BST Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Witam. Około miesiąca temu kupiłem urządzenie wielofunkcyjne Epson CX3650, sprawowało się bez zarzutu do wczoraj. Wczoraj drukując tekst zauważyłem smugi na tekście, wykonałem czyszczenie głowicy, troszkę pomogło ponowiłem było jeszcze lepiej... Nagle drukarka stwierdziła ze kończy się tusz i zostało go na wydrukowanie mniej niż 100 kartek (kolorowe po ok. 25%), po sekundzie stwierdziła już ze tusz kolorowy się skończył i zablokowało drukowanie, świeci się czerwona lampka z tuszem. Tuszu oczywiście w pojemnikach jest w opór, kolorowy jest na poziomie 70% a czarny 80% bo tak pokazywał monitor do czasu wczorajszej awarii, a co może być to zgodne z prawdą, bo mam ją miesiąc i wydrukowałem jedno zdjęcie i parenaście kartek tekstu. Drukarki używałem średnio, co 2-3 dni do wydrukowania 1-2 kartek tekstu, także dziwnym wydaje się żeby zasechł. Próbowałem obejść blokadę tym rosyjskim programem SSC do epsona, ale nic nie pomógł, zarówno zerowanie liczników jak i freeze nie dają żadnego efektu, nie wiem może ja coś źle robie. Na moje oko drukarka wpisała w chip pojemników to ze są puste. Macie może jakiś pomysł, co z tym zrobić, można to jakoś obejść bez budowania interfejsu do resetowania tych chipów. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerfes Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 miesiąc temu kupiłeś? to leć z gwarancją. zaoszczędzisz sobie kosztów/czasu i nerwów. takie moje zdanie. oczywiście nie grzeb w niej nic, bo Ci gwarancję zabiorą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyby Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 czyszczenie glowicy zuzywa duuuzo tuszu :)) sam sie o tym przekonalem. na moim Epsonie C64 jednorazowe czyszczenie glowicy marnuje ok 1/10 pojemnika z tuszem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krab_ik Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 witam a ja mam problem z zamiennym tuszem tez w tym sprzecie.mam go z pół roku.wymieniam po raz pierwszy tusz. uzywam zamiennikkow firmy acitive jet. wymienilam tusz: M,Y,C oprócz czarnego bo troszke go jeszcze bylo. no i po wymianie tych tuszy zrobilam test dysz i drukowal mi sie tylko czarny. ale czarny mi sie skonczyl za chwilke no i wymieniony tez zostal. teraz jak robie test dysz to mi wychodzi pusta kartka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...