BoBeeR Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Mam mały problem, mam zamiar kupić dvd i nie wiem czy kupić dvd stacjonarne pod TV, czy napęd dvd do kompa. Mam k. graficzną z wyjściem TV i zastanawiam się czy jakość filmów odtwarzanych na napędzie DVD w komputerze odbiega od jakości filmów odtwarzanych na stacjonarnym DVD ? Czy może zależne to jest od k. graficznej ? Głównie chodzi mi o miejsce, a raczej brak miejsca na pudło dvd gdzies obok TV, jeżeli jakość filmów jest porownywalna wolał bym kupić napęd do kompa. Doradźcie, z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Zaleze czego bedziesz ogladal wiecej: DVD czy DivX. Jesli DVD to jakosc obrazu nawet najtanszych stacjonarnych odtwarzaczy zostawia PC'ty daleko w tyle. Jesli wiecej DivX to sytuacja jest odwrotna, bo w stacjonarnych odtwarzaczach montuje sie procesory do dekodowania DVD, a poniewaz DivX wymaga DUZO wiecej mocy obliczeniowej to zwykle brakuje jej na pelna dekompresje i jakosc obrazu na tym cierpi. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Moim zdaniem na stacjonarnym DVD jakość na TV będzie zawsze wyższa. Co innego film na monitorze przy użyciu WinDVD7 i techniki trimension. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBeeR Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 hmmm. u mnie sytuacja wygląda tak: mam w pokoju kompa z monitorem 17" a obok TV i raczej był bym nastawiony na oglądanie filmów dvd. "divixa" zawsze moge wrzucic do cd roma i podłączyć kompa do TV. Slyszalem ze na stacjonarnych dvd są problemy z czytaniem napisów, polskich znaków i wogóle odczytem filmów "diviksowych" (zacinają sie itd.) tak że raczej "divixy odtwarzał bym na kompie. Jak na razie wszystko przemawia za stacjonarnym DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 hmmm. u mnie sytuacja wygląda tak: mam w pokoju kompa z monitorem 17" a obok TV i raczej był bym nastawiony na oglądanie filmów dvd. "divixa" zawsze moge wrzucic do cd roma i podłączyć kompa do TV. Slyszalem ze na stacjonarnych dvd są problemy z czytaniem napisów, polskich znaków i wogóle odczytem filmów "diviksowych" (zacinają sie itd.) tak że raczej "divixy odtwarzał bym na kompie. Jak na razie wszystko przemawia za stacjonarnym DVD. 1723000[/snapback] Rodzice mają DVD manty i wszystko jest cacy (divx,czcionki). Bios zaktualizowałem do najnowszej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...