/matthew/ Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 mam problem z lan'em. Mianowicie komputery siebie nie widzą. ping czasem leci a czesem niem nie wiem dlaczego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 to duzo wyjasnia :blink: jakia siec? jakie OSy? moze cos konkretniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Czyżby kabelek uszkodzony/nie dokładnie zrobiony/zaciśnięty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 nie wiem co masz na mysli pytajac o sieć. jest to sieć lan składająca się z dwóch komputerów połączoych ze sobą skrętka 5e poprzez sieciówki na płycie. Oba komputery pracują na systemie windows XP Pro. Kabel jest sprawny. kiedyś miałem juz sieć i wszystko działało, ale teraz po formacie nie działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Chodziło dokładnie o to, co napisałeś... Po tych informacjach wnioskuję, iż winny jest jakiś programik (firewall), wirus lub sam system Windows. Sprawdź jeszcze raz ustawienia: IP, maskę, protokoły, grupy robocze. Co i jak dokładnie ustawić to zapewne wiesz, ale jednak topik odnośnie lanu przeczytaj na forum - może o czymś jednak zapomniałeś (robiąc coś "na szybcika" nawet najlepsi popełniają błędy). Sprawdź na innych sterownikach do sieciówki - może wtedy, gdy działało użyłeś innych (starszych).. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...