Crosis Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Wlasnie odwrotnie - gra bedzie ladniej wygladac na X360. 1690054[/snapback] A co rockers napisał. :blink: Właśnie o to mu chodziło, że na PC grafika ma być uproszczona ;) Takie kwatki są właśnie wtedy, gdy brakuje w wypowiedziach interpunkcji :? Grafika na PC słabsza niż na X360 :?: Mi to nie przeszkadza. Nie samą grafą człowiek żyje. Mi wystarczyłoby to, co widizeliśmy w Morrowindzie z dodatkowymi modami, poprawiającymi tekstury. Najważniejszy jest gameplay :blurp: Edit: wypowiedź rockersa powinna brzmieć tak: "nie wiem, może się myle ale na pieca, własnie względem nowego xboxa, grafa ma być uproszczona." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 x-box sie gierka nawet nie zakrztusi, a na kompie to słabo wiedze granie bez 16potoków and up a i tak sie pewnie bedzie dławić. Ale zawsze można troche detale zmniejszyc (bo pewnie nawet na zmniejszonych gra bedzie wygladala wystarczajac dobrze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewa0 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Ja coraz bardziej się boję,że gra będzie przeciętna. Taki ulepszony morrowind. Wydaje mi się że mimo inteligencji NPC jakich spotkamy w oblivionie, nie będzie to żadną rewelacją. Mam wrażenie że będą znowu puste miasta, np. w gothicu było dużo osób w miastach to mogła by też tak zrobić bethesda. A więc według mnie Bethesda za bardzo idzie na ilość, a nie na jakość. Mam nadzieje że ta część nie ukaże się ulepszonym graficznie morrowindem i że będzie wiele nowości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Morrowind wyszedl 3 lata temu (maj 2002)... o jakiej ilosci wasc prawisz? :huh: Co do poprawionego graficznie Morrowinda - wcale bym sie nie obrazil, ta gra nadal wyglada super. Przydalaby sie jednak pewna optymalizacja silnika. Edytowane 10 Października 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Co do poprawionego graficznie Morrowinda - wcale bym sie nie obrazil, ta gra nadal wyglada super. Przydalaby sie jednak pewna optymalizacja silnika. 1693784[/snapback] Dokładnie B) Morrowind + mody poprawiające tekstury i wszystko wygląda pięknie :) No chyba że ktoś potrzebuje grafiki jak w Far Cry czy Fear. Dla zapaleńców i osób kochających rpgi grafika nie jest najważniejsza. Optymalizacja silnika - to by się bardzo przydało :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LouisCiffer Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 slaba po niekad wiadomosc nie bedzie jednak Obliviona PL ...przynajmniej nie za szybko ale za to wersja ang powinna pojawic sie mniej wiecej rowno ze swiatowa zainteresownych odsylam tu http://www.elderscrolls.phx.pl/forum/index...20entry174441 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 slaba po niekad wiadomosc nie bedzie jednak Obliviona PL ...przynajmniej nie za szybko ale za to wersja ang powinna pojawic sie mniej wiecej rowno ze swiatowa zainteresownych odsylam tu 1696134[/snapback] To chyba nawet lepiej ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 To chyba nawet lepiej ;). 1696258[/snapback] Z ust mi to wyjales :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LouisCiffer Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 wysyp nowych screenow :) http://www.ag.ru/articles/previews/3295 a co do braku polskiej wersji to ja jednak wolalbym z napisami PL moglbym sie skoncentrowac na grze a nie na tlumaczeniu (oczywiscie jesli by to bylo dobre tlumaczenie bo tez wole orginal niz nieudolne spolszczenie) no ale trudno ja sobie poradze ale mysle ze sporo osob zrezygnuje z zakupu orginalu jesli nie bedzie polskiej wersji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 To chyba nawet lepiej ;). 