Skocz do zawartości
BST

Epson Cx3650 - Problem Z Oryginalnym Tuszem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Około miesiąca temu kupiłem urządzenie wielofunkcyjne Epson CX3650, sprawowało się bez zarzutu do wczoraj. Wczoraj drukując tekst zauważyłem smugi na tekście, wykonałem czyszczenie głowicy, troszkę pomogło ponowiłem było jeszcze lepiej... Nagle drukarka stwierdziła ze kończy się tusz i zostało go na wydrukowanie mniej niż 100 kartek (kolorowe po ok. 25%), po sekundzie stwierdziła już ze tusz kolorowy się skończył i zablokowało drukowanie, świeci się czerwona lampka z tuszem. Tuszu oczywiście w pojemnikach jest w opór, kolorowy jest na poziomie 70% a czarny 80% bo tak pokazywał monitor do czasu wczorajszej awarii, a co może być to zgodne z prawdą, bo mam ją miesiąc i wydrukowałem jedno zdjęcie i parenaście kartek tekstu. Drukarki używałem średnio, co 2-3 dni do wydrukowania 1-2 kartek tekstu, także dziwnym wydaje się żeby zasechł. Próbowałem obejść blokadę tym rosyjskim programem SSC do epsona, ale nic nie pomógł, zarówno zerowanie liczników jak i freeze nie dają żadnego efektu, nie wiem może ja coś źle robie. Na moje oko drukarka wpisała w chip pojemników to ze są puste. Macie może jakiś pomysł, co z tym zrobić, można to jakoś obejść bez budowania interfejsu do resetowania tych chipów. Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

a ja mam problem z zamiennym tuszem tez w tym sprzecie.mam go z pół roku.wymieniam po raz pierwszy tusz. uzywam zamiennikkow firmy acitive jet. wymienilam tusz: M,Y,C oprócz czarnego bo troszke go jeszcze bylo. no i po wymianie tych tuszy zrobilam test dysz i drukowal mi sie tylko czarny. ale czarny mi sie skonczyl za chwilke no i wymieniony tez zostal. teraz jak robie test dysz to mi wychodzi pusta kartka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi