MAKLER3 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Witam Mam problem z pamieciami(przynajmniej tak mi sie wydaje). Mam 2x 256 MB Twinmos 400 CL 2.5 DUAL CHANEL. Kilka dni temu dokupilem 512 MB Twinmos 400 CL 2.5 i po wlozeniu ich do kompa w 3D Marku 2001 i 2003 mam mniej o jakies 100 ptk. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, zamiast odczuc wzrost mocy odczuwam spadek. Moja plyta to Epox 8RDA + PRO, procek AMD Athlon 1700 XP podkrecony na 1666 MHz, grafa Radeon 9550. Prosze o pomoc, nie wiem co robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Chyba Ci się dual wyłączył i masz single, poza tym nie myśl, że jak dorzucisz ramu to Ci komputer będzie latał 2 razy szybciej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAKLER3 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) To chyba nie ma znaczenia ze dual sie wylaczyl bo przyrost powinien i tak byc. Ja nie chce zeby komputer byl 2 razy szybszy ale po dolozeniu 512 ramu powinien byc jakis przyrost mocy. Po drugie pozyczylem od kolegi 2 x 512 na dualu i tez w testach wyszlo mi 100 ptk. mniej niz w przypadku 2x 256 na dualu. Dlaczego tak sie dzieje? Edytowane 28 Października 2005 przez MAKLER3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 jakeś ograniczenia płyty ;) ostatecznie nie grasz w marki i w grach komfort bedzie zdecydowanie lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAKLER3 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 (edytowane) Zrobilem testy w PcMark 05 i to samo. Na prawde jest to mozliwe zeby przez plyte dzialy sie takie rzeczy? Skoro nigdzie nie ma roznicy to raczej w grach tez nie powinno byc. Dzieja sie komus tez takie cuda na epoxie 8RDA + PRO ??? Edytowane 1 Listopada 2005 przez MAKLER3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Zrobilem testy w PcMark 05 i to samo. Na prawde jest to mozliwe zeby przez plyte dzialy sie takie rzeczy? Skoro nigdzie nie ma roznicy to raczej w grach tez nie powinno byc. Dzieja sie komus tez takie cuda na epoxie 8RDA + PRO ??? 1731553[/snapback] a jak z benchmi typu spuerpi? No i cy jak masz 2x512 to czy na pewno dual? bo moze jakies pechowe. pozdro kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAKLER3 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 a jak z benchmi typu spuerpi tzn? Psalem ze nie mam 2 x 512. Te 2 x 512 mialem pozyczone i one tez mi nie dzialaly. Byly na pewno w sualu bo pisalo ze wykrylo dual chanel no i u kumpla tez chodza pod dualem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...