1696258[/snapback] Z ust mi to wyjales :P 1696825[/snapback] Chyba żartujesz. Bedzie lepiej, nie wiem dla kogo. Grupki osób znajacych jezyk i typowe zagadnienia ze swiata rpg. Bo niekażdy nawet znajac ang, bedzie w stanie sobie przetłumaczyc sensoewnie spora czesc tektu. Takie podejscie rozklada na kolana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Dokladnie - co wam przeszkadza tekst Polski, niepotrzebny wam skoro jestescie takimi mistrzami z Anglika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 wysyp nowych screenow :) 1702326[/snapback]mam nadzieje, ze przynajmniej na nowego xboxa to bedzie wygladalo lepiej niz na tych screenach :D widac ze przesadzili na nich z ps3.0.... wszysto sie swieci jak psu jaja na wiosne :x i te postacie chyba podswietlone od wewnatrz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Niewiem o co ci chodzi z tym świeceniem. Tylko na jednym obrazku jest coś co niepowinno błyszczeć a błyszczy: pomnik. A już zupełnie niewiem co ma do tego ps3.0 ?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LouisCiffer Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 fakt ze wszystko troche sie swieci jakos tak dziwnie ale w ruchu moze to bedzie troche lepiej wygladac. poza tym screeny sa mniej dopieszczeone niz te wczesniej prezentowane, ale ciagle grafa jest calkiem mila no i mysle ze wymagania nie beda takie kosmiczne jak poczatkowo wszyscy mysleli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Co do polskiej wersji, to ja mam swoje zdanie a Wy swoje i tyle. Polska wersja mi nie przeszkadza ale tylko wtedy gdy mam możliwość np. zainstalować łatkę polonizującą samodzielnie (czyli ja decyduję czy gram "z" czy "bez") albo gdy mam pewność że tłumaczenie jest poprawne i nie chodzi mi o takie błądy jak jakieś literówki, tylko błędy merytoryczne wynikające ze złego tłumaczenia właśnie albo nawet totalne przeinaczenia. Sam grałem w Morrowinda PL i wiem że to sporo pomaga (nie trzeba tłumaczyć) ale czy to aż taki problem? Dialogi tam można było sobie czytać spokojnie i jak czegoś się nie wiedziało to wtedy słowniczek i kartkujemy :D. Teraz pewnie będzie inaczej bo dialogi będą mówione ale, mi przynajmniej, idzie lepiej zrozumienie tekstu gdy ktoś go wymawia i jednocześnie go czytam (po angielsku) a jak słyszę angielski a czytam polski to się z deczka gubię ;) i , paradoksalnie, mniej wyławiam tego co powinienem. Ale to moje prywatne zdanie i nie musicie się z nim zgadzać. Jeżeli gra wyjdzie w postaci wersji angielskiej z możliwością instalki polkiej nakładki to to chyba będzie najbardziej optymalny wybór bo i wilk syty i owca cała. Zobaczymy jak będzie. BTW: Mistrzem z Anglika nie jestem ale ze słownika korzystać umiem ;). Pozdro 4 All. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Ale lipa ze nie bedzie pl. A myslalem ze sobie pogram ;q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Co do polskiej wersji, to ja mam swoje zdanie a Wy swoje i tyle. Polska wersja mi nie przeszkadza ale tylko wtedy gdy mam możliwość np. zainstalować łatkę polonizującą samodzielnie (czyli ja decyduję czy gram "z" czy "bez") albo gdy mam pewność że tłumaczenie jest poprawne i nie chodzi mi o takie błądy jak jakieś literówki, tylko błędy merytoryczne wynikające ze złego tłumaczenia właśnie albo nawet totalne przeinaczenia. Sam grałem w Morrowinda PL i wiem że to sporo pomaga (nie trzeba tłumaczyć) ale czy to aż taki problem? Dialogi tam można było sobie czytać spokojnie i jak czegoś się nie wiedziało to wtedy słowniczek i kartkujemy :D. Teraz pewnie będzie inaczej bo dialogi będą mówione ale, mi przynajmniej, idzie lepiej zrozumienie tekstu gdy ktoś go wymawia i jednocześnie go czytam (po angielsku) a jak słyszę angielski a czytam polski to się z deczka gubię ;) i , paradoksalnie, mniej wyławiam tego co powinienem. Ale to moje prywatne zdanie i nie musicie się z nim zgadzać. Jeżeli gra wyjdzie w postaci wersji angielskiej z możliwością instalki polkiej nakładki to to chyba będzie najbardziej optymalny wybór bo i wilk syty i owca cała. Zobaczymy jak będzie. BTW: Mistrzem z Anglika nie jestem ale ze słownika korzystać umiem ;). Pozdro 4 All. 1703029[/snapback] I o to mi właśnie chodzi. Żeby była możliwość dla tych, którzy nie znają dobrze języka także zagrania w taką grę jak ta. Fakt mozna tłumaczyć ze słownikiem, ale czy o to właśnie chodzi w graniu?? Według mnie, takie coś bardziej psuje odczuwanie klimatu gry niż przetłumaczenie jej na rodzimy język. Ja ogólnie jestem za tym aby tworzyć kinowe wersje spolszczeń do gier. Myslę, że to jest najbardzije kompromisowe rozwiązanie. Jeśli ktoś nie lubi elementów języka polskiego w grach nie musi włączać napisów.Natomiast reszta osób może spokojnie je włączyć i lepiej zrozumieć fabułę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Tutaj macie temat muzyczny Obliviona http://www.bethsoft.com/downloads/music/tes4title.mp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Tutaj macie temat muzyczny Obliviona 1713197[/snapback] Nice :). Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Siemano wszystkim... Mzyczka bardzo przyjemna dla ucha... świetnie wprowadza we właściwy klimat gry... A co do Polskiej wersji to miło by było gdyby wyszła wersja angielska a potem łatka polonizacyjna... Każdy by był zadowolony ( każdy gracz;) )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LouisCiffer Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 z tego co wyczytalem na forum adamantowej wiezy to wlasnie tak ma byc w grudniu ma wyjsc wersja ang a po paru miesiacach (kolo 7) ma sie prawdopodobnie ukazac latka spolszczajaca ale to jeszcze nie jest pewne bo Cenega ktora jest polskim wydawca nie ma jeszcze na to zgody od take2 jak dla mnie to srednia wiadomosc bo przez te 7em miesiecy to ja dawno juz skoncze obliviona w orginale i na pewno nie bede czekal na latke no ale gra moze byc na tyle ciekawa ze po tych paru miesiacach bede mial ochote do niej wrocic i pograc sobie w gre w ojczystym jezyku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) oglądam właśnie filmiki z gameplaya i nie moge wyjsc z podziwu :blink: na pewno będę miał mniej niż 1 fps :blink: niesamowite cienie, swiatla, tereny, tekstury, modele, animacje, synchro ust z tekstem :blink: 200 mega http://www.gamershell.com/news/25873.html filmik z krypty jest NIESAMOWITY (krypt/lochów/jaskiń jest 200 w grze :lol: ) Edytowane 29 Października 2005 przez Elbios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) Chyba z tym jednym fps to przesadzasz... <_< EDIT: ten filmik juz byl podawany w tym topicu - jeden plik, 120MB. To tak na wszelki, zeby oszczedzic innym ew. sciagania ;) Edytowane 29 Października 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewa0 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 właśnie pojawiła się informacja że premiera obliviona została przeniesiona na styczeń :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Można się było tego spodziewać. Ale wg. autorów gry zmiana daty premiery ma celu dokładne doszlifowanie Obliviona. Oby... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 to jest niemozliwe z kad masz takie info? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Znajomy mi pisał Według naszych nieoficjalnych informacji, światowy dystrybutor Obliviona, firma Take 2, przełożyła datę premiery gry na styczeń 2006 roku. Prawdopodobną przyczyną przeniesienia są ciągłe prace, zapinające czwartą część The Elder Scrolls na ostatni guzik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 przedwczoraj bylo oficialne info Elder Scrolls IV: Oblivion: 05/12/05 to jest na xbox360 wiec na pc pewnie tez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_c@lina Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 no i lipa zaczyna się robic z wyjściem gry, teraz już mowa o lutym-kwietniu, stawiam na tą drugą datę lub nawet dalej, ech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Spokojnie - lepiej niech sie przeciagnie i rok byle wyszla dopracowana i rozsadnie zoptymalizowana. Srednio mam ochote zmieniac sprzet pod nowa gre tylko dlatego ze sie producent odwalal dzika developerke w koncowce produkcji ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...