spicum Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Ten bug polega na tym, że zdobywamy po tym queście ileś punktów w mercantile, ale tak naprawdę ich nie zdobywamy. ;) Zagmatwane. Podam przykład. Mamy przed wykonaniem questa mercantile na 50 poziomie. Za wykonanie zadania dostajemy, powiedzmy +2. Nasz skill teoretycznie wzrasta do 52, ale tak naprawdę pozostaje na 50 poziomie. Musimy zdobyć dwa levele w mercantile, żeby pasek postępu od mercantile się ruszył. Mam nadzieję że łapiecie o co chodzi. ;) To samo jest z zadaniem dla Grey Prince'a w Arenie, bloodworks. Po wykonaniu zadania dostajemy: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « +3 do blade, athletics i chyba czegoś jeszcze W rzeczywistości poziom naszego skilla zwiększa się tylko w karcie postaci i żeby pasek postępu w tych skillach zaczął biec na nowo, musimy się w tych skillach podszkolić. Zadanie z Hackdirt jest bardzo ciekawe i klimatyczne. Jak już tam będziecie, to zajrzyjcie do kapliczki. Z gray prince nie mialem problemow. Natomiast z handlem sa sporawe. Jako reward dostajemy raptem kilka punktow skilla. Mialem skilla na poziomie ok 25, wykonalem przerob handlowy na poziomie 100-120k (w tym duze ilosci skladnikow do mixtur, wytrychow i innej drobnicy). A moj poziom handlu nie podskoczyl wcale - co wyglada nieco dziwnie biorac pod uwage obroty handlowe. W zwiazku z czym przestalem sie tym nie zajmowac i zabralem sie za trenowania za kase. Jeszcze 5 poziomow postaci i bedzie mistrz handlu :> Tymczasem natknalem sie na inny problem w gildii zlodziei. Wykonujac misje Ultimate Heist, przed wreczeniem nagrody wystepuje dialog pomiedzy dwoma NPC. Problem polega na tym, ze po dialogu postac, ktora powinna sie odezwac patrzy jak glupia w strone naszej postaci. Dodam ze sterowanie jest zablokowane - tzn nie mozna sie ani ruszyc ani rozpoczac rozmowy. Najprostszym rozwiazanim jest: wpisac z konsoli EnablePlayerControls i spokojnie zagadac do postaci, ktora powinna z nami porozmawiac. Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez spicum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 co do Gray Princa to u mnie nie było żadnych problemów. Z gray prince nie mialem problemow.Ok, mój błąd. Nie sprawdziłem tego, tylko "chlapnąłem" na forum. :oops: W każdym razie jeśli oprócz mercantile zdarzy się taka sytuacja z innym skillem, to nie ma się za bardzo czym martwić. Natomiast z handlem sa sporawe. Jako reward dostajemy raptem kilka punktow skilla. Mialem skilla na poziomie ok 25, wykonalem przerob handlowy na poziomie 100-120k (w tym duze ilosci skladnikow do mixtur, wytrychow i innej drobnicy). A moj poziom handlu nie podskoczyl wcale - co wyglada nieco dziwnie biorac pod uwage obroty handlowe.Z mercantile jest tak, że skill nam rośnie za każdą transakcję. Mając 20 strzał/mieczy/potionów/whatever lepiej jest je sprzedawać pojedyńczo, aniżeli wszystkie 20 na raz. Przy sprzedaniu wszystkich 20 skill rośnie nam (powiedzmy) o 1%. Przy sprzedaniu jednej strzały skill rośnie o 1%, więc po sprzedaniu 20 strzał, skill wzrośnie o 20%. Nie wiem jeszcze czy haggle nie ma jakiegoś większego wpływu na wzrost mercantile. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Z mercantile jest tak, że skill nam rośnie za każdą transakcję. Mając 20 strzał/mieczy/potionów/whatever lepiej jest je sprzedawać pojedyńczo, aniżeli wszystkie 20 na raz. Przy sprzedaniu wszystkich 20 skill rośnie nam (powiedzmy) o 1%. Przy sprzedaniu jednej strzały skill rośnie o 1%, więc po sprzedaniu 20 strzał, skill wzrośnie o 20%. Nie wiem jeszcze czy haggle nie ma jakiegoś większego wpływu na wzrost mercantile. :unsure: Wiekszosc rzeczy tak wlasnie kupuje i sprzedaja - pojedynczo (nauczony doswiadczeniem z morrowinda). Z wylaczeniem strzal (przy 300 transakcjach po 1 strzale czlowiekowi sie grac odechciewa). Zreszta wystarczy poapatrzec ile transakcji jest przy wykupywaniu skladnikow mixtur u 1 kupca. A w zwyczaju mam wykupywac wszystkie na jakie trafie. haggle przypuszczalnie ma wplyw na skill, patrz im wiecej utargowales tym szybciej powienien rosnac skill. Nie testowalem sam wyczytalem gdzies na oficjalnym forum. BTW. Niemila informacja dla handlarzy. W niektore sklepiki nie da sie inwestowac. Po prostu nie na takiej opcji dialogowej. Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez spicum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4n3 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) o ile dobrze zauwazylem to quest reward od gray princa, ktory dodaje +3 do blade/athletics/block blokuje mozliwosc wytrenowania tych skilli. przykladowo. masz kazdy z tych skilli na 97 dostajesz +3 rewarda, wzrastaja ci one do 100 i koniec. traci sie mozliwosc samodzielnego wyszkolenia tych umiejetnosci, a dokladnie 9 skilli czyli 9/10 levelu lub po prostu caly level. dlatego odradzam robienie (a wlasciwie zakonczenie) tego questa. jak tak zrobilem i niestety jeden lvl mniej bede mial. :( Jesli chodzi o pozostale questy (hackdirt oraz main quest - uwlonienie kaplana w swiatyni mythic dawn, ktory pozniej trenuje nas w kilku magicznych skillach) to sytuacja wyglada inaczej. otrzymujemy np bonus +2 do restoration (z np 50 do 52), to faktycznie mamy wypisane te 52 ale i tak musimy te 2 punkty sami zdobyc czyli niejako zanim pojawi nam sie napis "your restoration skill has increased" musimy faktycznie nabic 3 skille. tak przynajmniej wynika z moich obserwacji. btw, najprostszym sposobem zignorowania np skilla mercantile jest stworzenie sobie wlasnego czaru, ktory podwyzsza nam skill. moj mercantile wynosi cos kolo 59, ale dla zabawy uzywam wlasnego czaru ktory zwieksza mercantile o 100pkt na 10 sek. w ten sposob moge inwestowac w sklepy i kupowac/sprzedwac po najkorzystniejszych cenach, jako i tak kazdy skill ma "capa" na 100. :) Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez k4n3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) o ile dobrze zauwazylem to quest reward od gray princa, ktory dodaje +3 do blade/athletics/block blokuje mozliwosc wytrenowania tych skilli. przykladowo. masz kazdy z tych skilli na 97 dostajesz +3 rewarda, wzrastaja ci one do 100 i koniec. traci sie mozliwosc samodzielnego wyszkolenia tych umiejetnosci, a dokladnie 9 skilli czyli 9/10 levelu lub po prostu caly level. (...) Tu masz rację. Sam to zauważyłem już jakiś czas temu (jak zrobiłem tego questa). Też będę miał o 1 lvl mniej :(. A tak się zastanawiam czy gdybym miał te statsy na 100 to też by mi je podniósł? Co ciekawe jest to odnotowane na liście "czarów" które na nas oddziałują jako "fortifie" i co jeszcze lepsze w takim razie powinny być te skille zaznaczone na zielono a nie na niebiesko (tak jakbyśmy mieli coś założonego co nam to podnosi). Ogólnie nienajlepiej to rozwiązali... Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4n3 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Tu masz rację. Sam to zauważyłem już jakiś czas temu (jak zrobiłem tego questa). Też będę miał o 1 lvl mniej :(. A tak się zastanawiam czy gdybym miał te statsy na 100 to też by mi je podniósł? Co ciekawe jest to odnotowane na liście "czarów" które na nas oddziałują jako "fortifie" i co jeszcze lepsze w takim razie powinny być te skille zaznaczone na zielono a nie na niebiesko (tak jakbyśmy mieli coś założonego co nam to podnosi). Ogólnie nienajlepiej to rozwiązali...dokladnie. przypomnial mi sie kolejny bug, postacie spod znaku the warrior, maja permanentnego bonusa +10 do sily i wytrzymalosci. ten wspanialy bonus dziala w ten sposob ze wytrenowawszy maksymalnie sile/wytrzymalosc powinismy miec makysmalnie 110 ale mamy tylko 100. w rzeczy samej atrybuty te trenujemy tylko do 90. prostym sposobem zwieksznie sobie tego lvlu jest wpisanie z konsoli kommendy "advlevel". radzilbym to zrobic dopiero jak wytrenujemy odpowiednie skille, aby czasem nie dostac mozliwosci rozdzialu punktow 1/1/1 zamiast np 5/5/5. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Witam! Czy orientuje sie ktos moze, czy Obliwion potrafi zrobic uzytek z SMP..? Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Odpowiedź już była ale napiszę: Oblivion nie skorzysta z wielu procesorów/rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 mam questa "seeking your root" i trzeba dla alchemika znalezc 10 ziol jakkichs tam....ktos robil tego questa?? mowi mi zeby isc w pewne miejsce i szukac no i poszedlem ale znalazlem tylko 3 jeszcze 7 trzeba i nie wiem gdzie ich szukac, chodze bladze na około i nic....help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 mam questa "seeking your root" i trzeba dla alchemika znalezc 10 ziol jakkichs tam....ktos robil tego questa?? mowi mi zeby isc w pewne miejsce i szukac no i poszedlem ale znalazlem tylko 3 jeszcze 7 trzeba i nie wiem gdzie ich szukac, chodze bladze na około i nic....help » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « mozna je znalezc blisko wody , zrob sobie rundke na okolo tej rzeki a uzbierasz tych ziol troche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 mam questa "seeking your root" i trzeba dla alchemika znalezc 10 ziol jakkichs tam....ktos robil tego questa?? mowi mi zeby isc w pewne miejsce i szukac no i poszedlem ale znalazlem tylko 3 jeszcze 7 trzeba i nie wiem gdzie ich szukac, chodze bladze na około i nic....helpNirnrooty znajdziesz w pobliżu wodu (sadzawki, rzeki itp.). Czasami występują one w domkach, rosną w doniczkach (statek z kapitanem, z którym związany jest quest dla DB). Tam gdzie jest woda, tam powinny być nirnrooty. Mając 10 nirnrootów idziesz do Skingrad, do tawerny. Jest tam alchemik, z którym trzeba pogadać. Nie pamiętam jak ma na imię, ale możesz się tego dowiedizeć od każdego alchemika w większych miastach (zacząłbym od GM). Quest ten składa się z kilku zadań polegających na przyniesieniu określonej liczby tych roślin. Na początku jest ich 10, później 20, 30... i czy dalej coś jest, to tego nie wiem. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beliar69 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Kto moze mnie nauczyc heavy armor powyzej 50 bo szukam i nie moge nikogo znalesc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Kto moze mnie nauczyc heavy armor powyzej 50 bo szukam i nie moge nikogo znalesc ? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Heavy Armor Training: ---Low Level Trainers--- 1. Brodras, Leyawiin Fighters Guild 2. Bumph gra-Gash, Bruma Fighters Guild ---Mid Level Trainers--- 1. Valus Odiil, Chorrol 2. Varnado, The Best Defense at Imperial City Market District ---Master Trainer--- Pranal, Roxey Inn on Red Ring Road at NE corner of Lake Rumare. To get training from this character, you need to give her a silver pitcher and a set of four glasses. You can buy glasses from Lelles' Quality Merchandise in Anvil, Bravil's The Fair Deal, Bruma's Novaroma, or Borda's Goods and Stones. You can't buy silver pitchers, so you're going to steal them. You can find them in castles, chapels, guilds, halls, nice house, etc. Nirnrooty znajdziesz w pobliżu wodu (sadzawki, rzeki itp.). Czasami występują one w domkach, rosną w doniczkach (statek z kapitanem, z którym związany jest quest dla DB). Tam gdzie jest woda, tam powinny być nirnrooty. Mając 10 nirnrootów idziesz do Skingrad, do tawerny. Jest tam alchemik, z którym trzeba pogadać. Nie pamiętam jak ma na imię, ale możesz się tego dowiedizeć od każdego alchemika w większych miastach (zacząłbym od GM). Quest ten składa się z kilku zadań polegających na przyniesieniu określonej liczby tych roślin. Na początku jest ich 10, później 20, 30... i czy dalej coś jest, to tego nie wiem. ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Quest jest 4 etapowy: 1. 