Skocz do zawartości
Aror

Lcd- Prosty Wybór ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu ogladam i czytam sobie o roznych monitorkach lcd, w szczegolnosci zainteresowala mnie matryca typu PVA, S-PVA, MVA, Premium MVA, dobre katy widzenia kontrasty i coraz to mniejszcze czasy reakcji (w samsungu 770p juz nawet 6ms). Glownie siedze w necie, ogladam filmy, i od czasu do czasu pogram w Gta Vice City, San Andreas. Czy dobrym wyborem bylby jesli chodzi o 17' wspomniany juz samsung 770p a moze 173p + . nie wiem jak inne marki lcd bo 173p + zbiera chyba najlepsze opinie. :unsure: a teraz jego nastepca 770p. Myslalem o wydatku w granicach 1200zl 1300zl ale widze ze za jakosc trzeba placic o te 200 zl przynajmniej wiecej. jaki monitorek moglibyscie mi jeszcze polecic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegos czasu ogladam i czytam sobie o roznych monitorkach lcd, w szczegolnosci zainteresowala mnie matryca typu PVA, S-PVA, MVA, Premium MVA, dobre katy widzenia kontrasty i coraz to mniejszcze czasy reakcji (w samsungu 770p juz nawet 6ms). Glownie siedze w necie, ogladam filmy,  i od czasu do czasu pogram w Gta Vice City, San Andreas. Czy dobrym wyborem bylby jesli chodzi o 17' wspomniany juz samsung 770p  a moze 173p + . nie wiem jak inne marki lcd bo 173p + zbiera chyba najlepsze opinie. :unsure: a teraz jego nastepca 770p.  Myslalem o wydatku w granicach 1200zl 1300zl ale widze ze za jakosc trzeba placic o te 200 zl przynajmniej wiecej. jaki monitorek moglibyscie mi jeszcze polecic?

1722932[/snapback]

Jesli to ma byc najszybsza matryca VA to tylko te nowe samsungi 770P, wg pierwszych testow mimo pozornie małej roznicy 8ms i 6ms w praktyce te z 6ms są wyraznie szybsze.

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegos czasu ogladam i czytam sobie o roznych monitorkach lcd, w szczegolnosci zainteresowala mnie matryca typu PVA, S-PVA, MVA, Premium MVA, dobre katy widzenia kontrasty i coraz to mniejszcze czasy reakcji (w samsungu 770p juz nawet 6ms). Glownie siedze w necie, ogladam filmy,  i od czasu do czasu pogram w Gta Vice City, San Andreas. Czy dobrym wyborem bylby jesli chodzi o 17' wspomniany juz samsung 770p  a moze 173p + . nie wiem jak inne marki lcd bo 173p + zbiera chyba najlepsze opinie. :unsure: a teraz jego nastepca 770p.  Myslalem o wydatku w granicach 1200zl 1300zl ale widze ze za jakosc trzeba placic o te 200 zl przynajmniej wiecej. jaki monitorek moglibyscie mi jeszcze polecic?

1722932[/snapback]

Dołączona grafika

Tu jest fajna stronka o LCD - jest sporo różnych LCD, opisy, komentarze,specyfikacje,fotki nawet jest coś takiego jak TFT Selector (taka pomoc w wybraniu odpowiedniego monitora LCD) no ale na takie coś z przymróżeniem oka trzeba patrzeć :wink:

http://www.tftcentral.co.uk/guides.htm

http://www.tftcentral.co.uk/selector.htm

http://www.tftcentral.co.uk/faq.htm

http://www.tftcentral.co.uk/specs.htm

http://www.tftcentral.co.uk/

P.S. Ja zastanawiam się również nad LCD tyle że 19" mam na oku ViewSonic VX924 4ms tylko trochę drogi :?

Edytowane przez Tranquility

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1722932[/snapback]

Jeśli nie jesteś maniakiem super szybkich gier,to spokojnie styka 173p+.Sam go używam do wszystkiego czyli www,grahfika,gry głównie samochodówki i hl2 i smużenie trudno zauważyć.Ten samsung 770p jest szybszy od 173p+,nawet z początku czytając testy myślałem,że znacznie,ale porównując zdjęia smużenia z pixperan to tylko minimalnie szybszy.Generalnie ja jak bym dziś kupował to wziołbym 173p+ z uwagi na wygląd,ale to już kwestia gustu.Generalnie pod względem jakoći obrazu oba są razem z FS P17-2 najlepszymi 17" na dziś i dzieli je przepaść od pozostałych 17"stek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi