Neo_x Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Siema... wlasnie wyciagnalem z mojego celka 633@1110 mhz :D Wszystko na chlodzeniu powietrzem Titan :) i wiatraku biurkowym 20cm :) Komp stal na parapecie, wiatrak obok niego... temperatura powietrza wynosila -10C ... tyle samo w obudowie :) srednia temp procesora podczas pracy wina 98 se wynosila 7C ..... procek byl w pelni stabilny przez okolo 3 do 4 minuty podczas grania w nfs:hp2 .. ( nie mialem nic innego pod reka :) ) .... gdy temperatura doszla do 10C na CPU nfs:hp2 poprostu sie wylaczal i wracal do windowsa.... ponowna pruba uruchomienia nfs:hp2 konczyla sie zawieszeniem komputera.... jezeli gra wyszla do wina 98 to musialem odczekac okolo 3 min az temp spadnie znowu do 7C :) i znowu moglem cieszyc sie need for speedem ;) To nie koniec testow..... dzisiaj rano tez zaczyna sie nastepny ZIMNY dzien :twisted: zobaczymy..... moze uda sie utrzymac ta stabilnosc przez chociaz 15 min :twisted: P.S. rano zarzuce wam screena.... teraz nie chce mi sie szukac miejsca na serwerach :) Pozdro i do zobaczenia rano :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Kiedyś też w coś podobnego nię bawiłem :) Komp na parapet i temp w obudowie ~13stopni :) (był wrzesień). E tam NFS. Stabilność będzie dopiero wtedy jak przejdzie wszystkie testy Game w 3D Marku. 8) Ten benchmark jest b. wrażliwy na O/C i w przypadku niestabilności proca wywala do pulpitu :evil: (w przypadku grafy, zacinki, krzaki lub zwisy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Kiedyś też w coś podobnego nię bawiłem :) Komp na parapet i temp w obudowie ~13stopni :) (był wrzesień). E tam NFS. Stabilność będzie dopiero wtedy jak przejdzie wszystkie testy Game w 3D Marku. 8) Ten benchmark jest b. wrażliwy na O/C i w przypadku niestabilności proca wywala do pulpitu :evil: (w przypadku grafy, zacinki, krzaki lub zwisy). nie chce mi sie juz z tym bawic teraz.... ale obiecuje zrobic to rano :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 ja swego starego celka 566@1020 puszczlame na AC wczoraj walczylemz tulipanem komp na parapet okno otwarte -7C i mi korde wodaw chlodnicy zamarzala musze denaturatu koopic ale 1.0A@1.75GHz bylo na 1800 sie bootowal i woda stawala w obiegu i [gluteus maximus] temp procka ok 10C i chipsetu 3C jak mialem taka temp zeby walczyc z 1.8 to mi wtedy wlasnei woda stwalala a jak mialem wode plynaca to chipset ok 10 C a to za duzo kopopie tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 a ja podkrecilem swojego wczesniejszego proca p III 500 na 750(fsb 150)i byl rock stable:).... zwykly coolerek titana i zrobiony przezemnie klocek miedziany na rdzen procka grubosci okolo 2 mm :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 ja swego starego celka 566@1020 puszczlame na AC wczoraj walczylemz tulipanem komp na parapet okno otwarte -7C i mi korde wodaw chlodnicy zamarzala musze denaturatu koopic ale 1.0A@1.75GHz bylo na 1800 sie bootowal i woda stawala w obiegu i [gluteus maximus] temp procka ok 10C i chipsetu 3C jak mialem taka temp zeby walczyc z 1.8 to mi wtedy wlasnei woda stwalala a jak mialem wode plynaca to chipset ok 10 C a to za duzo kopopie tego no grzybu jak ty tez to i ja sie w to pobawie..... - ale mam lepszy pomysl - kubie wachy naleje do wiadra wyniose na dwor zaizoluje i tak odpale.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 COOOOL! :D:D:D Ja bym się też pobawiłw w coś podobnego z moim Athlonikiem. :D:D Bede go puszczac do puki sie nie zjara :D:D i tak mam juz 2200+ kupiony i czeka na wymianme - czyli albo sprzedam starego 1700+ albo sie spali..."przez przypadek"...;) hehe. dzis około 23:30 zaczynam zabawe - bedzie najchlodniej :D:D:D Zobacze ile dam rade wykręcić go :D:D Screeny zapodam już z nowego proca :D:D ;););););););););) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 no wiec tak..... testy w ciagu dnia sie nie udaly :( temp na cpu wachala sie w granicach 11C-12C.. co niestety nie daje rezultatow :( ale dzisiaj w nocy sobie nie daruje :twisted: P.S. Na jai serwer wrzucic foto i screeny?? juz porobilem foto i screeny ale gdzie to wsadzic?? :) THX :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Coz , moze i ja sie pochwale ,poki asus byl dzialajacy to odpalilem durka 600 @7.5x 166Mhz =1245 na vcore rownym 2.00v ,plyta lezala na biurku ,wietrzone w pokoju ,ale ok 10*C ambient.Ponad 200% normy :twisted: , seria AKBA ,procek ma jush 2 lata.