Skocz do zawartości
paweldrake

Dziwny Overclocking 9700 Pro 0,o

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was tweakowicze założyłem ten temat ponieważ nikt w temacie 9700 - kompendium wiedzy nie odpisuje mi. Mam problemik zmieniłem bios w moim 9700 na 9700 PRO z taktowaniami 325/310 czyli pełny pro no i tak postanowiłem sprawdzić czy kręcalność memorek się podniosła a więc wziąłem się za testy no i ku mojemu zdziwieniu pamieci ktore szly na 622 teraz szly bez problemu na 648! :mellow: proszę oto link http://img492.imageshack.us/img492/1782/pamieci6488kf.jpg. I mam do was dwa pytanka po 1. z jakiej racji podniosły się możliwości o/c czy nowy bios zwiększyłem napięcie? i po 2. czemu jak zwiększe rdzeń do 365 a pamieci do 648 pojawiają się artefakty przypominając że gdy pamięci sa na 620 a rdzen na 365 nic się nie dzieje 0,o plz pomozcie :) aha i czy timingi pomogą ? zmieniałem cas latency na 3 wywalało odrazu arty a na 5 nie sprawdzałem czy ktoś bawił się z timingami od pro ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam was tweakowicze założyłem ten temat ponieważ nikt w temacie 9700 - kompendium wiedzy nie odpisuje mi. Mam problemik zmieniłem bios w moim 9700 na 9700 PRO z taktowaniami 325/310 czyli pełny pro no i tak postanowiłem sprawdzić czy kręcalność memorek się podniosła a więc wziąłem się za testy no i ku mojemu zdziwieniu pamieci ktore szly na 622 teraz szly bez problemu na 648!  :mellow:  proszę oto link 1724961[/snapback]

Ad 1. Bios PRO ma inne timingi. Pod ATT wszystkich nie widać, jest zapewne jeszcze całe mnóstwo innych parametrów.

Ad 2. Nie do końca rozumiem... Podniosłeś pamięci do 324MHz, pojawiły się krzaki - nie podnoś tak dużo, to już ich koniec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...po 2. czemu jak zwiększe rdzeń do 365 a pamieci do 648 pojawiają się artefakty przypominając że gdy pamięci sa na 620 a rdzen na 365 nic się nie dzieje 0,o plz pomozcie :) aha i czy timingi pomogą ? zmieniałem cas latency na 3 wywalało odrazu arty a na 5 nie sprawdzałem czy ktoś bawił się z timingami od pro ?

1724961[/snapback]

Albo:

1. złącze AGP nie wyrabia z dostawą prądu i po podkręceniu GPU memki na wysokich MHz dostają zbyt mało prądu,

2. PCB i inne elementy karty są wskutek podkręcania memek gorące i dodatkowe ciepło wydzielane podczas podkręcania GPU powoduje arty,

3. zupełnie coś innego ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi