Gość sialala Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 pozwalają sie wczuć w klimat :ploom: :ploom:. Ja bym dal sobie reke uciac, ze bardziej niz te strzalki we wczuciu sie w klimat przeszkadzac Tobie moze kiepski framerate. Dobijaja mnie te teksty "strzalki nie pozwalaja wczuc sie w klimat". Kto wam kaze chodzic po strzalkach?? :unsure: Jestescie jakos zmuszani przez gre? Jak Ci to tak przeszkadza, to wlacz jakis quest ktorego robic nie zamierzasz, strzalka bedzie Ci wskazywac tego questa i graj sobie do bolu. A nie co trzeci post to "strzalki to, strzalki tamto, strzalki dla konsolowcow". Jestem ciekaw jak wy FamfaRamfa byscie grali w ta gre bez tych strzalek - jak polowa czeka na polska wersje jezykowa, a nie sadze, zeby Ci, ktorym zalezalo na spolszczeniu lapali w mig opisy miejsc jakie daja questy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja bym dal sobie reke uciac, ze bardziej niz te strzalki we wczuciu sie w klimat przeszkadzac Tobie moze kiepski framerate. Dobijaja mnie te teksty "strzalki nie pozwalaja wczuc sie w klimat". Kto wam kaze chodzic po strzalkach?? :unsure: Jestescie jakos zmuszani przez gre? Jak Ci to tak przeszkadza, to wlacz jakis quest ktorego robic nie zamierzasz, strzalka bedzie Ci wskazywac tego questa i graj sobie do bolu. A nie co trzeci post to "strzalki to, strzalki tamto, strzalki dla konsolowcow". Jestem ciekaw jak wy FamfaRamfa byscie grali w ta gre bez tych strzalek - jak polowa czeka na polska wersje jezykowa, a nie sadze, zeby Ci, ktorym zalezalo na spolszczeniu lapali w mig opisy miejsc jakie daja questy. Mnie np. strzałki nie przeszkadzają w ogóle, ba nawet się cieszę że są (możecie mnie uważać za lamę ale jak dla mnie to raczej dobry pomysł). Oweszem jest trochę zbyt dokładny bo pokauje gdzie dokładnie jest to czego/kogo szukamy ale z drugiej strony bardziej by mnie wnerwiało gdyby koś powiedział np. "Pogadaj z panem Iksińskim w Imperial City" i teraz szukałbym kolesia o takim imieniu w CAŁYM mieście (a małe to ono nie jest). Pewnie skończyłoby się na pytaniu na Tweaku w stylu "Mam problem z questem xxx bo nie mogę znaleźć Iksińskiego" ;). Ale to moje zdanie tylko. BTW: Gram już 10h i dopiero 2 lv mam :lol:. Nie za bardzo mam gdzie te Major Stasty nabijać (jestem wojownikiem) i do tego jak narazie chodziłem TYLKO po Imperial City...dalej całego nie zwiedziłem ale za to już 2 questy mam zaliczone ("drobnostki" w mieście) i po kanałach pochodziłem....a gdzie tu wielki świat ;). Nara. Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez TrueVanDal 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Hmmm a te modziki na teksturki/wode zmniejszaja ilosc FPSow czy nie? Jutro gierka bedzie... ale pograc chyba pogram dopiero przez weekend, bo masakra z nauka sie szykuje :| btw. Co z tym FAQ Sialala o ini, bo z checia skorzystalbym z pomocy takowego, a cos wspominales ze moze zrobisz... bo tak sobie mysle ze jak zaczac gre to tak zeby przez pierwsze dwa dni nie bawic sie z ini ale zaczac grac na maxa ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 BTW: Gram już 10h i dopiero 2 lv mam :lol:. Nie za bardzo mam gdzie te Major Stasty nabijać (jestem wojownikiem) i do tego jak narazie chodziłem TYLKO po Imperial City...dalej całego nie zwiedziłem ale za to już 2 questy mam zaliczone ("drobnostki" w mieście) i po kanałach pochodziłem....a gdzie tu wielki świat ;). Nara. Je wdg saveow mam 26 godzin gry i 3 level dopiero ;) wiec