Lagier Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 WItam!!! dzisiaj napotkal mnie problem z ktorym musze przyznac nie poradzilem sobie. Otoz przyszedl dzis do mnie kumpel i mowi ze instalowal system ale chyba cos schrzanil bo mu sie komp wiesz i wywale blue screeny. Swtierdzilem ze faktycznie tak moze byc tymbardziej ze ma kompa od 2 m-cy. Wiec wzielem sie za reinstalke windows sie zainstalowal, 1sze uruchom ponownie hdd mieli, pojawia sie plansza instalacji i.. autoreset troche sie zdziwilem no ale pomyslalem moze jakis spadek napiecia (bo u mnie czesto tak bywa) komp sie uruchomil wpisalem nr seryjny podalem dane i instalacje kontynuowala sie jednak nie dlugo w momencie gdy wykrywal urzadzenia typ plug&play wyskoczyl blue screen z bledem sekcji VXD coz moglem zrobic jedynie reset dzialal wiec instalka uruchomila sie ponownie i dalej kontynuowana byla bez rzadnych przeszkod. Pierwszy start windy ledwo pojawil sie pulpit bluescreen blad sekcji VXD:VCACHE "nacisnij dowolny klawisz" wciskam a tu kilka bledow typu "program wykonal niedozwolona funkcje". Wiedzialem ze to jakis konflikt sprzetwy zajzalem na poczatek do biosu przestawilem kilka opcji jednak nic nie dalo zaladowalem defaults to samo. W koncu wyjelem dzwiekowke bledow mniej ale ciagle bluescreen z VXD:VCACHE wiec przyszla kolej na grafike ktora podejzewalem od poczatku wlozylem stara poczciwa rivke 128zx jednak i to nic nie dalo. Wyczyscilem takze kompa w srodku bo do ajczystszych nie nalezal zmienilem paste na procu przeczyscilem radiator (bo kilka razy pojawil mi sie blad ochrony systemu windows) temp spadla o okolo 10 stopni. To troche pomoglo bo nie ma juz tyle bledow a przynajmniej nie wyskakuja one tak czesto. I teraz jestem troche w kropce bo nie mam pojecia co to moze byc. Moze jakies propozycje?! z gory THX pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 aha plytka jest na chipsecie via grafika to voodoo3 2000 ramu 64. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 moze poprostu winda gryzie sie ze sprzetem i nic nie zrobisz- celeq 400 to staruszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Moze przedewszystkim jaki to windows. Jezeli XP to on nie lubi wielu rzeczy i tutaj bedzie wiekszy problem. Ogolnie rzecz biorac i z logicznego punktu patrzac, skoro temp spadla o 10`C i jest mniej bledow to mimo to moze jeszcze byc za duza przez co jest niestabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 a sorki zapomnialem dodac to winda 98SE probowalem ME ale tu juz zupelna klapa z tego wzgledu ze zaraz na poczatku instalki wywala mi komunikat z bledem i konczy instalacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 temp to okolo 41-42 stopnie przedtem bylo nawet 51 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Teraz mi sie przypomnialo, ze jak dodalem ram to sypnela mi sie winda i nawet sie nie dalo jej zainstalowac. Wiec to moze byc wina ramu. Wsadz inna kosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 myslalem o tym ale cholerka wydaje mi sie ze to raczej malo prawdopodobne bo z tych wszystkich komunikatow wynika ze to karta graficzna :/ no ale sprawdzic nie zaszkodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Karte sprawdzałeś już więc po co? Ja miałem takie blue screeny jak miałem badsectory. Walnij mu skanowanie powierzchni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 nie dysk odpada bo format przechodzil bez zadnych problemow. Scandisk rowniez wiec to odrzucilem na samym poczatku. Juz doszedlem co to bylo. Okazalo sie ze to to' co podejrzewalem najmniej i zostawilem na ostatecznosc bo bledy byly zwizane albo z dzwiekiem albo z grafa a jak sie okazalo ramik walniety. Wlozylem swoja kostke i wszystko smiga. Kaeres mial racje. nara i THX za zaintereowanie pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...