Gość tek9 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Levitation is out because of the cell-based system. You can see "cities" (like Imperial City) from the distance, but they are only low detailed versions of the city-cells. When you walk up to the city walls you can't see inside of the city anymore. Inside city-cell is only loaded when you walk trough the main gate. dlatego nie ma lewitacji , zreszta to lepiej jak dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Kompletnie nie rozumiem jaka jest roznica miedzy przekroczeniem granicy miedzy cellami przez brame a przekroczeniem tej samej granicy przelatujac nad brama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Recommended: * 3 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor * 1 GB System RAM * ATI X800 series, Nvidia GeForce 6800 series, or higher video cardMinimum System Requirements: * Windows XP * 512MB System RAM * 2 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor * 128MB Direct3D compatible video card * and DirectX 9.0 compatible driver; * 8x DVD-ROM drive * 4.6 GB free hard disk space * DirectX 9.0c (included) * DirectX 8.1 compatible sound card * Keyboard, MouseSupported Video Card Chipsets: * ATI X1800 series * ATI X1300 series * ATI X850 series * ATI x800 series * ATI x700 series * ATI x600 series * ATI Radeon 9800 series * ATI Radeon 9700 series * ATI Radeon 9600 series * ATI Radeon 9500 series * ATI Radeon 9000 series * NVIDIA Geforce 7800 series * NVIDIA GeForce 6800 series * NVIDIA GeForce FX series Źródło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Nie jest az tak zle :) Minimum spelniam - zobaczymy na ile znosnie bedzie chodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Łe takie wymagania :) Jestem spokojny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 buuuu... nie pogram sobie max detalach w 1600x1200 aa16x, to nie sprawiedliwe :cry: ...i trzeba było histeryzować... Teraz tylko modlić się do bogów o premierę, oraz szybką i DOBRĄ loalizację :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 o premierę, oraz szybką i DOBRĄ loalizację :D a kiedy jest planowana jesli mozna wiedziec??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Premiera w marcu, coś koło 20-ego. Lokalizacja? Wątpię, aby cenega się wzięła za lokalizację. Pewnie będzie podobnie jak z Morrowindem czyli jakieś 8 miesięcy. :lol: Tyle tylko, iż w tym przypadku Oblivion będzie na polskim rynku w wersji angielskiej, więc kto będzie czekał kilka miesięcy, aż gra zostanie spolonizowana? Ja nie. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Mam pytanie,mimo,iz w wymaganiach sa suported cards takie a nie inne to czy gra sie odpali na GF4 Titanium.Pytam bo widze w spisie radka 9000,ale ten ma wsparcie dla DX8.1 i dlatego pytam gdyz w FAQ na stronce nie padlo takie pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Nie odpali na GF4Ti poniewaz obslguje tylko Shadery w wersji 1.3, a Radek9000 w wersji 1.4 (ale nie zmienia to faktu ze GF4 jest od Radka 1000x wydajnieszy). Podobna z reszta sytuacja jak z Battlefield 2. A teraz ode mnie pytanko: Jak myslicie czy ta gra bedzie chodzic na Athlonie 1.2, 512MB RAM i Radeonie 9000 64MB ?:lol: Wiem ze minimalne wymagania sa wyzsze, ale nie raz sie zdarzalo, ze giery chodzily na duzo slabszych sprzetach niz oficjalnie powinny. Tak sie pytam bo to komp brata a on jest wielbicielem RPG'ow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 przy ~3-7 fps na low ? ;) wrozek tu nie ma, ale tak bym obstawial ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Dodam jeszcze, ze FEAR minmalne wymagania mial podobne, a na sprzecie mojego brata ze wszystkim na LOW chodzilo bardzo ladnie (w tescie min. 29fps). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jeeeee ! Zagram w to na moim PC :) A już się bałem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 jak cena bedzie znosna to kupie wersje angielska - lokalizacje mi sie nie podobaja (jedyne dobret to BG ale ile to lat temu bylo :P ) grafa przydala by sie ciut lepsza... 7600 moze:P oby tylko grywalnosc byla duuuuza wtedy nawet w LOW mozna grac :D czekam czekam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Trochę tutaj gry słownej czy jak :unsure: ? Zastanawia mnie to co oni rozumieja przez "GF6800 series". Denerwują mnie takie oznaczenia. W radkach wymieniają wszystko po kolei a u GF jakieś magie i domyślenia ;). Oczywiście wiem że chodzi o całość rodziny ale jak już wymieniają wszystkie radki po kolei to czemu nie podadzą np. GF FX5200 series , GF FX5600 series i tak dalej i tak dalej. To tak taytułem wstępu ;). Co do wymagań to nie są strasznie duże ale też nawet z wymaganiami zalecanymi bywa różnie, bo niby zalecane są do czego?, do jakich ustawień?, do max a jak max to jaka rozdziałka? Dla mnie zawsze liczyło się tylko to czy moje komponenty mieszczą się na liście a reszta jak pójdzie to pójdzie. A co do wymagań minimalnych to pamietajmy, że są one koniecznymi do odpalenia a nie do "w miarę komfortowej gry"...ale i tu różnie bywa. Anyway czekam z niecierpliwością