z Toba nie jest jeszcze tak zle. FAQ wersja surowa jest na testowym na razie. Jeszcze nie ma tam wszystkiego (brak czasu... :( ) no i trzeba troche posprzatac... a w weekend zaczalem grac :rolleyes: i czasu na siedzenie nad tym FAQ juz nie bylo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 ktos ma problem z HDR a mianowicie po paru minutach grania ekran robi sie czarny, menu i wszystko inne dziala tylko po prostu jest czarno ;/ ktos sie spotkal z czyms takim i znalazl rozwiazanie, ewentualnie czytal gdzies o tym na jakims forum i ma linka ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja bym dal sobie reke uciac, ze bardziej niz te strzalki we wczuciu sie w klimat przeszkadzac Tobie moze kiepski framerate. :blink: :blink: no jaki kiepski framerate ? 40 godzin gry 21lvl to już dawno by mi sie odechciało grać jakbym miał poniżej 20 fps. 640x480 texty large tylko fade object na poł reszta low (mało trafffki i drzew) w podziemiach mam ok 60 fps na zewnącz 30-40 i w IC nocą 25. 5900xt to 8 potokow bez obsługi ps >1.1. Gdyby dali coś takiego jak w Source np dxlevel 8.1 to bym miał dużo lepszy framerate. Widać sie im nie chciało ale mi to nie przeszkadza (mam też dostęp do 7800gt heh :E!). Gra na fx też mi nie przeszkada. Nastepnym razem przemyśl co napiszesz... :ploom:. Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 :blink: :blink: no jaki kiepski framerate ? 640x480 texty large tylko fade object na poł reszta low (mało trafffki i drzew) w podziemiach mam ok 60 fps na zewnącz 30-40 i w IC nocą 25. 5900xt to 8 potokow bez obsługi ps >1.1. Gdyby dali coś takiego jak w Source np dxlevel 8.1 to bym miał dużo lepszy framerate. Widać sie im nie chciało ale mi to nie przeszkadza (mam też dostęp do 7800gt heh :E!). Gra na fx też mi nie przeszkada. Nastepnym razem przemyśl co napiszesz... :ploom:. Widzisz - przy tak wykastrowanej grze, to moze zamiast patrzec na okolice patrzysz na te strzalki i dlatego Cie one tak rozpraszaja. Wybaczcie, ale dla mnie argument tej strzalki to najglupsza rzecz jaka w zyciu slyszalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Panowie a moze sie zrobi pozniej jakis maly FAQ dotyczacy broni i zbroii? MNiej wiecej jak co wyglada i czego mozna sie spodziewac po danym przedmiocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Widzisz - przy tak wykastrowanej grze, to moze zamiast patrzec na okolice patrzysz na te strzalki i dlatego Cie one tak rozpraszaja. Wybaczcie, ale dla mnie argument tej strzalki to najglupsza rzecz jaka w zyciu slyszalem. ja tam dużej różnicy nie widze szczególnie w miastach i w lochach. Poza nimi to wiadome drzewa mi sie później pojawiają itp no shadowś itp. Tak czy siak na 7800gt też gram bez syfu aka HDR (już w Source'sie wyglądało to badziewnie :e). Ale ja w rpg nie gram dla grafiki ja wiekszość 'plejerów' :ploom: Panowie a moze sie zrobi pozniej jakis maly FAQ dotyczacy broni i zbroii? MNiej wiecej jak co wyglada i czego mozna sie spodziewac po danym przedmiocie Jestem za. Dobry był by jeszcze faq z czarami opisujący ich dokładne działanie itp. Ja np nadal nie wiem jaki wpływ na np fire flash (czy jak to sie pisze d;) ma skill destruction. Mam już go na expert a i tak jakieś lipne dmg zadaje; przynajmniej nie widze dużej różnicy w dmg miedzy fire flash na Novice a expert ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Doszedłem do Imperial City, i w Temple Discrit zagadała mnie jakas kobieta, udałem sie do