IamWeasel Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 hehe dobre ja mam problem z questem w arcane city, ze musze isc "zieloną drogą" blisko wiezy i jak juz dochodze na miejsce gdzie strzałka zaprowadziła , jest jakaś kapliczka i zupełnie nie wiem co mam w tym miejscu zrobic , PLZ Help O ile mówimy o tym samym quescie to zaczekać do odpowiedniej godziny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h4mmer Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 O ile mówimy o tym samym quescie to zaczekać do odpowiedniej godziny.czekałem do różnych godzin, a do której trzeba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 mam pytano czy będe mógł pograć w miare płynnie i w jakich detalach na sprzęcie jak w podpisie ? jeśli ktoś grał lub gra na podobnym sprzęcie to proszę o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 w 800x600 bez aa i hdru ze wszystkim innym na max i ciesz sie plynnoscia nawet na przestrzeni otwartej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 w 800x600 bez aa i hdru ze wszystkim innym na max i ciesz sie plynnoscia nawet na przestrzeni otwartej :)Nie przy 512 ramu. Będzie sporo doczytywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 czekałem do różnych godzin, a do której trzeba ? Chodzi ci o zadanie po 4 ksiązkach? Jak tak to przeciez jest to napisane w dzienniku albo gdzieśtam mówione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Nie przy 512 ramu. Będzie sporo doczytywał. Dodam, ze nawet na 768mb z teksturami na max ostro doczytuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Dajcie prosze jeszcze raz linka do strony z modem na lepsze texturki (na dalszych obszarach) bez zmiany .ini z gory dziekuje. Co do tego haczenia z 1GB ramu to mi zamoola konkretnie przy obrotach itp. . . Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez BlackDragonDDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Lepiej byś zrobił jakbyś dał link a nie sie chwalił tylko :-P Pomimo, że nie używam to dam Ci linka :P. Mam go tutaj, jest pod akapitem z tytułem Highly Recommended Mods. Miełgo grania. Ja nadal czekam na patcz i jakieś mody dodające miasta/questy itp. Ta gra to ołn. Ostatnio tak grałem tylko w Fallouty i ET :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Są 2 mody o bardzo podobniej nazwie (1,2) . . . zainstalowac oba czy ten pierwszy rozwiazuje wszystko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaykee Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Są 2 mody o bardzo podobniej nazwie (1,2) . . . zainstalowac oba czy ten pierwszy rozwiazuje wszystko? pierwszy podmienia tekstury terenow po ktorych mozesz sie poruszac, drugi tereny zewnetrzne. zainstaluj oba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 potwierdzam tekstury na large i 768 ledwo co daje rade :D a tymczasem po 26 h grania kończe zadania dla gildi wojowników ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 @LPKorn3324 powiedz mi jak możesz na jakich detalach grasz w tą gierke i czy bardzo przycina czy nie bo widze żę masz podobny sprzęt do mojego jak możesz to odpowiedz z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 @LPKorn3324 powiedz mi jak możesz na jakich detalach grasz w tą gierke i czy bardzo przycina czy nie bo widze żę masz podobny sprzęt do mojego jak możesz to odpowiedz z góry dzięki 10x7, textury: large, HDR, włączone cienie drzew, suwaki różnie niektóry raczej bardziej w lewo ;) inne w prawo, wyedytowany .ini (głównie trwa- wartość z bodajże 90 na 150 i zasięg na 5000/4000, coś tam też z dźwiękiem robiłem chyab software sound wyłączyem czy coś takiego) no i bardzo ważne stery 84.43 betki. na zewnątrz mam od 15 do 40 (głównie 20-30), w miastach 15-25, wewnątrz pomieszczeń 30-70 choć wiadomo jak pojawi sie np 5 postaci to fps spada do 15 :/ Ważna uwaga; sam jeszcze nieco ponad tydzień temu miałem 512 RAM i musze cie zmartwić- gra w mieście była praktycznie niegrywalna, a i w lasach nie wyglądało to dość zadowalająco. Polecam dołożyć minimum te 256 RAM najlepiej od razu 512. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Test Obliviona, na Nvidi i Ati. Bardzo ciekawy...x1800GTO sprawilo niezla niespodzianke ;] http://www.firingsquad.com/hardware/oblivi...mance/page4.asp Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam. Dopiero zacząłem zabawe z Oblivionem. Jestem chyba w pierwszym mieście i udało mi się dotrzeć do jakiejs areny. Tylko ten gość nie pozwala mi walczyć Mówi "put your gambling to bed and we will talk" czy cuś takeigo. O co mu chodzi ?? @edit. Juz rozwiazałem Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ludzie... dopiero dzis po kilkunastu godzinac grania uswiadomilem sobie, jak wiele trace grajac na moim kompie, z ustawieniami obnizonymi tak zeby miec jak najwiekszy fps, juz przy pierwszym uruchomieniu. ...idac w piekny sloneczny dzien, do ruin niedaleko imperial city, postanwolilem zobaczyc, jakby to wszystko wygladalo, z ustawieniami danymi na maxa. Wiedzialem ze to zabije moj komp, ale ciekawosc byla wieksza. Restarcik, load... i nie potrafilem szczeny zlapac. Ta gra jest sliczna, wporst cudowna!!! Nie wiem jak ja tam wroce, z dawnymi ustawieniami... kto pomoze mi kupic nowego kompa ;> ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Hehe no ja też wolę poświęcić szybkość kosztem wyglądu :) Choć bez przesady. W każdym razie Oblivion na obecnym sprzecie i tak chodzi lepiej niż kiedyś Morrowind na Duronie 1200 i GF2MX200. Gram z HDR i wszystkim ustawionym na maksa. =======TERAZ SPOILER======= Głupio zrobili, że robiąc questy MD już dla tego Speakera nie można dostac bonusów. Bardzo podobało mi się w tych początkowych questach, że można było dostac bonus za idealną pracę. A teraz? 