na ten tytyuł i myślęze będzie dobrze. Pozdro. Edytowane 2 Lutego 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 No wiec pojdzie!!mam nadzieje ze w 640*480 jako tako sie pogra :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 No na 9800 mysle ze bedzie ok, ciekawe jak bedzie z 6600 ;) Ale jestem dobrej mysli ;s nie moze byc tak zle, ludzie wyolbrzymiaja troche wymagania i robia wielkie halo, az takich duzych wymagan to nie moze miec - mi zalezy tylko na tym zebym mial plynnosc bo nie nawidze jak cos sie tnie albo wolno chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Tyle tylko, iż w tym przypadku Oblivion będzie na polskim rynku w wersji angielskiej, więc kto będzie czekał kilka miesięcy, aż gra zostanie spolonizowana? Ja nie. :twisted:Zwłaszcza, że jak ma mieć taką polską wersję, jak Morrowind, to podziękuję - jakiś debil zamiast ancestral przeczytał astral i przez dwa dni biegałem po mapie szukając lokacji :mur: A teraz ode mnie pytanko: Jak myslicie czy ta gra bedzie chodzic na Athlonie 1.2, 512MB RAM i Radeonie 9000 64MB ?:lol: Wiem ze minimalne wymagania sa wyzsze, ale nie raz sie zdarzalo, ze giery chodzily na duzo slabszych sprzetach niz oficjalnie powinny. Tak sie pytam bo to komp brata a on jest wielbicielem RPG'ow.To zależy chyba od tego, co zrobili havocowi, w każym razie na takim konfigu nawet morrowind działał mocno średnio. Ciekawe, czy mam szanse na grę na poziomie 20fps w jakiejś rozdziałce 16:10 z AAx2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el Dudereno Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 http://www.elderscrolls.com/games/oblivion_faq.htm ...mysle ze wielu z nas bedzie musialo zmienic sprzeta. jest tez powod by poczekac do wersji pl- wiecej czasu na uzbieranie kasy na lepszy sprzet... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Recommended: 3 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor 1 GB System RAM ATI X800 series, Nvidia GeForce 6800 series, or higher video card :lol: :lol: :lol: a tak straszyli... sorry ale to juz nie jest high end ;) Edytowane 3 Lutego 2006 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ale nie znajdziesz takiego kompa w 50% domów. W 40% pewnie też nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ale nie znajdziesz takiego kompa w 50% domów. W 40% pewnie też nie. nawet w 20% nie, pamietajcie że na tym forum są maniacy sprzetu komputerowego, a średnia jaki my mamy komputer jest o wiele wieksza niz przecietny normalny człowiek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) opamiętuję się nie wiem co mi odwaliło cosik musiałem źle zrozumieć oczywiście wszystkich urażonych przepraszam :D zdanie co do gf4 ti podtrzymuję Edytowane 3 Lutego 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 napisalem, ze mialem w tescie MINIMUM 29fps, a sredniego fps nie pamietam - moge cie zapewnic byl wiekszy niz 29fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Luk3 - opamietasz sie? Ja tez w tej chwili nie moge sie powstrzymac ale &^$&% taki typ czlowieka doprowadza mnie do szewskiej pasji! facet najnormalniej w swiecie spytal o Wase prognozy zwiazane z Oblivionem na podstawie FEARa. Nie widze w tym nic dziwnego, sam bym byl zdziwiony jakbym odpalil FEARa na takim sprzecie i mogl grac (oczywiscie Friko wierze Ci). A to czy gra na grafie w Feara a'la HL1 mu odpowiada / jest wymogiem gry gdyz na wiecje nie moze sobie pozwolic to jzu jego problem i za przeproseniem nie ku*&%* twoj interes. Pozatym czytasz to co chcesz wyczytac ... mam tu na mysli avg 29 FPS w twojej wersji. Chlopak idz ochlonac sobie. Wlacz sobie FEARa na ku^&%& ultra max detail ... i graj graj graj i nie wracaj pa sorry za Offa PS. O fragment twojej wypowiedzi, ktorzy podwaza pozytywna ocene gf4ti pozostawie bez komentarza Edytowane 3 Lutego 2006 przez alcen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 przestaniecie piepszyc o fearze???? poczekamy zobaczymy jakie beda wymagania po cholere tak offtopikowac? BTW. nie wie ktos czy bedziem mozliwosc grania w multi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 BTW. nie wie ktos czy bedziem mozliwosc grania w multi?Nie. Chyba że jakieś mody, ale w przypadku Morrowinda to się chyba nie sprawdziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Z jednej strony szkoda, bo przy mozliwosciach, jakie daje ta gra zabawa w multi bylaby przednia. Z drugiej strony, tryb multi zapewne doprowadzilby do szybkiego zdebilizowania tej gry i sprowadzenia jej do poziomu MMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Jedno, co było piękne w Morrowind, to to że w tą gierkę moża było spokojnie grać nawet z niziutkim fps - 15 było wystarczające, a i nawet niżej grać się dało. Ponadto zawsze można mieć nadzieje, że ruscy napiszą optimizera, jak do morrow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 ... że ruscy napiszą optimizera, jak do morrow ;]Prawdziwi RPG-owcy nie korzystają z optimizera. :blurp: Ciekawa jak będzie wyglądać ta moneta w wersji kolekcjonerskiej. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...