domu który wskazała, i tam sie dowiedziałem ze jest jakies bractwo które zwalcza wampiry, powiedzieli mi ze mam się udac do domu jakiegos kolesia aby znalezc wskazówki, poszedłem do tego domu, no i co ja mam tam znalezc? tzn jak znalezc te wskazówki...;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 ja tam dużej różnicy nie widze szczególnie w miastach i w lochach. Poza nimi to wiadome drzewa mi sie później pojawiają itp no shadowś itp. Tak czy siak na 7800gt też gram bez syfu aka HDR (już w Source'sie wyglądało to badziewnie :e). Ale ja w rpg nie gram dla grafiki ja wiekszość 'plejerów' :ploom: A ja sie przyznam, ze gram dla grafiki. Gram dla tych widokow. Gram dla przyjemnosci z poznawania tego swiata. I HDR jest w tej grze najgenialniejszym patentem jaki dotad widzialem (przebija nawet to, jak to bylo rozwiazane w Shadow of the Collosus - chociaz widoki tam sa lepsze). Aha - nie kojarze, zebym w ogole na ta strzalke zwrocil uwage odkad gram. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 heh luuudzie powiedzcie mi gdzie moge znaleźć te lockpicki ;p i need it :D » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « wstap do gildii zlodzieji tam jest gosc w ktoryms miescie i sprzedaje 100 lockpick'ow w pakiecie :) albo zrob quest dla deadry i dostan lockpick ktory jest niezniszczalny i sie nie lamie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LouisCiffer Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Doszedłem do Imperial City, i w Temple Discrit zagadała mnie jakas kobieta, udałem sie do domu który wskazała, i tam sie dowiedziałem ze jest jakies bractwo które zwalcza wampiry, powiedzieli mi ze mam się udac do domu jakiegos kolesia aby znalezc wskazówki, poszedłem do tego domu, no i co ja mam tam znalezc? tzn jak znalezc te wskazówki...;/ Wskazówki to przewaznie jakies listy, pamietniki itp czasem jakis przedmiot ktory ma w nazwie nazwisko wlasciciela.Podniesiesz takie przedmiot i od razu sie dowiesz z komunikatu ze to jest to o co chodzi. Szukajcie ludzie troche a nie z 1szym zadaniem w grze juz uderzcie o pomoc na forum...co to za gra gdzie wam wszystko ktos powie... troche cierpliwosci a potem za to wieksza satysfakcja ze skonczonego samodzielnie questa :) (jak np quest na leczenie wampiryzmu) yuucOm co do poziomow skilli w tym przypadku destruction to (wedlug instrukcji) ma on wplyw na sile czaru i kolejne wyzsze poziomy daja dostep do lepszych czarow ale mozliwe ze te najprostsze czary przestaja sie w pewnym momencie rozwiajaci, ale za to sa inne mocniejsze ktorymi warto je zastapic majac wyzysz lvl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Mam problem techniczny :mur: :mur: :mur: Przy sterach 81.98 jest w sumie o.k. - działa HDR, który wprowadza grę w "nowy wymiar"; zdarzają się jednak dość często wyskoki do windy i "zaciemnienia" ekranu (widoczne pozostaja tylko paski menu) - restart konieczny, w takich sytuacjach; poza tym wydajność taka sobie (ale wizualnie git - HDR). Przy sterach 84** - w ogóle nie można uruchomić HDR (gra od razu "zaciemnia" w sposób wczesniej opisany). Co zrobić żeby pograć przy HDR na sterach 84** ??? Dziękuje za wszelkie wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jaka karciocha?