hitman44 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Mamy zaimiar podzielić dostęp do sieci lokalnej na dwa kompy. Tylko za bardzo nie znam się na sprzęcioe sieciowym i nie wiem co najlpeiej by było wybrać do podziału. Dodam że sieć strasznie gubi pakiety - średnio podcza pingowania 50% pakietów jest utraconych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 co najlpeiej by było wybrać do podziałuswitch sieć strasznie gubi pakietymoze cos nie tak z kabelkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Mamy zaimiar podzielić dostęp do sieci lokalnej na dwa kompy. Tylko za bardzo nie znam się na sprzęcioe sieciowym i nie wiem co najlpeiej by było wybrać do podziału.I router i switch. Router dzieli sieć logicznie - tzn tworzy nową podsieć, co umożliwia korzystanie z niej wielu komputerom na raz, a switch jest fizycznym rozgałęźnikiem sygnału (w dużym uproszczeniu). Gdyby się okazało, że możesz od admina dostać dwa adresy IP to wtedy wystarczy Ci sam switch. Ale przypuszczam, że to mało realne bez dopłaty za korzystanie z łącza. Dodam że sieć strasznie gubi pakiety - średnio podcza pingowania 50% pakietów jest utraconych 1724918[/snapback] Jezeli kabel i karta sieciowa sa dobre to śmigaj do admina bo jest jakiś problem z siecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Z całą pewnośćią nie bierz Huba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitman44 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 z uzyskaniem drugiego IP nie bedzie problemu - jest to darmowa sieć w akademiku i sporo adresów jest wolnych - każdy może ustawić sobie jaki chce wolny IP. Czyli wychodzi na to że lepiej i taniej będzie dać switcha bo z drugim IP nie będzie problemu A te gubienie pakietów to według mnie słaba jakość kabli doprowadzających, bo sieciówka i mój kabel jest dobry, a gubienie pakietów występuje u wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...