Skocz do zawartości
afi

Jestem Zielony Pomóżcie Coś Wybrać...

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam w planie mały upgrade kompa, chcę kupić procka,płyte,pamięć i obudowe z zasilaczem.

chcę się zmieścić do 1300zł.

początkowo myślałem o Celeronie 2.80Ghz ale jak zobaczyłem porównania z Athlonem64 2800+ to już nie chcę ;P sęk tylko w tym , że nie wiem czy jest sens inwestować w architekturę 64bitową :/ pomóżcie wybrać jakąś sensowną płytę i procka w tym przedziale cenowym, najchętniej płytke z AGP i PCI-E na pokładzie ponieważ narazie posiadam Radeona 9550 AGP i karty nie zmieniam. chodzi mi głównie o zastosowanie kompa do gier. podkręcanie raczej nie wchodzi w grę.

czekam na wszelkie rady.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są płyty na agp i pci-e ale bardzo słabo się podkręcają i w grach mają mniejszą wydajność. Jezeli chcesz kupic Athlona 64 to musisz wybrac, albo PCI-E i s939 lub AGP i s754. co do obudowy, to najlepiej kup taką która Ci się podoba ale nie ma zasilacza, i do tego dokup markowy zasilacz bo Athlon troche prądu potrzebuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są płyty na agp i pci-e ale bardzo słabo się podkręcają i w grach mają mniejszą wydajność. Jezeli chcesz kupic Athlona 64 to musisz wybrac, albo PCI-E i s939 lub AGP i s754. co do obudowy, to najlepiej kup taką która Ci się podoba ale nie ma zasilacza, i do tego dokup markowy zasilacz bo Athlon troche prądu potrzebuje ;)

1723332[/snapback]

sa plyty s.939 z agp i s754 z pci-e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Venice 3000 i do tego DFI LanParty UT nF3 Ultra-D (mobo ma agp i s939, oc prawie taki jak w DFI na nF4, ale dość droga)...

Taki zestawik roxuje rulezem, ale mało kaski jest na reszte...

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Venice 3000 i do tego DFI LanParty UT nF3 Ultra-D (mobo ma agp i s939, oc prawie taki jak w DFI na nF4, ale dość droga)...

Taki zestawik roxuje rulezem, ale mało kaski jest na reszte...

1723411[/snapback]

no to doradziles...

tak sie chwile zastanawialem i jakby nie liczyc to na s.939 nie wystarczy wiec pozostaje s.754 jesli koniecznie chcesz teraz zmieniac sprzet (chyba ze masz mozliwosc poczekac i dozbierac)

pytke proponuje taka:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15756 (chyba ze ktos zna cos lepszego za ta cene)

procek:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20706 (nie jest to athlon ale ma 64 bity, do tego jest tani i podobno zajedwabiscie sie kreci :wink: )

ram:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13879 (trudno mi tu jakas opinie napisac, patrzylem glownie na cene)

zasilacz:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18979 (ja wiadomo to podstawa a 400W to raczej nie bedzie za duzo no i cena w miare)

obudowa oczywiscie osobno (no chyba ze znajdziesz jakas modecoma z zasilaczem 400W)

razem wychodzi okolo 1200pln (ceny z komputronika) bez budy ale za 100pln napewno jakas kupisz

a teraz pytanko ode mnie:

zapewne bedziesz sprzedawal tego ecs'a co masz w sigu. ile bys go cenil? bo poszukuje czegos z sdramami...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że są takie płyty, ale na 939 + agp nie starczy :]

1723461[/snapback]

tylko jest taki problem ze czipset uli jeslt tylko pod s.939 (z tego co wiem), cena venice to okolo 600pln a semprona 2800+ na s.754 to okolo 300pln wiec jakies 300pln roznicy i mniej wiecej tyle samo ponad budzet 1300pln...

no chyba ze zamiast 2x512 wezmie jedna kosc albo 2x256 to wtedy starczy na venice :wink:

Edytowane przez Mikelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi