yuucOm Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 No własnie. W sieci usłyszalem o takiej opcji jak Fast R-W Turn Around i podobna ona ma duzy wpływ na wydajność "graficzna" systemu. Znalazłem coś takeigo "Fast R-W Turn Around - redukuje opóźnienie pomiędzy pierwszym, a kolejnymi odczytami danych między RAM a CPU. Dodatkowo zezwala szynie AGP na dostęp do procesora bez pośrednictwa pamięci. Włączenie tej opcji może objawić się wzrostem wydajności (szczególnie podsystemu grafiki), ale jednocześnie może prowadzić do destabilizacji." Sam sprawdziłem w biose czy mam taką opcje. Okazało sie, że mam ale nie jestem pewen czy ja właczyć ? Jak Wy macie ? i ogolnie jakie problemy moze ona przyspożyć jak sie ją właczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 1.Włącz ja 2. sprawdź 3. zdaj relacje a tak na prawde wlaczenie tej funkcji moze sie pewnie roznie objawiac albo i wogole nie miec wplywu na co kolwiek w zaleznosci od sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Ok a wiec tak: właczylem tą opcjie i odpaliłem 3dmarka2003 wynik mialem o ok 15-20 lepszy niz bez tej opcji czyli praktycznie nie da sie zauwazyć różnicy. Jak odpaliłem hl2 to to samo bylo. W tych samych miesjcach mialem tyle samo fps co przed właczeniem tej opcji ale jakby wiecej razy gra mi sie doczytywał. Wniosek jest prosty. Najlepiej jest mieć tą opcjie w Biosie ustawianą na disabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...