zastrzezen, zamontowany calkiem niezly coolerek. Sparkle: mało znana firma ale prezna. Planuje jako 1 wypuscic na rynek Europejski karty oparte o uklad GeforceFX. przesiadłem sie z 32mb Ati Rage fury i roznica jest olbrzymia. Jesli masz pare zeta wiecej polecam Radka 9000 Warto przeczytac: http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/gefo...ce_mx440-1.html http://benchmark.pl/artykuly/testy/radeon9...0/strona-1.html PS: Wysłałem identycznego posta pod inny temat za co wielkie sorrki, Zwiazane jest to z badziewnym działaniem mojej sieci kablowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Do wyniku Luk-a albo 640x480 16bit albo benchmark procesora. Na mx 400 w normalnych ustawieniach trzeba sie namęczyć na taki wynik, a co topiero mx200. :) Lipa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Co niektorzy to maja wyobraznie do np xp1,8@2000+ sadzaja takie badziewia i potrem mowia ze to im skacze czy tyle maja punktow przecierz to nawet nie jest zabawne :( aha inni tez maja ciekawy patent do takich samych prockow i wszystko oparte o winde XP sadzaja 128 mega pamieci a to juz jest zalosne i jest wiele takich osob na forum Do czego zmierzam czasami jezeli juz tak bardzo nie styka kasy to lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> wolnieszy procek (intel czy amd zalezy co kto lubi) a szybsza grafe bo to ona jest w najwiekszym stopniu odpowiedzialna za grafike 3d i jak sie tak zrobi nie bedzie takich kwiatkow jak tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 nie ma sie co klocić o techniczne detale ja przesiadlem sie wlasnie z mx200 na gf3ti200 max wynik na mx mialem 1800 a teraz ponad 7000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...