500 złota za questa. Super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Oczywiście wiesz, że musisz zmieniać płytę główną/procesor itepe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Oczywiście wiesz, że musisz zmieniać płytę główną/procesor itepe? Kto musi zmieniac, bo niebardzo rozumiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Oczywiście wiesz, że musisz zmieniać płytę główną/procesor itepe? Osochodzi? :lol: I co to ma do obliviona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Mam pytanko...znacie jakas stronke PO POLSKU z opisami jak polepszyc wydajnosc obliviona? Dosyc mam czytania po angielsku szczegolnie ze jedyne momenty gdy na to mam czas sa w nocy i ledwo mysle... Swoja droga gra zabija grafiką (sorka dopiero się jaram ;)) I do tego na moim kompie dziala w 1280x1024 (obrazki zmniejszone) na max prawie (woda normal reszta max + bloom ) z FSAAx2 od 15 do 50fps :) miło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 potwierdzam tekstury na large i 768 ledwo co daje rade :D a tymczasem po 26 h grania kończe zadania dla gildi wojowników ;) ja po 110h nawet nie zacząłem questów FG :P. Zostawiam sobie na później ;d tak jak DB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 ja po 110h nawet nie zacząłem questów FG :P. Zostawiam sobie na później ;d tak jak DB. hehe ja mam w tym momencie 30 h i 3 zadania ostatnie dla nich. A teraz chciałbym się podzielić moimi spostrzeżeniami co do ... konia! :D ostatnim razem dosiadłem takiego :D (bez skojarzeń prosze ;p) i : [1] na jakich on podkowach jeździ? Bo moge praktycznie jak w matrixie na nim podjechać pod każdą stromą ścianę :/ [2] pojechałem do lasu i znalazłem zaje... wodospad widoczki miód malina ale myśle sobie "hmm a może bym tak na tym koniu skoczył z tego wodospadu do wody ciekawe co sie stanie" no i tak zrobiłem .... 10 metrów w dół jak kamień i... ani mi ani koniowi nic sie nie stało co więcej w wodzie (a raczej pod nią:) przyjął on chyba tryb łodzi podwodnej bo mogłem sobie normalnie pod wodą chodzić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 [2] pojechałem do lasu i znalazłem zaje... wodospad widoczki miód malina ale myśle sobie "hmm a może bym tak na tym koniu skoczył z tego wodospadu do wody ciekawe co sie stanie" no i tak zrobiłem .... 10 metrów w dół jak kamień i... ani mi ani koniowi nic sie nie stało co więcej w wodzie (a raczej pod nią:) przyjął on chyba tryb łodzi podwodnej bo mogłem sobie normalnie pod wodą chodzić :D Pewnie błąd wykrywania kolizji, spadałeś za szybko i gra nie zorientowała się, że wleciałeś już pod wodę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Pomiędzy sterownkami 84.25 a 84.43 nie ma żadnej róznicy w wydajności w Oblivion na moim konfigu. Wygląda na to że na kartach nvidii jednak gra wyglada lepiej, mimo iż działa wolniej... Na jednym z zagranicznych forów jest taki obrazek gdzie widać, że na ATI posąg w ruinach jest mniej wypukłu, bardziej spłaszczony niz na kartach nvidii. Za to Ati ma AA+HDR... Jakoś mi schodki w tej grze nie przeszkadzają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Nie wiem czemu,ale przeczytalo mi sie 2x512 :) W takim wypadku wszystko na max,a textury na low,moze med :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) A teraz chciałbym się podzielić moimi spostrzeżeniami co do ... konia! :D ostatnim razem dosiadłem takiego :D (bez skojarzeń prosze ;p) i : [1] na jakich on podkowach jeździ? Bo moge praktycznie jak w matrixie na nim podjechać pod każdą stromą ścianę :/ [2] pojechałem do lasu i znalazłem zaje... wodospad widoczki miód malina ale myśle sobie "hmm a może bym tak na tym koniu skoczył z tego wodospadu do wody ciekawe co sie stanie" no i tak zrobiłem .... 10 metrów w dół jak kamień i... ani mi ani koniowi nic sie nie stało co więcej w wodzie (a raczej pod nią:) przyjął on chyba tryb łodzi podwodnej bo mogłem sobie normalnie pod wodą chodzić :D Ta. Konik ma troche bugów. Mi czesto znika i wcale nie ma go za miastem czy w stajni (teleportuje sie pewnie skubaniec ;)) Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 ponoc mozna meble zamowic do swojego domu moze mi ktos powiedziec gdzie to zrobic? Mieszkam w Anvil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Do domu w Anvil (tego questowego z duchami) już nie można dokupić mebli z tegoco wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...