lobuz007 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Witam, nie chcialem zaczynac nowego tematu ale nie moglem znalezc - jaka Ma Sempron nominalna temperature? - chodzi o to ze nie wiem czy mi plyta nie przeklamuje ( bo tak bardzo latwo spalic procka ) a mianowicie ma w trakcie pracy okolo 23-25 stopni ; co jest dla mnie dziwne a wrecz szokujace - mam ten komp nie dlugo - wczesniej mialem athlona xp 1700 troszke podkreconego to mial ok 55st podczzas pracy a jeszcze kiedys mialem PIII 667Mhz :) ; no to tam to standaert byl 60-70 st podczas pracy bez krecenia ; a tu kupilem go i zarzucilem standardowe chlodzenie ; plyta jest K8NS ; no to nie wiem czy to plyta klamie czy procek czy jednak tak ma byc? ; i moze jeszcze jedno ; nigdy profesjonalnie zbytnio nie krecilem niczego tylko tak sobie troche fsb orzucalem i moje pytanie, wiem ze zeby lepiej podkrecic to nalezy tez napiecia podrzucic na procku, ale czy na pamieci tez>? - czy ma ona jakies znaczenie przy kreceniu procka, i czy te timingi tez je tam regulowac trzeba? ; ok dzieki za odp wszelkie i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 spokom taka temperatura no moze płytka zaniza te 4-5 stopni ale dla sempa standardem sa okoloice 30 C. a o podkrecaniu to poczytaj w dziale FAQ bo za duzo by pisać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobuz007 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 ok , ale przynajmniej tyle- czy ram podrecanie jest potrzebne przy podkrecaniu procka? ; ile macie temperatury na sempronie bez podrecenia? ; dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) 1. podkręcasz procka ram też idzie... :P ale jest coś takiego jak dzielniki... :P 2. BOX, 1 wentyl w budzie, normalna praca w windowsie [www, mp3, komunikator, itp] standart V-core 7x305 aktualnie proc 29 stopni, chipset 36. Edytowane 28 Października 2005 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Mam pytanie, bo nie chcę zakładać nowego tematu. Ściągnąłem boxowy wentylator z proca, i założyłem http://allegro.pl/show_item.php?item=70587386 tego. Temperatura w stresie 42 stopnie, 34 idle. Jest duuuzo ciszej :) i teraz mam pytanie, czy oplaca sie kupowac freezera 4? czy temperatury sa w miare? buda jest oczywiście zamknięta, proc przesmarowany ceramique ;) proc semp 2600+@2200 pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 ustawiasz w biosie (po wejściu do biosu wciskasz crtl+F1 i pojawi sie dodatkowa zakładka ustawień pamięci) i tak HTT(magistrala procesora) - 300mhz Dzielnik HT - 3x Pamięci na 133mhz napięcie na procku + 7,5% i powinien ruszyć ;) potestuj oczywiście stabilnośc w windzie (SP2004 itp) jakie masz te memki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 sparwdz osbei w biosie jaka masz temperature :D :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...