(przy czym na nonstopie dziala 1050@1.85v).Niesprawdzalem czy all stabilnie :) bo zachecony zaraz zamontowalem AXP ;] ,ale po www polazilem jakies 10min (w tle seti bo mam w autostarcie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 wczoraj wieczorkiem o godzinie 23:30 znow zabralem sie do krecenia... temperatura na dworzu -15*C..... tyle samo w obudowie :) temp na procku 5*C..... dodam ze zmianialem fsb programem Softfsb... ok.. zmieniam FSB na 117 .... komp niby stabilny..... uruchamiam 3dmark2001 no i gucio.......... zaladowal sie pierwszy test.... samochod.... pochodzil ten tescik ze 3 sek... i totalny zwis.... twardy reset.. niestety za nastepnymi razami bylo to samo :( dodam tylko ze mam teraz wina 2000 + all sp + update a taka propo.... w tej chwili mam 633@1064.. macie nizej wyniki z: CCR 2002 Wynik ogólny : 2421@4033 Suma kontrolna : **** Wyniki szczególowe Render : 2043@3433 Integer : 2775@4690 Float : 2823@4771 Pamięć : 2415@3629 MMX : 3945@6648 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 HE HE Celeron 2 rulez :) A na powaznie to mojego proca CII800 puscilem na 1300 Mhz na Vulcano 6Cu, test 3dmark zaliczony ale pakowanie i kompresja NIE brakuje mi 0.1v napiecia do stabilnosci ale na FSB 158 Mhz hula proc az milo. Moj wczesniejszy proc CII600@1034 Mhz chodzil 100% stabilnie, a na wiecej nie krecilem juz bo mialem wtedy CII800 i mi sie juz nie chcialo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 mój cereronek biegał całkowicie stabilny na 1066 Mhz (100 % OC :twisted:) ale na chłodzeniu WC. Teraz kolega dokupił do tego WC jeszcze jakiegoś pelterka (na codzień chłodzi mu to bez problemu P4 1,6@2,5) więc może jeszcze raz wybiore sie do niego z kompem i będzie jeszcze więcej. Niedługo składam sobie własne WC (docelowo do jakiegoś mocno grzejącego sie procka jaki bede miał w przyszłości), coś podoblego do tego co ma obecnie reed, tylko że bloczek LeV_3 i ciekaw jestem ile wyciągne na tym max z procka :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 To jest dobre. Mialem ten pomysl pare tygodni temu. Jednak teraz nie mecze kompa bo musze sie najpierw obronic, a nie chce narazic sie na ew. awaryyyjje kompa. Praca jest w prawdzie w kilku kopiach zapasowych ale jednak nie ryzykuje :P Za tydzien, moze 2 robie tak samo jak Ty neo_x :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 COOOOL! :D:D:D Ja bym się też pobawiłw w coś podobnego z moim Athlonikiem. :D:D Bede go puszczac do puki sie nie zjara :D:D i tak mam juz 2200+ kupiony i czeka na wymianme - czyli albo sprzedam starego 1700+ albo sie spali..."przez przypadek"...;) hehe. dzis około 23:30 zaczynam zabawe - bedzie najchlodniej :D:D:D Zobacze ile dam rade wykręcić go :D:D Screeny zapodam już z nowego proca :D:D ;););););););););)Coz za poswiecenie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 A ja dzisiaj jak starsi pójda spac ide do kutke, komp na parapet, i AGRESYWNE O/C ;) aż do zjarania...jego lub mnie :P :D :) ;) :lol: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Mam również taki ekstra egzemplarz Celeron 633 MHz na standardowym napięciu i standardowym wiatraczku chodził u mojego kuzyna od roku na magistrali 100 Mhz, podejrzewam, gdybym mu dał popalić mógłby pójść na 110 MHz, teraz go sprzedaję na Allegro razem z płytą MSI na której tak ładnie pracował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 biore sie niedlugo za skladanie WC + peltier.... zobaczymy jak na tym bedzie chodzil :) ........ aha... mam pytanie... jaki peltier byscie polecali na moj proc celeron 633 tak zeby poszedl na te 1110 mhz?? :) czy peltier 53W nie byl by za slaby?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 biore sie niedlugo za skladanie WC + peltier.... zobaczymy jak na tym bedzie chodzil :) ........ aha... mam pytanie... jaki peltier byscie polecali na moj proc celeron 633 tak zeby poszedl na te 1110 mhz?? :) czy peltier 53W nie byl by za slaby?? :)no coz taki celeq bedzie mial ok 40W nie wiecej - moze wystarczy ale wiecej lepiej np. 74W albo 120W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Neo bierz 74W bedziesz mial nawet -10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Neo bierz 74W bedziesz mial nawet -10 8O to ciekawe ile bym mial na 120W :D spoko... to widze ze na 1110 mhz spoko pojdzie moj celek :) ok :) THX :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 moj 566 poszedl przy pelcie na 1178 jak dobrz pamietam ale to bylo nie cale 1200 i fsb powyzej 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...