Skocz do zawartości
maslosky

Czy Instalować Na Tym Win Xp ?

Rekomendowane odpowiedzi

"powyłaczac wodotryski" ? konkretnie co i jak bym prosił albo linki do jakichś poradników bo to nie do mojego kompa (w swoim nigdy nie martwiłem sie że trzeba coś wyłączyć żeby śmigał....) mówie oczywiście o poradnikach poza tym przyklejonym tematem :)

Edytowane przez maslosky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym zainstalowal.. masz dosyc duzo ramu takze nie powino byc az tak zle... wez tylko nie uzywaj tych roznych kolorowych badziewi jak tapety, animacje, skiny itp... mi kiedys xp szedl na p3 450 mhz 160 ramu i szlo super :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym zainstalowal.. masz dosyc duzo ramu takze nie powino byc az tak zle... wez tylko nie uzywaj tych roznych kolorowych badziewi jak tapety, animacje, skiny itp... mi kiedys xp szedl na p3 450 mhz 160 ramu i szlo super :)

1726985[/snapback]

Nie żartuj ... porównywać Celeroona 300 do Pentium 450 ... :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Pamiętam jak zamieniłem PII 350 na celka 900 - na drugi dzień w te pędy kupowałem PIII 650 i nową płytę .... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli już to zainstaluj sobie Windowsa 2000.

Choć ewentualnie jak masz dużo czasu - możesz zainstalować XP, powyłączać wodotryski i sprawdzić jak działa. Jeśli za wolno - Format i Wind 2000. Jeśli dobrze - zostawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa dni temu instalowałem Windows XP zintegrowany z SP2 na kompa:

Celeron 400MHz, 128MB ram, Riva TNT M64, Seagate 20GB.

System bardzo ładnie biega, ładuje się szybko (pasek leci raz), pamięć zajęta równa około 67MB, a jeszcze można by zmienić powłokę, bo explorer.exe trochę pamięci zjada.

XP okrojony nLitem do moich potrzeb, optymalizacja usług, wyłączenie "bajerów" graficznych, odpowiedni soft.

Opdowiedź do pytania w pierwszym poście: instaluj XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam mam xp pro na kompie p2 350 mhz, 192 ramu, jakas tam grafe Voodo 3dfx ;P.wylaczylem rozne firewarki ;) i chodzi jak zyleta. Oczywiscie zalezy do czego ma taki komp sluzyc, bo jak do neta to xp na pewno moze byc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi