piotr-jak Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Może ktoś mi pomorze Podłączyłem kartę do wzmacniacza Yamahy 396 z DOLBY DIGITAL cyfrowym kablem SPDIF Colaxial .Czy powinienem mieć w grach ,muzyce, filmach dzwięk dolby digital czy tylko z płyt DVD narazie wyświetla sie Pro logic.Stacje radiowe internet nadają w dolby digital a mimo to korzysta wzmacniacz z pro logic Czy to Zła konfiguracja Mam najnowsze uaktualnienia ze strony Creativa. Prosze o pomoc.Może tak ma być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Zrob tak: na karcie ustaw SP-DIF Passthrough, zeby z wyjscia cyfrowego szedl do wzmacniacza niezdekodowany sygnal. Wtedy wzmacniacz powinien go wykryc jako Dolby Digital i zdekodowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 ... a program odtwarzający również musi posiadać taką możliwość (bezpośredni przesył surowego sygnału)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr-jak Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 mam ustawiony SPDIF Passthrough ale w ten sposób dekodje sygdał tylko z płyt DVD.Dalej stoje w miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) mam ustawiony SPDIF Passthrough ale w ten sposób dekodje sygdał tylko z płyt DVD.Dalej stoje w miejscu 1723170[/snapback] Audigy jest w stanie przesłać surowy sygnał DTS i AC3 jak przez odcinek drogi bez przszkód. Audigy nie potrafi zakodować sygnału do postaci DTS lub AC3, czyli w muzyce CD audio, mp3, grach 3D na łączu cyfrowym będziesz miał max 2 kanały nieskompresowane w formacie PCM. Dolby Plo Logic to efekt nakładany na 2 kanały przez dekoder stacjonarny Yamaha. Jeśli stacje radiowe przesyłają sygnał w DD (AC3) w co wątpię, to dekoder powinien otrzymać sygnał AC3, wystarczy że w programie odtwarzającym to uaktywnisz - jeśli nie będzie to tak naprawdę AC3 to otrzymasz piski i trzaski jak przy odtwarzaniu płyty z danymi w odtwarzaczu stacjonarnym. Edytowane 28 Października 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Jest jeszcze druga metoda - zwalic dekodowanie DD na karte dzwiekowa, a we wzmacniaczu ustawic tryb "straight", czyli podawanie sygnalu z wejscia na wyjscie, bez dekodowania. Nie wiem tylko jak wtedy z DTSem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr-jak Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 http://www.twojeradio.net/sluchaj.php prubowałem różnych ustawień może coś mam walnięte jeszcze poprubóje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...