Gość -=uri=- Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Problem jest wielki i nastepujący.Ja i znajomy posiadamy płyty róznych producentów Soltek i MSI na chipach VIA KT400 ktore notorycznie sie wieszają (niebieski ekran WinXP rózne komunikaty).System przynajmniej u mnie swierzy,bez zadnych servis packow (z nimi tez niebieskie ekrany są).Nie wiem od czego błedy mogą być.Jeżeli kotos mial podobne problemy i z nimi sobie poradził PROSZE o pomoc, jak to wyeliminowac!Pamieci ktore posadam to Seitec 758MB DDR333 (512 i 256) razem czy osobno siedza w kompie tez sie wiesza. :cry: Jescze tylko wspomne o tym ze plyty wieszaja sie najczesciej podczas przegrywania roznych rzeczy czy to z partycji na partycje czy to z drugiego dysku na moj dysk podobnie u znajomego.Programy,gry dzialaja dobrze.Wirusow rowniez nie posiadamy.Raz jescze prosze o pomoc.Z góry dzieki!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 jest zainstalowane Via 4in1?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Jest Zainstalowany Service Pack Via4in1 1.43 i SP1 do XP i dalej tak jak pisalem wiesza sie komp:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 To może nie to ale sprawdź u kogoś swoje pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 i jsa macie zasiłke ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Mnie sie nic nie wiesza czasami co 3 dni restartuje kompa dla zdrowia a tak sciagam co sie da juz od czasu jak mam nowy sprzecior ( KT 4 Ultra )czyli jakies 2 miechy :) No ale ja mam winde 98 i narazie zadnego XP nie instaluje dopoki nie wyjdzie XP SE Wogole nie mam zadnych problemow...a blue screena nie widzialem juz od bardzo dawna :) Moim zdaniem to albo pamiatki albo cholera wie co :) ( stawiam na pamieci)...hmm a jak z zasilaczem wlasnie ? Moze wrzuc winde 98 tak na probe... Aha i prosze mi tu nie obrzucac blotem KT 400 bo to poprostu zajebisty chipset :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 VIA SP 1.43 8O 8O 8O przeciez to satry jak swiat SP zainstaluj najnowszy 4.43 no chyba ze pomyliles sie przy pisaniu i zamias 4 wstukales 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guciu Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Miałem problem z tymi pamięciami pod WinXp. Wieszał się przy ruchu myszki. Pod Win 98 było wszystko w porządku. Wymiana pamięci na inne rozwiązała problem. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zailacze są 300Watowe a service pack VIA oczywiscie 4.43... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 a tasmy od hdd macie dobre?! tzn czy czasem nie sa 40 pinowe?! tez kiedys mialem tego typu problemy po wymianie tasm skonczyly sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Powiem tak , mialem te ramy w kompie 2 dni, pojechalem ,doplacilem ,wzialem kingstona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Rav[666] jakiej serii masz procka?! bo ja mam AGOGA i zastanawiam sie czy ruszy na fsb 160 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 AGOIA ,ale na Asusie A7V133 trudno bedzie ,brak dzielnika =41.5mhz na PCI ,pozatym ten chipset moze nie wytrzymac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 znajmoy serwisant powiedzial ze te pamieci masowo sa zwracane, sa z nimi problemy. Zmiana na Kingstona zawsze pomagala. Moze uciebie jest tosamo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Chcialbym podziekowac za odpowiedzi ludzi ktorzy sie postem mym zaiteresowali i probowali pomoc jutro wymieniam pamieci :) mam nadzieje ze bede mial w koncu sprawnego kompa...thx... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł W. Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 A tak z ciekawości próbowałeś dać nieco więcej V na te pamiątki? Lubią one nieco wyższ poziom napięcia zasilającego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Ja probowalem dawac wiecej na ramy voltarzu ,niewiele to pomagalo,komp byl semi stabilny, niby wszystko ok ale srednio raz na godzine dwie nagly BSOD ,zgubione pliki itp.A co najsmieshniejsze to te seiteci 333 chodzily u mnie na 266 i jush takie jaja ;[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Powiem tak!Pamieci wymieniłem na nowe neistety na Kingstony musze poczekac mam teraz Elixiry (2100) i niestety tez Blue Sreeny mam choc zadziej to jednak sa...Nie wiem czy to znow pamieci czy moze plyta proc..Sam nie wiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Daj jak najwolniejshe timigni pamieci/podwyz voltarz na ramy ,delikatnie na procka.Moze zasilacz ci niewyrabia.Masz 3 kostki ramu czy dwie? im mniej tym lepiej.Ale elixiry tesh moga byc lipne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Ja bym stawiał na pamięci, sprzedaj oddaj i kup coś markowego (Samsung bardzo dobry stosunek jakości do ceny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Wiec pamieci wymianilem na Kingstony i dalej jest to samo zmienilem tez tasmy hdd na nowe bez rezultatów,zmieniam plyte teraz i dradzam chipsety na KT400 czekam na literke a w koncowce nazwy:)Podziekowania dla pomagaczy...Pozdrowionka... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 A i proca zmienialem na Durona1300 tez nic nie dalo :D Teraz juz END....serio... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rusio Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 trzeba bylo ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Epox na KT400 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bitok Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zmień Bios na najnowszą wersję n1.2 a problem zniknie....... został w nim usuniety błąd obsługi pamięci. I tu był pies pogrzebany.... :lol: Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Uri i jak pomoglo? napizs bo ciekawosc zrzera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...