Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, ze tego typu tematy byly juz poruszane chyba z tysiac razy, ale teraz sytuacja sie zminia, bo pojawiaja sie plyty na 845E i nowym SIS.

Moge kupic okazyjnie p4 1.6GHz, dlatego chce juz teraz kupic plyte pod niego, zeby sprawdzic, czy wszystko z nim w porzadku i czy dobrze sie podkreca... to jaka plyte teraz najlepiej kupic, zauwazylem, ze dosc przsytepna cenowo jest abit BD-7 2 na 845E, ale podobno wydajnosc pamieci nizsza nic na 845G :( A moze lepiej kupic cos na nowym SISie,

ciekawe sa testy nowej plyty microstara na pc.com.pl, ale jedyne czego jeszcze nie zrobili, to testu podkrecania p4 1.6 ;)

A moze lepiej kupic plyte na starszym chipsecie, bo teraz stanialy, a roznica w wydajnosci nieduza, albo zadna?

Elh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze tego typu tematy byly juz poruszane chyba z tysiac razy, ale teraz sytuacja sie zminia, bo pojawiaja sie plyty na 845E i nowym SIS.

Moge kupic okazyjnie p4 1.6GHz, dlatego chce juz teraz kupic plyte pod niego, zeby sprawdzic, czy wszystko z nim w porzadku i czy dobrze sie podkreca... to jaka plyte teraz najlepiej kupic, zauwazylem, ze dosc przsytepna cenowo jest abit BD-7 2 na 845E, ale podobno wydajnosc pamieci nizsza nic na 845G :( A moze lepiej kupic cos na nowym SISie,

ciekawe sa testy nowej plyty microstara na pc.com.pl, ale jedyne czego jeszcze nie zrobili, to testu podkrecania p4 1.6 ;)

A moze lepiej kupic plyte na starszym chipsecie, bo teraz stanialy, a roznica w wydajnosci nieduza, albo zadna?

Elh

Ja bym kupił albo coś na nowym SISie645DX od ASUSa najlepiej albo coś na kości intela (może też ASUSa?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microstar 645E MAX2-LRU (MS-6567)

ATX, Socket 478, SiS-645DX, FSB 400 MHz - 533 MHz , DDR PC-200 / PC-266 / PC-333, 5 x PCI, 3 x DDR, zintegrowane audio 6 kanałowe, ATA/133 + Raid, sieć 10/100 Mbps, USB 2.0

od 2 miechów zastaniwiam sie nad płytą i w koncu zdecydowałem sie na asusa Asus P4B266 Intel 845D DDR

a tu taka niespodzanka od msi za 640 z vatt [czyli jak dla mnie za 530zł]

co myslicie o tej płytce, ma bardzo ladne wyposarzenie

czy lepiej wziac asusa, powiem szczerze ze cena i wyposarzenie jest bardzo podobne

ale wydajnosc...

ILE FSB WYTRZYMAJĄ PAMIATKI nomane BEZ ZMANY NAPIECIA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microstar 645E MAX2-LRU (MS-6567)

ATX, Socket 478, SiS-645DX, FSB 400 MHz - 533 MHz , DDR PC-200 / PC-266 / PC-333, 5 x PCI, 3 x DDR, zintegrowane audio 6 kanałowe, ATA/133 + Raid, sieć 10/100 Mbps, USB 2.0

od 2 miechów zastaniwiam sie nad płytą i w koncu zdecydowałem sie na asusa Asus P4B266 Intel 845D DDR

a tu taka niespodzanka od msi za 640 z vatt [czyli jak dla mnie za 530zł]

co myslicie o tej płytce, ma bardzo ladne wyposarzenie

czy lepiej wziac asusa, powiem szczerze ze cena i wyposarzenie jest bardzo podobne [msi ma jesze na + raid]

ale wydajnosc...

ILE FSB WYTRZYMAJĄ PAMIATKI nomane BEZ ZMANY NAPIECIA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...