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jaka karciocha?? Karta to ASUS 6800 LE odblokowany do 12p6v. Byłbym wielce wdzięczny za jakąkolwiek radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 A jak puszczasz go na standarcie 12p5v to jak sie zachowuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 A jak puszczasz go na standarcie 12p5v to jak sie zachowuje? Przy 8p4v (bo to standard przy 6800 LE) nie sprawdzałem ( bo pewnie wtedy wydajność leci bardzo w dół) - dlatego bez odblokowywania do 12p6v nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Mea Culpa Chyba nic Cie nie bedzie kosztowalo jak na chwile zmienisz na standart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Mea Culpa Chyba nic Cie nie bedzie kosztowalo jak na chwile zmienisz na standart. Faktycznie na 8p4v działa przy HDR; tylko wydajność poszła mocno w dół; i co z tym fantem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 NOwa grafa albo stare stery :P Odpal jeszcze 12p4v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaykee Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 heh luuudzie powiedzcie mi gdzie moge znaleźć te lockpicki ;p i need it :D » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « jak nie chcesz wstepowac do gildii to wytrychy kupisz od gostka ktory stoi pod murami imperial city. wychodzisz z bramy i idziesz na prawo, w strone stajni. troche trzeba isc az trafisz na zioma w kapturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 skoro nie podoba ci sie oblivion nie graj w niego , graj w arcanum ktore sie nie umywa do obliviona , jak mozesz wogole porownywac swiaty obliviona z falloutem albo arcanum , w oblivion npc zyja wlasnym zyciem , chodza spac , do kosciola , laza na spacery itp lepiej by bylo aby stali w miejscu jak w innych grach ? zreszta kogo obchodzi arcanum , arcanum jest slabe fabularnie w porownaniu z planescape torment , i co , jesli chcesz sie przyczepic to wszystko ci nie bedzie pasowac , oblivion to jedno z najlepszych rpg w jakie gralem , a gralem w pewnie wiecej niz ty razy 10 , piszesz ze oblivion nie wyznacza zadnych nowych standardow czy nie dodaje nic nowego a ignorujesz rzecz najbardziej rzucajaca sie w oczy , olbrzymi interaktywny swiat obliviona , zadania sa proste a ile ich skonczyles ? rzeczywiscie w kazdej grze jest mozliwosc np czekania na npc az pojda spac czy sledzenia ich drogi aby pozniej zakrasc sie do domu i ukrasc przedmioty ktore potrzeba dostarczyc komus , czy podlozyc zatrute owoce komus do kufra itp albo wsluchac sie w przypadkowa rozmowe kogos na ulicy i dowiedziec sie o potencjalnym questcie , oczywiscie w kazdej grze to jest , w kazdej grze npc wybieraja sie na polowania itp , zamiast narzekac jaki to oblivion jest prosty i wogole , istnieje jakies kilkadziesiat modow ktore usuwaja pomoce i robia gre 20 razy trudniejsza niz jest na default , wystarczy tylko poszukac ale lepiej pisac esseje na forum jaka to gra jest kiepska , jedyni goscie ktorzy narzekaja na ta gre to ci ktorzy maja za slabe sprzety aby w nia grac Ojej, widze personalne wycieczki. Moze grales wiecej niz ja w rpg, kto wie. Na wiekowym c64 sensownych rpg nie bylo, wiec w 91 dostalem wymazona amige 500 z rozszerzonym ramem. Tytulow szkoda wymieniac. Moze tez masz lepszy sprzet, chociaz moj lokuje sie powyzej sredniej na tweaku, zwlasza po ubieglotygodniowych upgarde'ach. Widac masz jakies kompleksy na punkcie sprzetu, skoro az sie zarejestrowales, zeny mi to powiedziec. Tylko, ze jedyne co napisales, to to, ze sa NPC i poluja, laza itp. I nic wiecej. Co ma z tego gracz? Nic. Jaki ma to wplyw na zadania, fabule, walki, rozowj postaci - zaden. Wysluchiwanie rozmow, zakradanie