benek Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Razem ze zmianą procesora, będziesz zmuszony kupić z nim nową płytę...procek nie zostanie wykryty lub będzie chodził na magistrali 100 mhz (200 ddr). guzik prawda - zalezy jaki REV plyty - jakby co to juz bylo przerabiane - od 1.05. jest OK http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8292 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 R8500LE ma po prostu obniżone taktowania i nic więcej, R9000 nawet Pro będzie gorszy od niego. Na R9000 wyciągniesz max. 8000 pkt. w 3DMarku, więc to zależy na jakiego proca będziesz zmieniał. Proponuję zrobić wywiad w Simmtech'u i dowiedzieć się "czyj" jest ten R8500LE. No właśnie. Nie wiem na prawde na jakim procku chcesz wyciągnąć te 8000 na R9000. Jak patrzę ile punktów w 3dMarku ludzie mają na tym forum z R9000 i takim prockiem jak ja to wychodzi na to że jednak Gf4mx440 jest wydajniejszy. Co do jakości obrazu, technologii wykonania i obsługi np shaderów - nie ma wątpliwości, że Radeony są lepsze. Ale od npisania, że jestem z Gf4mx niezadowolony, czy że jest słaba, to jestem daleki. Ja mam AMD Athlon 2000+ i mam na Radku 9000 7636 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Co to znaczy? Weź mi wytłumacz kiedy karta nie jest wydajna w 3dMarku a jest wydajna 'ogólnie'. :lol: to znaczy, że jak mi wywala 3DMarka i nie moge teraz sprawdzić ile mam pkt. to mam sie iść o ścianę zabić??? ważne jest to, że mi gry chodza płynniej (szybciej), programy, itp. to jest ta reszta... Właśnie chodzi mi o to, że to jak karta chodzi w grach, przekłada się bezpośrednio na ilość punktów w 3dMarku. Z takim zamysłem był chyba 3dMark zrobiony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Co to znaczy? Weź mi wytłumacz kiedy karta nie jest wydajna w 3dMarku a jest wydajna 'ogólnie'. :lol: to znaczy, że jak mi wywala 3DMarka i nie moge teraz sprawdzić ile mam pkt. to mam sie iść o ścianę zabić??? ważne jest to, że mi gry chodza płynniej (szybciej), programy, itp. to jest ta reszta... Właśnie chodzi mi o to, że to jak karta chodzi w grach, przekłada się bezpośrednio na ilość punktów w 3dMarku. Z takim zamysłem był chyba 3dMark zrobiony. wiadomo, że takie było założenie... tyle, że troche im nie wyszło... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 R8500LE ma po prostu obniżone taktowania i nic więcej, R9000 nawet Pro będzie gorszy od niego. Na R9000 wyciągniesz max. 8000 pkt. w 3DMarku, więc to zależy na jakiego proca będziesz zmieniał. Proponuję zrobić wywiad w Simmtech'u i dowiedzieć się "czyj" jest ten R8500LE. No właśnie. Nie wiem na prawde na jakim procku chcesz wyciągnąć te 8000 na R9000. Jak patrzę ile punktów w 3dMarku ludzie mają na tym forum z R9000 i takim prockiem jak ja to wychodzi na to że jednak Gf4mx440 jest wydajniejszy. Co do jakości obrazu, technologii wykonania i obsługi np shaderów - nie ma wątpliwości, że Radeony są lepsze. Ale od npisania, że jestem z Gf4mx niezadowolony, czy że jest słaba, to jestem daleki. Ja mam AMD Athlon 2000+ i mam na Radku 9000 7636 :) :oops: Ładnie. Nie podkręcany? Podkręć procka, pamiątki i grafike. Ciekaw jestem ile max wyciśniesz. Ja może bym wycisnął jeszcze z 500 max gdybym zmienił pamięci i mnożnik na procku. ps. Mój kumpel ma na tym samym 6500. Chyba podkręcałeś, a jak nie to jak to zrobiłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Ok to moglby to ktos podsumowac? :) Wedlug mnie wychodzi na to ze najlepiej kupic w moim wypadku radeona 9000 saphire . Skoro taki tani i wydajny :-). Procek jeszcze nie wiem...kupie pewno jakiegos XP 1700+ i pociagne go o jakies 200-300 mhz :-). Ale to poki co daleka przyszlosc.Razem ze zmianą procesora, będziesz zmuszony kupić z nim nową płytę...procek nie zostanie wykryty lub będzie chodził na magistrali 100 mhz (200 ddr). A to niby czemu mialo by tak byc? hee??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 woooow no wiadomo ATI lepsze nic dodac nic Ujac wszystko zostalo napisane :) Pozatym 4mx 440 jest bardzo biedny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Ok to moglby to ktos podsumowac? :) Wedlug mnie wychodzi na to ze najlepiej kupic w moim wypadku radeona 9000 saphire . Skoro taki tani i wydajny :-). Procek jeszcze nie wiem...kupie pewno jakiegos XP 1700+ i pociagne go o jakies 200-300 mhz :-). Ale to poki co daleka przyszlosc.Razem ze zmianą procesora, będziesz zmuszony kupić z nim nową płytę...procek nie zostanie wykryty lub będzie chodził na magistrali 100 mhz (200 ddr). A to niby czemu mialo by tak byc? hee??? 8O Poczytaj sobie...bo nie będę ci pisał...nie wiem skąd się urwałeś, że o tym niewiesz, tak samo jest na Abitach kt7 i kt7a... Zresztą kto normalny Xp-ka chce kisić na kt133 i