ath Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Nie tak nie robilem :P Od kilku postow piszesz w rodzaju meskim (zawsze bylo w zenskim), czy to przypadek, czy sie zapomniales/as ? :lol: Ja narazie zaprzestalem rozgrywki, jakos nie mam motywacji do gry wiedzac jaki jest jej gl. cel... :-| Kurde wymieklem, moze za jakis czas pozbieram wszystki najfajniejsze mody i zaczne gre od nowa, tym razem jakims magiem, bo z mojego lucznika assasina zrobil sie rasowy wojownik z mieczem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Tęsknisz za Martą ? ;-) Moja Pani ostatnio mniej interesuje sie tweakiem (tzn purepc) a mi niechce się przelogowywać :) W każdym razie nadal nie wiem gdzie jest ta druga brama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 W każdym razie nadal nie wiem gdzie jest ta druga brama... Wejdz do tunelu, pierwsze drzwi po lewo, tam jest z tego co pamietam jakas wajcha ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Te nowe bety 84.43 u mnie powodują, że gra się wyłącza co 5 minut. Próbowac na własne ryzyko. hmm to ja juz nie wiem choć chyba spróbuje bo na forum rage3d założyłem wątek a prop tych strów i jeden koleś napisał: Improved performance here. Outdoors was around 22 now at 30. Indoors around 47 now busting 60. gj nvidia! fakt ze ma XFX Geforce 7900GT Extreme (@ 550/1600) ale jeżeli jest tak istotny wzrost na tej karcie to na innych też powinien być :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipri Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Niekoniecznie na innych tez. Moze drivery optymalizowane pod GF 7xxx dlatego taki boost. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 gdzie moge dostać dużo wytrychów?, pomijając quest o tym niezniszczalnym bo odpowiednio wysokiego lewca nie mam jeszcze. Należy już do gildii złodzieji i wczesniej zanim przystąpiłem to od Armanda mogłem zakupywać bez ograniczeń a teraz kicha:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Hmm jak patrze na jakich sprzetach w to gracie to ja siebie uważam za kamikadze :) Gdzieś widziałem posta że ktoś próbuje grać na Radosławie 8500 :blink: :blink: Gram w min detalach w 800x600 przy użyciu patcha oldblivion. Gra w pomieszczeniach nie spada ponizej 25 FPS jak sie pojawia wiecej niz 3 stwory spada do 15 FPS . Dramatycznie jest czasami podczas podrózy na koniu i w momencie dogrywania terenów :( 4-9 FPS . Jednak zauważyłem dziwną prawidłowość im dłużej gram tym mniej haczeń mam i spokojnie 15-25 FPS(mowa tutaj o nowych miejscach a nie o tych w których juz kiedyś byłem). Na dodatek mam buga a mianowicie w Bravil nie moge wejść do dwóch budynków bo mi sie gra zawiesza :((( Szkoda że nie moge podziwiać tej fajnej grafiki którą tu prezentujecie :( Mimo wszystko klimat gry wciągnoł mnie na tyle że mimo u[ciach!]liwych haczeń brne dalej :) Jestem na 11 lvl gram tym typem co wygląda jak bohater serialu Tygrysia Maska :) Mam pare fajnych mieczyków. Dosyć fajna zbroje ... No i bawi mnie to że jestem wampirem :) Nawet mnie to urządza bo w nocnej porze(mowa o swiecie gry) gra mi mniej zwalnia :D Zakończyłem właśnie zabawa z Dark Brotherhood i zostałem Listener'em .Blade of Woe ,nabrał teraz bardzo przydatnych mocy. Najbardziej mi sie podobał quest z hotelem-łodzią którą ktoś pożyczył sobie ze mną na pokładzie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ehh 5h wyjete z zycia nie wiadomo kiedy ;] Gierka wciaga maxymalnie, do haczenia sie przyzwyczailem i: -nie walcze z duzymi gruapami -jak chodze po miesscie to z glowa w dol ;) Bedac w Brumie, niechcacy wybilem chyba z 15 straznikow ;\ Chcieli 8k grzywny ;\ ... btw. chyba cos sknacilem gdy ustawialem swojego bohatera, a raczej major skille. Gram tylko mieczykiem, tacza, high armorem... do tego strasznie powoli te umiejetnosci rosna... i tyle h grania za mna a ja dalej na 3 levelu! Moge to jakos zmienic :> bo od nowa na tym kompie juz nie zaczne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ...Gram tylko mieczykiem, tacza, high armorem... do tego strasznie powoli te umiejetnosci rosna... i tyle h grania za mna a ja dalej na 3 levelu! Moge to jakos zmienic :> bo od nowa na tym kompie