Jackass_Ass Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Po kiego przerabiać ją na 9700pro skoro ona po podkreceniu go przewyzsza a nawet zbliza sie do 9800xtPo takiego grzyba ze sterowniki do Radeonów są opymalizowane pod gry a sterowniki FireGL wręcz przeciwnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Co do optymalizacji sterowników to bym się nie zgodził. instalowałem najnowsze omegi równiez i NIE MA ŻADNEJ RÓŻNICY w 3dmarkach i grach direc 3D. Natomiast w OpenGL jest pewien wzrost wydajnosci. Nie wiem zcemu ale z omegamui nie chcial działać mi quake4 a gdy zainstalowałem sterowniki ATI do fireGL odrazu zazcał śmigać. Wydaje mi sięże sterownki do fire gl orginalmne od "zawykłych" do pozostłych kart ATI róznią się tylko wpisami identyfikacyjnymi kart. Możliwe też zę gdy sterownik OpenGl widzi że działą na FireGl odblokowuje jakieśfunkcje lub optymalizacje. ale to jest tylko móje zdanie, trzeba by przetestwoac to i porównac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ach..szkoda ze tamten kolo sie szybko połapał bo by tweaka zalały fire gl :wink: sam już myslałem komu by 9550 wcisnąć :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 No nie wiem czy by zalały ;) miał tylko 5 takich kart. mysle ze w niemczech sie ich pozbywają masowo ze stacji roboczych albo poprostu całe stacje sprzedają.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Niewiem jak twoja ale moja karta po wypakowaniu z tej sterty gazet i podejrzanie małego pudełeczka okazała się dla mnie funkiel nówka nie smigana :) Wiatrak jest z pewnoscia nie uzywany, piny agp wogóle nie pozdzierane :P heh! Aukcja zakończyłem się komentarzem poztywnym z mojej strony jak i ze strony sprzedawcy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Niemożliwe... To niemoże być prawda. Kupiłem tą karte jako pierwszy ... ale brakło mi kasy na koncie i ją odmowiłem... Jeśli dobrze rozumie niekupiłem za 220 zł 9700 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Nie, nie kupiłbyś za 220zł 9700 ale duzo lepsza karte :) http://allegro.pl/show_item.php?item=70111309 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Niemożliwe... To niemoże być prawda. Kupiłem tą karte jako pierwszy ... ale brakło mi kasy na koncie i ją odmowiłem... Jeśli dobrze rozumie niekupiłem za 220 zł 9700 ?? 1735945[/snapback] No to stary :lol: Na twoim miejscu to bym se pluł w brode :rolleyes: Soker moze przesadza z tym ze duzo lepsza od 9700pro. Jak u mnie to się napewno lepij kręci rdzeń niz na 9700pro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 dokladnie zrezygnowales z zajebistej karty czyli jak bys zrezygnowal z 9800XT za 220zl :P a tak wogole to soker ile pamieci pokazuje ci ewerest?? 128mb czy 256mb? bo na tym screenie z orb-a pisze 256. a to ma 128 jak mi sie zdaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Widze ze tylko mnie udalo sie dobic do zegarow 9800XT ;) Chłopaki postarajcie sie troszke!! To tweak a nie kółko różańcowe :lol: Karta ma 128 MB pamięci lokalnej. to co pokazuje 3dmark mozna między bajki wlozyc. Patrzcie do everasta ew do atiTOOL albo Riva tunner. Edytowane 4 Listopada 2005 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Haha ale lolelrstwo ... Umre ze śmiechu :D 97 tranzakcji wszystkie w czasie i 1 zawalona :D Buahahah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Jak pech to pech :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Co do optymalizacji sterowników to bym się nie zgodził. instalowałem najnowsze omegi równiez i NIE MA ŻADNEJ RÓŻNICY w 3dmarkach i grach direc 3D. Natomiast w OpenGL jest pewien wzrost wydajnosci. Nie wiem zcemu ale z omegamui nie chcial działać mi quake4 a gdy zainstalowałem sterowniki ATI do fireGL odrazu zazcał śmigać. Wydaje mi sięże sterownki do fire gl orginalmne od "zawykłych" do pozostłych kart ATI róznią się tylko wpisami identyfikacyjnymi kart. Możliwe też zę gdy sterownik OpenGl widzi że działą na FireGl odblokowuje jakieśfunkcje lub optymalizacje. ale to jest tylko móje zdanie, trzeba by przetestwoac to i porównac. 1735462[/snapback] Sama zmiana identyfikatora karty nic nie daje. Osobiście przerabiałem R9500 na FireGL X1 i zmiana identyfikatora nie pozwoliła zainstalować sterowników FireGL. Niezbędny był hard-mod. Co do wydajności to (u mnie) karta działając jako 9500Pro na Catalystach i Omegach zawsze była szybsza o 20 - 50 3DMarków 2k3 od tej samej karty działającej jako FireGL X1 z dedykowanymi sterownikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 no nieduza roznica ;) mozliwe ze stery sa minimalnie wolnijsze. jzu wiem czemu mo quake4 na omegach nei smigal - byl jakis problem ze sterownikiem OpenGL i quake4. w nowej edycji omeg juz naprawili - ale jeszcze ich nie isntalowalem. jak bede mial znowu ochote na benche to napewno zaistaluje omegi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...