10 Nirnroot = Weak Elixir of Exploration (Fortify Health by 20, Night Eye all for 300 seconds) 2. 20 Nirnroot = Moderate Elixir of Exploration (Fortify Health by 20, Fortify Fatigue by 20, Night Eye all for 300 seconds) 3. 30 Nirnroot = Strong Elixir of Exploration (Fortify Health by 20, Fortify Fatigue by 20, Night Eye, Fortify Blade by 5, Fortify Blunt by 5, Fortify Destruction by 5, Fortify Restoration by 5, Fortify Sneak by 5, all for 300 seconds) 4. 40 Nirnroot = Grand Elixir of Exploration (Fortify Health by 20, Fortify Fatigue by 20, Night Eye, Fortify Blade by 10, Fortify Blunt by 10, Fortify Destruction by 10, Fortify Restoration by 10, Fortify Sneak by 10, all for 300 seconds) Po zakonczeniu questu za kazde dostarczone mu 10 Nirnroot'ow placi ok 250. Aczkolwiek nie polecam ich sprzedawac, sa swietnymi skladnikami do mixtur robiacych krzywde bliznim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 tak z ciekawości zapytam :] od którego lvl'u dostępne sa jakieś sensowne armory? Btw: fajnie forum wygląda teraz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Przeszedłem głównego questa. Wg. mnie dwa ostatnie zadania są bardzo ciekawe. Ale... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ta smocza zbroja to chyba jakiś żart? Takiego crapu to ja dawno nie widziałem! Mam skończone zadania Dark Brotherhood i wojowników. Zastanawiam się, co mogę robić dalej, żeby się nie nudzić. Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Mam skończone zadania Dark Brotherhood i wojowników. Zastanawiam się, co mogę robić dalej, żeby się nie nudzić. Co polecacie?Gildia Magów i Gildia Złodziei? No i questy poboczne, a trochę ich jest. :) Co do Nirnrootów, to sprzedaż 10 za 250 kasy jest bez sensu. Po pewnym czasie kasy jest mnóstwo i nawet niewiadomo co z tym robić (domki wykupione). Lepiej jest, tak jak spicum napisał, zostawić sobie na poisony. Przy okazji alchemia na mastery i wystarczy nam jeden Nirnroot. Przy okazji oddał ktoś już wszystkie Nirnrooty temu alchemikowi? Jeśli tak, to czy waga tej roślinki się zwiększyła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Ano własnie co do kasy. Na jej brak nie narzekam, bo prawie każdy przeciwnik wyrzuca sporo warta broń, więc jak potrzebuję, to zbieram. Ale denerwuje mnie, że po każdym większym quescie wydaję 2000-5000 na naprawę sprzętu. Myślicie że warto zainwestować w naukę Armorera u nauczyciela a później samemu sobie naprawiać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Ano własnie co do kasy. Na jej brak nie narzekam, bo prawie każdy przeciwnik wyrzuca sporo warta broń, więc jak potrzebuję, to zbieram. Ale denerwuje mnie, że po każdym większym quescie wydaję 2000-5000 na naprawę sprzętu. Myślicie że warto zainwestować w naukę Armorera u nauczyciela a później samemu sobie naprawiać? imo warto ja na poczatku mając Armorera na apprentice zaoszczedziłem duzo kasy. Próba naprawy czesto sie udaje(od endurance zależy jeszcze), a psujące sie młotki sa tanie. Weź pod uwage ze wszelkie przedmioty magiczne możesz naprawiac jedynie od Journeymana:/ jesli takowe masz a armorera na 5 to do 50 troche zejdzie,choc naprawiając całkiem szybko sie uczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Szybkie pytanko, czy jak powywalam przedmioty w różnych miejscach (albo powkładam do skrzyni) to pozostają one tam do końca gry? Tzn., czy jak powkładam sobie do jakiegoś (np. w swoim domu) naczynia, skrzyni czy czegoś to zostanie jak wrócę po ho-ho gry? ;) Na razie zawiesiłem granie, czekam na lepszy sprzęt, pacza i mody, może za rok zagram ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 KZI jeśli to miejsce jest "bezpieczne" czyli np. twój dom, to zostaną. Jesli to skrzynie w jaskiniach to nie, bo te respawnują się co 3 dni. Jak rzucisz na ziemię w miejscu gdzie przechadzają się NPCe, to może zniknąc, bo przez RAI NPCe podnosza różne przedmioty. Caehl tu może być mały problem, bo