juz nie zaczne ;] :oo. No co Ty :P. Umiejętności i lvl lecą za szybko imo własnie ;e. Gdybym chciał to bym miał 30 lvl w 40h gry albo wcześniej ;d. Jak narazie 35 i ponad 100h gry :mrgreen:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco_17 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 "yuucOm" To cos wolno ci to idzie.. ja 36 lvl Warriorem zrobilem w 70-max80 h grania a tez sie zgodze ze niektore umiejetnosci leca za szybko (a niektore za wolno), mi to przeszkadza ze wzgledu na to ze mialem szybo 36lvl wojownikiem z deadryckami i super itemkami i mialem coraz wieksze problemy ze zwyklymi potworami jak Ogry itp a na naizyszm lvl ze slabszym sprzetem np 20 ebony itp to wymiatalem je az ladnie bylo wiec tu moja rada nie rozwijajcie sie za szybko. Trzeba rozkoszowac sie grafika a nie lvl swojej postaci :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Hmmm chaczy wam (chodzi mi o osoby z 1 gb ramu) gierka czasem? Gdy np. chodzimy po potwartej przestrzeni? Nie chodzi mi o loadingi terenow, ale tak poprostu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Z okazji Swiat Wielkanocnych takie "cus", podpatrzylem jak ostatnio odwiedzilem EMPiK...;) Sorry za OT ale chyba sie nie pogniewacie, wesolych!! Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 yuucOm, ty grasz wariorem, jakie amsz major skile i co robisz aby je rzowijac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Gdzie znalezc ectoplasm? :lol: yuucOm, ty grasz wariorem, jakie amsz major skile i co robisz aby je rzowijac? Idz na arene i lej chamów :lol2: Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Tha.Doggfather Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Gdzie znalezc ectoplasm? :lol: Podziemia Katedry w BRUMIE. Jest tam parę duszków, które odnawiają się co jakiś czas, także mamy nieskończone źródło ektoplazmy. Ma ktoś: Horse Armor Mod'a ? Wiem, że gdzieś w topiku o tym było ale nie wiem już na której stronce, tyle ich jest... Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Uneek Eth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) z ciekawości zainstalowałem te bety 84.43 i.... sukces ! :D Gra ostro przyspieszyła :D Co prawda nie ma żadnego benchmarka do obliviona ale w paru miejscach notowałem fps'a an poprzednich driverach i tak na 84.21 miałem w mieście glapiąc się na drzewo 28 fps a na tych betach 31/32; na jednej z uliczek dosyć zatoczona widać budynki i na środku drzewo- miałem 15 fps teraz 19 :]. Potem tylko zacząłem się zastanawiać czy aby czasem mi te stery trawy nie zlikwidowały bo prawie wogóle jej nie miałem w mieście !? ale odpalilem lasy i tam jest wszystko ok :) Wychodzi więc na to, że rzeczywiście jest spory wzrost fps'a na tych sterach, u mnie największy w mieście na oko 15-25 % większy niż na 84.21 Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Hmmm chaczy wam (chodzi mi o osoby z 1 gb ramu) gierka czasem? Gdy np. chodzimy po potwartej przestrzeni? Nie chodzi mi o loadingi terenow, ale tak poprostu? Mi haczy, nawet w miastach, jesli się obracam. Tzn. stoję, obrócę się o 90 stopni (haczenie) i już płynnie. Tak jakby się doczytywała w trakcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Jest nieźle na nowych sterach. Czy prawdą jest że giera dopala na dwóch rdzeniach (amd)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) "yuucOm" To cos wolno ci to idzie.. ja 36 lvl Warriorem zrobilem w 70-max80 h grania a tez sie zgodze ze niektore umiejetnosci leca za szybko (a niektore za wolno), mi to przeszkadza ze wzgledu na to ze mialem szybo 36lvl wojownikiem z deadryckami i super itemkami i mialem coraz wieksze problemy ze zwyklymi potworami jak Ogry itp a na naizyszm lvl ze slabszym sprzetem np 20 ebony itp to wymiatalem je az ladnie bylo wiec tu moja rada nie rozwijajcie sie za szybko. Trzeba rozkoszowac sie grafika a nie lvl swojej postaci :lol2: Człeku :P tak jak wspomniałem, jakbym chciał to 30lvl bym miał w 30 h. Ja czytam all, zwiedzam all, gadam z all, kradne allom :P. I na 36lvl nie mam problemów z Ogrami itp bo jestem battlemagem (nie jakiś kiepskim ;d np. potrafie po rzuceniu pewnego czaru z serii weakness zabić Ogra 4 ciosami lub 2 razy czar :P przy okazji kolo mi zadaje 0 hp dzięki najs obronie np. moge nawet nie nosić armora bo po rzuceniu czaru mam z 5 Obrony 85 i jeszcze 50% na szoka :P) yuucOm, ty grasz wariorem, jakie amsz major skile i co robisz aby je rzowijac? gram battlemage'm. Major skille to chyba: blade,blunt,wszystkie magie bez illusion i restoration :P.Poza tym w minor skill mam Heavy Armour i Armorer mam na expert (kolo 90 pkt :P). Zeby je rozwijać np Mistycyzm to trza czesto rzucać czar z tej "szkoły" np Life detect i lvl leci ze aż szok :). Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 IamWeasel - wlasnie o to mi chodzi. Tez tak mam :/. Thx za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Z jednej strony bardzo chce zmienic grafe na RX1800XT512 ze wzgledu na HDR w Oblivionie i TR,ale z 2 strony bez HDR'a obie gry mi wrecz smigaja w 1280 i to na otwartych przestrzeniach wiec zastanawiam sie czy ten HDR jest az tak zajebisty by zmieniac karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h4mmer Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Mam pytanie. Gram teraz w obliviona , jakbym zmienił z 9600 pro na 6600 gt pcie to odczuł bym duża różnice w tej grze i w innych grach tez ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4n3 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Z jednej strony bardzo chce zmienic grafe na RX1800XT512 ze wzgledu na HDR w Oblivionie i TR,ale z 2 strony bez HDR'a obie gry mi wrecz smigaja w 1280 i to na otwartych przestrzeniach wiec zastanawiam sie czy ten HDR jest az tak zajebisty by zmieniac kartez mojego dosiwadczenia bez HDR ta gra jest jakas przygaszona. z wloczonym HDR wszystko ladnie lsni i jest znacznie zywsze i bardziej realistyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Polecam 84.43 :D Teraz gram z HDR i mam tyle klatek co z podkreconym bloomem, a wyglada to duzo bardziej realistycznie. Btw tez macie brzydkie tekstury na odleglym lądzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Polecam 84.43 :D Teraz gram z HDR i mam tyle klatek co z podkreconym bloomem, a wyglada to duzo bardziej realistycznie. Btw tez macie brzydkie tekstury na odleglym lądzie?Nie bo mamy moda ;] A reszta lamek co pyta to nie ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Nie bo mamy moda ;] A reszta lamek co pyta to nie ma :P Lepiej byś zrobił jakbyś dał link a nie sie chwalił tylko :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zobacz sobie na test klik. 6600gt będzie lepsza niż RAdeon 9600 pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaykee Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Lepiej byś zrobił jakbyś dał link a nie sie chwalił tylko :-P gdzies tu przewijal sie kilkukrotnie. adresu niepamietam, ale szukaj czegos co sie zwie: "Landscape LOD replacement textures for Oblivion" a teraz cos z zupelnie innej beczki :) wszystkim, ktorym brakuje w grze realizmu w postaci potrzeby jedzenia, spania i snu polecam moda Survival Suite HTS bardzo solidnie zrobiony mod, jesli nie bedziemy np spac, to pierw oslabia sie statystyki a poziej zaczna nas atakowac senne zjawy :) do tego wchodzac do jaskini trzeba pamietac, zeby zabrac ze soba zapas jedzenia i picia. mozna tez ze soba wziac materac do spania, ale taki sen niewiele daje w porownaniu do snu w wygodnym lozku w oberzy. kazdy rodzaj pokarmu ma swoja wartosc kaloryczna, zapotrzebowanie energetyczne rozni sie u roznych ras. a, tylko trzeba zmienic sobie timescale z oryginalnego 1:30 na 1:10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ile ja sie nameczylem zeby zrobic kogos Arnoldo Podobnego ;D (to nie jest z moda z sieci, to moja wersja :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h4mmer Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ile ja sie nameczylem zeby zrobic kogos Arnoldo Podobnego ;D (to nie jest z moda z sieci, to moja wersja :))hehe dobre ja mam problem z questem w arcane city, ze musze isc "zieloną drogą" blisko wiezy i jak juz dochodze na miejsce gdzie strzałka zaprowadziła , jest jakaś kapliczka i zupełnie nie wiem co mam w tym miejscu zrobic , PLZ Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...