cga Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 witam, mam w domciu dwa kompy i neostradę. ostatnio spiełem oba w sieć i chciałem udostępnić neo dla obu - niestety nie mogę sobie poradzić z firewallem. komp z neo działa pod kontrolą win xp he sp2. wcześniej używałem zonealarma free ale teraz nie potrafię go zmusić do zezwolenia na połączenia z siecią tego drugiego kompa. próbowałem firewalla nf4 (mam dfi nf4 ultra) ale coś tu się poważnie sypie - samo zainstalowanie softu firewalla spowodowało wzrost pingów między kompami z pon. 1 ms do 20-30 ms!!! wyłąćzenie firewalla nic nie pomagało - dopiero odinstalowanie przywróciło normalną sytuację w sieci lokalnej. obecnie używam firewalla windowsowego. tak więc szukam firewalla, który: 1. umożliwi współdzielenie neo, 2. jest darmowy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 W zonealarmie musisz ustawic na mniej ostre zabezpieczenia. Daj na medium i bedzie spoko, ja miełem ten sam problem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...