do domow to rozwiazania znane od dziesiecioleci. Co ma z tym wspolnego AI, naprawde nie wiem Fajnie, ze umiesz instalowac mody. Tyle, ze ja kupilem gre w sklepie i mam teraz czekac, az fani sami zrobia z ta gra to, czym powinna byc od poczatku. Mam testowac mody, szukac ich na forach, zwalczac kolizje jednych dodatkow z drugimi (znane wszystko to jest z Morrowinda). Ja oceniam produkt, a nie to, czym sie stanie za rok, dzikei pracy tysiecy fanow. Bardzo sie naprodukowales, ale oprocz modow i niewiele wnoszacych NPC nic nei napisales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 NOwa grafa albo stare stery :P Odpal jeszcze 12p4v Niestety lipa;((; na marginesie czym spowodowane są te "wyskoki" i "zaciemnienia"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 NIestety niektore gry sa czule na @ Grajac w BF2 jak mialem 6800 odblokowanego na 16p6v przy niektorych sterach ciennie byly jak z siateczki i w ogole jakies kanciaste, jednym slowem przeklamania. komisarz prosze juz bez sporow i osobistych wycieczek edit: pomyleczka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) NIestety niektore gry sa czule na @ Grajac w BF2 jak mialem 6800 odblokowanego na 16p6v przy niektorych gierach ciennie byly jak z siateczki i w ogole jakies kanciaste, jednym slowem przeklamania. komisarz prosze juz bez sporow i osobistych wycieczek Szlag by trafił :mur: ; w każdym razie dziękuje za pomoc. Jak sadze żadne "softłerowe" triki tutaj nie pomogą? Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Tylko, ze jedyne co napisales, to to, ze sa NPC i poluja, laza itp. I nic wiecej. Co ma z tego gracz? Nic. Jaki ma to wplyw na zadania, fabule, walki, rozowj postaci - zaden. Wysluchiwanie rozmow, zakradanie do domow to rozwiazania znane od dziesiecioleci. Co ma z tym wspolnego AI, naprawde nie wiemIde ciemny lasem wcześnie rano, mgła się jakaś rzuciła widoczność zerowa prawie, a tu nagle biegnie sarna hehe jak to zawsze bywa przy spotkaniu z tymi płochliwymi zwierzętami wyciągnałem kołczan i pyk jedna strzała i dalej w pogoń za nią, nagle patrzę a tu biegnie na mnie typ z mieczem, sru mu aż go zwaliło z nóg, podnosi się i krzyczy na mnie że przezemnie mu sarna uciekła;] w tym momencie myślałem że się zpuszczę, bo naprawde nie było to jakiś taki głupi skrypt, NPC się uczą! i uwierz mi facet to nie jest jakiś głupi GOTHIC gdzie mimo iz npc miał pamięc, to jednak CODZIENNIE był zawsze w tym samym miejscu robił to samo codzien! monotonne...w obku tego nie zauważyłem świat wręcz żyje!. W spomnianym gothicu mimo iż mogłeś mieć potem każdego na strzała to niektórzy się do ciebie zwracali jak do psa ( nie licząc tych którzy już dostali od Ciebie:D i nie zapamiętali tego) w obku ( z tego co czytalem jeszcze nie osiągnałem tego stanu:P) potem jak już wymiatasz to ludzie czują do ciebie respekt, zmienia się ich nastawienie i wypowiedzi...jesteś wręcz sławny (lub zniesławiony:P) takie głupie handlowanie wysatrczy że z kimś dobrze się z zyjesz a slowa takie jak przyjaciel, milo cie widziec, slucham uwaznie, zostana na stale dodane do slownika NPC;] bylo to juz? moze nie wazne, wazne jakie wrazenie robi Oblivion, a ono jest wielkie.... może ci się nie podobać ale nie pisz że nie masz żadnego wpływu na gre.... Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 No tu musze racje przyznac Mnie jakis dzieciak zaczepil, zaczal gadac ze to ja jestem tym nowym grand championem i ze chce ze mna wedrowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Ojej, widze personalne wycieczki. Moze grales wiecej niz ja w rpg, kto wie. Na wiekowym c64 sensownych rpg nie bylo, wiec w 91 dostalem wymazona amige 500 z rozszerzonym ramem. Tytulow szkoda wymieniac. Moze tez masz lepszy sprzet, chociaz moj lokuje sie powyzej sredniej na tweaku, zwlasza po ubieglotygodniowych upgarde'ach. Widac masz jakies kompleksy na punkcie sprzetu, skoro az sie zarejestrowales, zeny mi to powiedziec. Tylko, ze jedyne co napisales, to to, ze sa NPC i poluja, laza itp. I nic wiecej. Co ma z tego gracz? Nic. Jaki ma to wplyw na zadania, fabule, walki, rozowj postaci - zaden. Wysluchiwanie rozmow, zakradanie do domow to rozwiazania znane od dziesiecioleci. Co ma z tym wspolnego AI, naprawde nie wiem Fajnie, ze umiesz instalowac mody. Tyle, ze ja kupilem gre w sklepie i mam teraz czekac, az fani sami zrobia z ta gra to, czym powinna byc od poczatku. Mam testowac mody, szukac ich na forach, zwalczac kolizje jednych dodatkow z drugimi (znane wszystko to jest z Morrowinda). Ja oceniam produkt, a nie to, czym sie stanie za rok, dzikei pracy tysiecy fanow. s Bardzo sie naprodukowales, ale oprocz modow i niewiele wnoszacych NPC nic nei napisales. Juz chyba bylo mowione aby wszyscy zaprzestali klotni !!!, podoba ci sie gra -graj,nie podoba -niegraj,chcesz skrytykowac gre- krytykuj ,ale rob to bezosobowo ,bo ten topic zaczyna sie zamieniac w smietnik,naprawde sadzisz ze kogos zainteresuje twoje granie kiedys na Amidze? ,co do Obliviona to jako zwolenik tej gry przyznaje ze gra ma bledy ale to chyba juz norma w swiecie gier ,no chyba ze tak naprawde dopiero zaczales grac w gry od niedawna i teraz odkryles ta straszna prawde o bledach w grach!!, no wiec ustalilismy ze gra ma bledy i cie nie zadowala ,napisales o tym wczesniej wiec mysle ze juz chyba na tym poprzestaniemy??!!, posiadam oryginal i nie czuje sie oszukany tak jak ty ,jestem wrecz zadowolony , a ty ze swoja plytka Obliviona zrob co chcesz -wyrzuc,sprzedaj ,daj psu albo graj dalej /niepotrzebne kreslic HeatheN to jest wlasnie to co robi ta gre wielka :) ,takie epizody ktore moga czlowieka zadziwic fantazja programistow w dobrym tego slowa znaczeniu!!, jak czytam ze gra komus starczyla na 10 godzin w glownym quescie to mi go zal!! ,zal bo nawet nie zauwazyl tych wszystkich ciekawostek ktore go otaczaly , robie rozne poboczne questy zeby sobie spokojnie obserwowac zycie w Oblivionie , zeby ciagle cieszyc sie nowymi odkryciami , mam nadzieje ze te 200 godzin aby ukonczyc wszystkie questy nie bylo zartami ze strony developera , 200 oczywiscie majac przed soba wszystkie mozliwe podpowiedzi i potrzebny stuff ,a bez tego czas rozlozy sie na mam nadzieje na 2000 godzin- a gdzie te oficjalne dodatki pozniej :) :) Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez gladiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Hmm ja mam juz 30 godzin gry za sobą, a Main Questa praktycznie jeszcze nie ruszyłem nawet (zrobiłem ok 60 questow pobocznych!). Nie czuje zebym chocby 1/5 gry mial ukończone. Po prostu w Oblivionie jest tyyyle do zrobienia, że az głowa boli. Udając się na miejce wykonania jakiegoś questa pobocznego (nawet używając fast travel by przenieść się do bliskiej mu lokacji) mijam czasami po drodze 5-6 lochów/ruin, bram do świata Oblivion, itp. Na małą ilość miejsc do zwiedzania nie można po prostu narzekać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...