jahu Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Cześć. Kupiłem kompa - płyta abit kv8pro, sempron 64 2500+, radeon 9550, ram, dysk 80 - i jest problem. Złożyłem go, odpaliłem i... Zaczęły się problemy. Robiąc partycje komp zaczął się zawieszać. Zrobiłem je na 2-m kompie. Zacząłem instalować winde i znowu zwiecha. Myślałem, że pamięci, karta graficzna jest walnieta, ale przełożyłem z 2-go kompa i to samo. Procesor ma temperaturę ok. Czy przyczyna może być po stronie zasilacza?? tego jeszcze nie sparwdzałem (dodam ze zasilacz ma 350W (nie wiem jakiej firmy - w obudowie był) Proszę o jakieś sugestie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Tak, to może być wina zasilacza. Co prawda config nie jest jakoś specjalnie prądożerny, ale może akurat trafiłeś na słabszy model zasiłki. Zmierz napięcia miernikiem. Albo Ci to rozwiąże problem, albo przynajmniej wyeliminuje jedną możliwość. Jeżeli zasilacz będzie ok, to stawiałbym na płytę główną. Możesz jeszcze spróbować podnieść napięcie na NB i pamięciach o 0,1V tak dla pewności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...