john2 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Obecnie komputer zamyka system XP zaraz po naciśnięciu POWER, nie wiem jak ustawić w biosie aby zamykał się po krótkim przytrzymaniu przycisku. Płyta Asus K8N-E Deluxe. Bo nie sądze aby to były ustawienia Windowsa XP. Proszę o pomoc, DZIEKI! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Eeeee...o co Ci chodzi z tym dluzszym przytrzymaniem przycisku, on sie tak wylacza jak jestes np przed zaladowniem windowsa, na POST lub troche dalej. Po przytrzymaniu 4s. Szukaj w User Manual, ale chyba nie da sie tak zrobic zeby po krotkim przytrzymaniu. Wylacza po wcisnieciu i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john2 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Wydaje mi się, że powinna być możliwość ustawienia aby nie wyłączał sie od razu, chodzi mi o to, że dziecko często jak siedze przy kompie naciska POWER i cała winda zamyka się. Na kompie w pracy mam tak, że przy odpalonym Windowsie aby komputer się zamkną trzeba przytrzymać przez jakiś czas PAWER. Po zwykłym przyciśnięciu Powera nie zamyka się!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 panel sterowania >> opcje zasilania, zakladka zaawansowane "kiedy w komputarze zostanie nacisniety przycisk zasilania" ustaw na "nic nie rob" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) to sa ustawienia windowsa xp panel sterowania/opcje zasilania/zakladka zaawansowane/opcja: "kiedy w komputerze zostanie niacizniety przycisk zasilania:" wybierasz "nic nie rob" to chyba tyle, biosu nie trzeba ruszac edit: @inesian byles szybszy... wrrrr :wink: edit2: to byl moj szescsetny post :lol2: Edytowane 29 Października 2005 przez Mikelos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john2 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Wielkie DZIĘKI! A byłem święcie przekonany, żę to w biosie trzeba zmienić ustawienia. Normalnie dałem plame!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...