wszystko mam magiczne, więc nie mogę trenować umiejętności przez naprawę, tylko u trenerów. Problem tez polega na tym, że to jest max 5 leveli/poziom postaci, więc za 10 leveli może sobie ponaprawiam rzeczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Szybkie pytanko, czy jak powywalam przedmioty w różnych miejscach (albo powkładam do skrzyni) to pozostają one tam do końca gry? Tzn., czy jak powkładam sobie do jakiegoś (np. w swoim domu) naczynia, skrzyni czy czegoś to zostanie jak wrócę po ho-ho gry? ;) Na razie zawiesiłem granie, czekam na lepszy sprzęt, pacza i mody, może za rok zagram ;) Jesli pozostawiasz rzeczy we wlasnym domu na podlodze / w gablotkach to zostaja. Natomiast skrzynie sa niepewne - dostalem informacje od kumpla ze znikaja z szaf czy skrzyn (nie sprawdzalem osobiscie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Dzięki za info ;) Czyli można być pewnym pozostania sprzętu w swoim domu, obojętne gdzie leży? Czyli gra "sejwuje" położenie rzeczy tylko w domu? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Dzięki za info ;) Czyli można być pewnym pozostania sprzętu w swoim domu, obojętne gdzie leży? Czyli gra "sejwuje" położenie rzeczy tylko w domu? ;) Nie tylko, ale jak zostawisz cos na ulicy to przechodzaca postac moze zabrac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Caehl tu może być mały problem, bo wszystko mam magiczne, więc nie mogę trenować umiejętności przez naprawę, tylko u trenerów. Problem tez polega na tym, że to jest max 5 leveli/poziom postaci, więc za 10 leveli może sobie ponaprawiam rzeczy icon_biggrin3.gif Nie wiem, u mnie magia iluzji zwiekszała sie wraz z uzywaniem a startowałem z 5 poziomu tej umiejetnosci a u nayczycieli tez sie uczyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Nie wiem, u mnie magia iluzji zwiekszała sie wraz z uzywaniem a startowałem z 5 poziomu tej umiejetnosci a u nayczycieli tez sie uczyłem Przy skillu armorer nie da sie naprawiac uszkodzonych magicznych sprzetow przy umiejetnosci mniejszej niz 50 (jesli mnie pamiec nie myli). W zwiazu z tym gdy uzywa sie wylacznie magicznego sprzetu (zbroje / bron) to nie bardzo jest jak samemu sie szkolic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Zajmie to trochę czasu, ale na pewno mniej, niż wskoczenie z 22 do 32 levelu. Założyłem sobie deadryczną "czystą" zbroję i daje się nawalac potworkom. Całkiem żwawo to idzie :) No i heavy armor wzrasta. PS. macie deadryczny longsword? wszystkie potężniejsze dremory jakie spotkałem (a tylko te mocniejsze mają deadryczne rzeczy, a nie dremorskie) nosza broń dwuręczną. A ja bym potrzebował longsword. Skąd go wziąć? Edytowane 1 Maja 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zajmie to trochę czasu, ale na pewno mniej, niż wskoczenie z 22 do 32 levelu. Założyłem sobie deadryczną "czystą" zbroję i daje się nawalac potworkom. Całkiem żwawo to idzie :) No i heavy armor wzrasta. PS. macie deadryczny longsword? wszystkie potężniejsze dremory jakie spotkałem (a tylko te mocniejsze mają deadryczne rzeczy, a nie dremorskie) nosza broń dwuręczną. A ja bym potrzebował longsword. Skąd go wziąć? Daeric Longsword jest dosc czesto spotykany u wampirow. Przynajmniej z 5 zdobylem wlasnie w ten sposob. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 OK, poszukam. A nie pamiętasz może na którym levelu znalazłeś pierwszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 OK, poszukam. A nie pamiętasz może na którym levelu znalazłeś pierwszy? Kolo 20-22. Mam aktualnie 27 lvl wiec zbytnio sie nie moglem pomylic :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Deadryczne przedmioty na pewno pojawiają się na 20 levelu, tylko zastanawiałem się, czy longsword to nie wyjątek. Ale widac po prostu nie mam fuksa. Niektórzy szukają długo deadrycznego hełmu, a mi wypadł jako drugi, zaraz po rękawicach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...