sdramach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Oczywiscie ludzie zle robia mowiac o gf4mx440 zle slowa. Nie ma lepszej karty w tej cenie. A dokladajac co 50 pln mozna miec caly czas lepsza karte i jest to bezsensowne argumentowanie o wyzszosci R9000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Poczytaj sobie...bo nie będę ci pisał...nie wiem skąd się urwałeś, że o tym niewiesz, tak samo jest na Abitach kt7 i kt7a... Zresztą kto normalny Xp-ka chce kisić na kt133 i sdramach... No to poczytaj ze z nowym biosem nie ma problemu razcej. A xp`ka na kt133 chce kisic ten kto nie ma na nowa plytke (chociaz to nie wielki wydatek) nie wspomne o ddrach ktore nadal sa dorige jak swinia wedlug mnie. A xp za doplata powiedzmy 200 zł po podciagnieciu nie sadze zebym mial jeszcze jakies problemy z czymkolwieke skoro teraz i tak raczej zadko mi sie zdarza zeby cos nie gralo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zoltar Nie rozumiem o co chodzi z tym kiszeniem 8) , Czyżbyś twierdził że to że jak ktoś ma SDRAMy i XP to jest gorszy ??. Kupienie Athlona XP na płytę KT133A BARDZO sie opłaca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Ktoś tu pisze nie na temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 jasne ale GFTI za jedyne 6 baniek troche duzo jak na mnie a jaka karta za powiedzmy 300-350zeta?? Dwa tygodnie temu mialem podobny problem. Kupiłem Sparkle Geforce 4 MX 440 270/400 VIVO.za 290zł i jestem z niej (jak za ta cene) zadowolony. Karta w eleganckim pudellku + stery, WinDVD, Kabelek, instrukcja. Wygląd karty nie budzi zastrzezen, zamontowany calkiem niezly coolerek. Sparkle: mało znana firma ale prezna. Planuje jako 1 wypuscic na rynek Europejski karty oparte o uklad GeforceFX. przesiadłem sie z 32mb Ati Rage fury i roznica jest olbrzymia. Jesli masz pare zeta wiecej polecam Radka 9000 Warto przeczytac: http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/gefo...ce_mx440-1.html http://benchmark.pl/artykuly/testy/radeon9...0/strona-1.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 R8500LE ma po prostu obniżone taktowania i nic więcej, R9000 nawet Pro będzie gorszy od niego. Na R9000 wyciągniesz max. 8000 pkt. w 3DMarku, więc to zależy na jakiego proca będziesz zmieniał. Proponuję zrobić wywiad w Simmtech'u i dowiedzieć się "czyj" jest ten R8500LE. No właśnie. Nie wiem na prawde na jakim procku chcesz wyciągnąć te 8000 na R9000. Jak patrzę ile punktów w 3dMarku ludzie mają na tym forum z R9000 i takim prockiem jak ja to wychodzi na to że jednak Gf4mx440 jest wydajniejszy. Co do jakości obrazu, technologii wykonania i obsługi np shaderów - nie ma wątpliwości, że Radeony są lepsze. Ale od npisania, że jestem z Gf4mx niezadowolony, czy że jest słaba, to jestem daleki. Ja mam AMD Athlon 2000+ i mam na Radku 9000 7636 :) :oops: Ładnie. Nie podkręcany? Podkręć procka, pamiątki i grafike. Ciekaw jestem ile max wyciśniesz. Ja może bym wycisnął jeszcze z 500 max gdybym zmienił pamięci i mnożnik na procku. ps. Mój kumpel ma na tym samym 6500. Chyba podkręcałeś, a jak nie to jak to zrobiłeś? Procek na magistrali 148 :) chciaz na niższym fsb wynik niewiele spada, a grafa 250x400@280x430 - pamięci mam kiepskie... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zoltar Nie rozumiem o co chodzi z tym kiszeniem 8) , Czyżbyś twierdził że to że jak ktoś ma SDRAMy i XP to jest gorszy ??. Kupienie Athlona XP na płytę KT133A BARDZO sie opłaca. Jeśli bios w jego przypadku rozwiąże problem to luz. Tylko, że on ma chipset kt133 bez A. Sam ubolewam nad cenami pamięci...w tm momencie nie stać mnie na upgrade, o którym myślałem... Peace... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 No i tutaj powstaje pytanie jaki mam bios? Robilem update jakis czas temu bo mialem problem z tym kontrolerem PROMiSE`a na plycie (zwieszal mi sie komp). Teraz jest w porzadku a na dziendobry pokazuje revision 1011. Ale bios przeciez mozna zmienic w kazdej chwili. Zolar co do Twoich zarzutow to prawda jest taka ze powaznie mnie nie stac na ddry. Po sprzedaniu plty glownej ewentualnie moglbym kupic jakas nowsza ale zeby miec jakas sensowna ilosc ddr to musialbym 400 zł wywalic. Nie uwazasz ze lepszym zdecydowanie pomyslem jest kupienie XP`ka do tgo powiedzmy jakiegos sredniej klasy radeona i gra gitara? Skoro na tym i radeonie 9000 pro wyciagam 6500 3dsmarkow...no to chyba nie jest tak najgorzej prawda? Nie iwem ile bede miesc pieniedzy...przede wszystkim kupilbym dodatkowo z 256 ramu. Bo te 192 np. w Battlefield 1942 bardzo boli. Potem mysle o grafice i procesorze (miedzy innymi chlodzenie wodne;-) ) ale kompletnie nie po drodze mi nowa plyta glowna. Szczegolnie ze z mozliwosci tej poki co jestem bardzo zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...